reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja nie myślałam o zakupie używanego łóżeczka,kupujemy turystyczne ale materac chce kupić porządny bo to nie będzie na rok a raczej na ok 2-3 lata no i kto wie może na drugie dziecko.
Zresztą ja jakoś nie mam przekonania do używanych rzeczy.Nie chce oczywiści nikogo urazić.Tzn używane rzeczy od koleżanki czy kuzynki to dla mnie coś innego a od obcej osoby coś innego.Mam za dużą wyobraźnie,może to głupie no ale tak już mam

reklama
zawsze warto kupić coś taniej- przedcież ten dzieciak ni spał tam 10 lat w tym łóżeczku:-D także ja bym wzięla.

co do mebli to ja mam juz zamowione jak skonczymy z remontem małego pokoju to zamawiam transport, mąż skręca i ustawia a ja układam rzeczy he he

wózek tez mam wybrany tylko zamowic w sklepie (koniec maja) a na sam koniec łóżeczko i reszta he he

ja też jeszcze nie wybrałam wózka ani łóżeczka! a co do używanych to sama nie wiem, jakbym wiedziała od kogo kupuję to pewnie bym się skusiła:-)
kamu my też chcemy kupić turystyczne:-) masz już coś na oku? a jaki materac, wybraliście już?

Materacyk na pewno kokosowo-gryczany.Jedna część jest twarda druga miękka,także ta twarda dla noworodka a miękka jak już dziecko będzie trochę większe.Łóżeczko miał synek kuzyna z firmy arti,dziecko ma już 3 latka a łóżeczko jak nowe i teraz będzie dla drugiego dziecka
Ja też tak mam jak bym wiedziała od kogo kupuje to nie mam oporów,ale od obcych o których nic nie wiem jakoś nie mam przekonania.

Właśnie poczytałam o tych materacach, rzeczywiście fajne są, mają podobno właściwości antyalergiczne i antypotowe:-) też chyba się na takie zdecyduje:-)
co do łóżeczek to oglądałam z arti na allegro już wcześniej i też mam je na oku:-) ale zobaczę co może jeszcze mają w sklepach:-)
już niedługo trzeba bedzie się z dłuuuugą listą na zakupy szykować:-)

Co do materaca gryczano-kokosowego, to ja nie widze różnicy w miękkości obu stron - dla mnie obydwie twarde:-D:-D:-D
To będziecie miały pseudo łóżeczka turystyczne, bo targać taki materac gdzieś na wyjazd?;-):-):-):-) - oczywiście żartuje sobie:laugh2:

Ja postanowiłam mieć 2 łóżeczka w domu , jedno zwykłe szczebelkowe które będzie stało w pokoju dziecięcym i drugie turystyczne , które będzie pełniło funkcję kojca a także w pierwszych miesiącach w nocy będzie stało w naszej sypialni i tam też będzie spał Mały. Natomiast w dzień Maluszek będzie spał u siebie :-)
a zakupiłam takie- już pokazywałam :
NOWOSC !!! LOZECZKO TURYSTYCZNE GRAPI LUXUS RS (336638111) - Aukcje internetowe Allegro
Zastanawiam się czy jeśli to łóżko na początku ma pełnić taką funkcję czy nie trzeba przypadkiem tam pościeli- poradźcie dziewczyny , bo jestem zielona w tej kwestii...:-(

Liwus myślę że 2 komplet pościeli nie będzie potrzebny, to zawsze można przenieść, dzieci początkowo śpią bez poduszki, a latem to wystarczy przykryć kocykiem do spania w dzień

No też tak sobie pomyślałam :-) Chociaż wydaje mi się że prześcieradło w łóżku turystycznym by się przydało żeby nie nosić w tą i z powrotem wszystkiego :-) I tak też chyba zrobię :tak:

reklama
Do góry