reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Dziewczyny noszę się zamiarem kupna butelki dla Małego i powiedzcie bardziej opłaca mi się kupić jakiegoś niekapka ( jeśli tak to jakiego?) czy zwykłą butelkę?
Używam Canpola , mam parę aventu ale nie podeszły mi i nie używam. Jaką butelkę byście poleciły. Myślałam albo o LOVI samosterylizującą ( Andula chyba Ty masz taką , fajna?) lub o Tommee Tippee , ale tu z kolei brak sklepów w których sprzedawane są akcesoria tej firmy. Jest też nowa firmą "MY BABY: http://www.interkobo.pl/main.php?produkt=790&page=prod "

Ostatnia edycja:
reklama
Liwus- ja polecam Tommee Tippee, wedlug mnie sa super! Na poczatku kupilam pare butelek Aventu ale sie nie sprawdzily, mleko z nich wyciekalo. Moze kup na Allegro?
Tydzien temu kupilam malej kubek niekapek 6+ ale chyba jeszcze jest na to zbyt mala bo jakos picie z niego jej nie wychodzi.

Ostatnia edycja:
Liwus, a ta butelka do czego Ci potrzebna: do kaszek czy do herbatek? Bo jeśli do płynów to chyba lepiej już niekapek, są specjalne dla młodszych dzieci. Jeśli chodzi o butelki to ja używałam (teoretycznie, Młoda raczyła ze 3 razy użyć:-p) TT i mi się bardzo podobały. Teraz mamy niekapek z Canpola chyba, ale na razie Florka też go ignoruje:baffled:

Jeżeli chodzi o butelki to ja jak tylko małej podałam mieszankę to używałam LOVI i bardzo sobie ją chwalę. Jak mam dać kaszkę to wymieniam tylko smoka na cross.

A jeżeli chodzi o wyciekanie to zauważyłam, że dzieje się to w momencie kiedy jest nie odpowiedni smok z za małą dziurką... na poczatku były smoki "mini" ale zaczęła je przeciągać... teraz mam już "fast" od 6 miesiąca i nic się nie dzieje...

A mała nawet nie chce z innych smoków pić :-( kupiłam dwie butle TT i stoją nie używane bo jak tylko je widzi to się krzywi ;-)

a do picia używam Butelka z dziurką ~ CANPOL ~ 125ml (504885435) - Aukcje internetowe Allegro jest świetna i małą sama próbuje ją trzymać :-) naprawdę polecam :-D

Ja mam TT (zresztą pamietam jak je zamawiałysmy hurtem na BB:-D)i jestem bardzo zadowolona, mam jedna Aventu (do laktatora) i mały pił z niej ostatnio kaszkę, ale zdecydowanie na plus dla TT,a i smoka mam 1 także wolno leci ale karmie piersia wiec nie chce Kubulka rozleniwiać:-)

ja używam TT i są naprawdę super. smoka nie chcę zmieniać bo chcę żeby Ika piła z kubeczka. Już dosyć dawno to ładnie jej szło ale jak piła raz z tatą to się zakrztusiła i marudzi jak widzi kubeczek. Staram się próbować raz na jakiś czas wkońcu powinno chwycić.

reklama
Ja też mam TT i jest super. Mleko pijemy ze smoczka 3 a soczki z 2. Ale też chce kupić niekapek i powoli młodą przyzwyczajać.

Do góry