reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

aleście dzieciaki obkupiły! Ja na razie ostrożnie dokupuję ciuszki letnie na szmatach, ale generalnie zamierzam bardziej skoncentrować się na sobie niż małej, bo głupio będzie jak obdarta mama będzie wieźć na spacer wystrojoną laleczkę, nie?:-p:-)

reklama
Liwus super jeździk:tak:

A no racja Kicrym mały ma więcej kreacji niż ja:zawstydzona/y:,ale jak tu nie kupować jak mnie te szmatki wręcz wołają:-pTo nasze wczorajsze nabytki:

Załączniki

• DSC09235.jpg
    DSC09235.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 49
  • DSC09238.jpg
    DSC09238.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 41
Liwus, mieliśmy taki pchacz dla Mikusia (tylko inny design) i jakoś tak średnio byłam z niego zadowolona. Sprzedałam nie zostawiając dla Olgi. Wydaje mi się, że te FP są fajniejsze, ale to moja subiektywna ocena:tak:

Madzia, sliczne ubranka!

Moja garderoba również ubiższa od "dzieciowej" ;-)

jaki rozmiar ubranek na lato kupujecie?
Te co kupiłam są na 12-18m-cy (80-86cm),jakieś takie wielgachne się wydają być,no ale z drugiej strony bezsensu kupować te na 9-12 m-cy,bo znając moje dziecko pewnie by latem już w nic nie weszło,chociaż jak oglądałam je w sklepie to też wydawały się być jeszcze za duże:baffled: no takie dylematy...:-D;-)

Madzia- chyba dobrze zrobilas kupujac rozmiar 12-18:tak:. Macius nalezy to tych wiekszych dzieci wiec w lecie ciuszki beda na nim lezaly jak ulal. Moja teraz juz chodzi w letnich ciuchach z Nexta w roz. 9-12 (rybaczki, spodniczki i bluzeczki) i sa dobre, ale pewnie dlatego, ze nie ma mozliwosci, aby cos bylo zbyt dlugie.
Natomiast ciuchy z H&M w rozmiarze 9-12 sa dla Zainab olbrzymie, rekawy duuuuzo za dlugie.

Madzia ciuszki pierwsza klasa:-)
Ja jak na lato bede kupowac to 12-18 napewno nie mniejsze nawet jak beda minimalnie za duze to na lato i tak lepiej bo bedzie przewiewnie

Madzia Maciuś podobna stawka wagowa co Tymek i jak ostatnio przeglądałam rzeczy po Pysiu to wychodzi mi że 86 na lato to minimum. Niektóre na 24 mc mam i są już teraz tylko odrobinkę za duże (np. wiosenna kurteczka, bedzie jak znalazł :-):-):-)). To chyba kwestia rozmiarówki ale z drugiej strony Tymek chodzi teraz w rzeczach które Pati miał na zdjęciach jak miał 1,5 roku:szok:. Szok taka różnica pomiędzy braćmi.

Madzia, Florka to co prawda zupełnie inna kategoria wagowa, ale ja jej na lato kupuję rozmiar większe niz teraz: teraz nosi 74 cm/6-9 mcy i na lato kupuję 80 cm/9-12. Dużo zależy od firmy, ale te najpopularniejsze angielskie to właśnie tak jak piszę.
Cudne ciuszki będzie miał Maciuś - zwłaszcza koszulka z dinozaurem mi się podoba:tak:

reklama
kurcze, moja Blu byla najwieksza (kiedys)
teraz nosi 74 rozmiar i raczej taki stan rzeczy pozostanie dluzej wiec jak kupuje ciuchy to wlasnie na ten rozmiar
Macius kawal chlopa jest, ciagle nie moge uwiezyc jak na fotki patrze :tak:

ja wlasnie koncze swoje pierwsze MT i jak na pierwszy raz to wyszlo prawie idealne
co prawda bez aplikacjii, ale mocno dumnam ;-) ale ze mnie chwalipieta :baffled:
jak M wroci z pracy ide kupic material na jakis wesoly wiosenny material dla Blanusi :laugh2: normalnie zaraz odlece z dumy ;-);-)

Do góry