reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Mamabin, negocjuj twardo;-):tak:
Ja dziś zrobiłam szybki rajd po sklepach i jest wielkie g... jeśli chodzi o wózki. Kilka firm, z których nic mi sie nie podoba:-(

Lite way już też nie?;-);-);-):-) a tak na poważnie to niby spacerówek jest od groma ale mi sie też mało podoba:sorry:dziwne z głebokim miałam odwrotny problem:-D

reklama
Czesc dziewczyny:tak:;-) Moja Julka ma dopiero 4 miesiące tydzien temu przyjechalismy do Polski do mojej rodziny aktualnie mieszkam w Barcelonie:-) Wczoraj na targu stal jakis facet i wyłapalam od niego kurteczke z Adidasa dla Juli za 30 zl:szok: bo ostatnio jak kupilam jej kurtke w zwyklm sklepie formowym zaplacilam 150 zl:sorry:

A my wczoraj kupiłyśmy o taką sukienusię :-D

606337965

Zakupy piękne jak zwykle. Trochę zazdroszczę bo my prawie nic nie kupjemy.
Wszystko mamy po Pysiu (kiedy to mieliśmy dużo lepsza sytuacje finansową ale 0 czasu) lub po innych dzieciakach albo od babć.

A ja jednak potrzebuje pomocy z tym MT. Coś mam popierniczone z siecią podobno i mi się zdjęcia z wykrojami na stronkach nie otwierają :/ więc czy mogły byście mi udostępnić jeśli macie jakieś zdjęcia ile potrzeba materiału i jak trzeba go kroić?. Nie mam maszyny i specjalnie będe jechac szyć do babci :-p więc musze wszystko szczególowo obmyślic bo możliwości i czasu na poprawki nie będzie. No i w związku z tym prosila bym tez o jakieś rady.

W takim razie dam kuzynce dwa typy atlantic i x-lander
Niech sama zdecyduje aby nie bylo namnie ;-):-)
Andula te dwa rodzaje Atlantica chyba sie roznia tym ze do jednego sie przyczepia fitelik a do drugiego nie. Ja mam ten bez mozliwosci przypiecia fotelika. Fajnie sie prowadzi,ostatnio bylismy u mojej kuzynki i jezdzilismy nim po lakach nad Wisla. Kola sa skretne z blokada i pompowane, pompka w zestawia, a te skretne kola sa pojedyncze(bo w niektorych sa podwojne)

Zakupy piękne jak zwykle. Trochę zazdroszczę bo my prawie nic nie kupjemy.
Wszystko mamy po Pysiu (kiedy to mieliśmy dużo lepsza sytuacje finansową ale 0 czasu) lub po innych dzieciakach albo od babć.

A ja jednak potrzebuje pomocy z tym MT. Coś mam popierniczone z siecią podobno i mi się zdjęcia z wykrojami na stronkach nie otwierają :/ więc czy mogły byście mi udostępnić jeśli macie jakieś zdjęcia ile potrzeba materiału i jak trzeba go kroić?. Nie mam maszyny i specjalnie będe jechac szyć do babci :-p więc musze wszystko szczególowo obmyślic bo możliwości i czasu na poprawki nie będzie. No i w związku z tym prosila bym tez o jakieś rady.

Haszi. potrzebujesz 2m materiału o szerokości 1,40 lub 1,50. Trochę ci zostanie ale te 2m musi być bo taką długość mają pasy.
Wkleję ci tu takie schematy które rysowałam też dla Post bo te fotki się nie otwierały.Może się przydadzą;-)

-wykrój sobie 3 pasy materiału o długości 2m i szer. 24cm
-jeśli materiał jest cienki to panel najlepiej wzmocnić czymś grubszym w srodku lub wykroić poprostu 3 warstwy z tego samego materiału 45x60cm (jeśli ma być z zagłówkem-jeśli z kapturkiem to 48cm wystarczy)
-w boki panela dobrze jest wszyć taką miekką piankę żeby nie wrzynało się maluszkowi w nóżki
-w pasy naramienne też w środek wszywasz taką piankę żeby było mięciutko

Ja najpierw zszywam pasy ramienne razem z pianką, obrzucam, wywracam na prawą stronę, i przeszywam jeszcze na wierzchu.
Potem pas biodrowy. Trzeba zostawić na środku nie zaszyte miejsce żeby potem włożyć tam panel. Reszta (oprócz pianki) tak jak wyżej.
Później zszywam warstwy panela razem z pianką, wszywam w niego pasy, wywijam na prawą stronę. Na końcu wkładam panel w nie zaszyte miejsce pasa biodrowego i przeszywam po wierzchu. Najlepiej kilka razy albo w "kopertę" żeby porządnie się trzymało. Jeszcze tylko obszywam panel dookoła po wierzchu i gotowe :)

Mam nadzieję że bardzo ci nie namieszałam:sorry:
Może stąd będzie ci łatwiej. Wprawdzie nie ma zdjęc ale instrukcja jest:tak:
oooooOPPAMAMA - chusty i mi

Julia, sukienusia superancka :)

Załączniki

• Natasia 8 m-cy 011.jpg
    Natasia 8 m-cy 011.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry