reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

ja mam teraz stanik "dla kobiet ciężarnych" z triumpha i mogłabym go nosic cały czas:-D jedyny minus to ze sa tylko biale:dry:Jak bedzie z tej samej kolekcji dla mam karmiacych to na 100% go kupie bo ten jest rewelacyjny. Nie ma tych klapek z przodu ale jest tak elastyczny ze smialo da sie wyciagnac cyca:-D kolejny kupiłam z canopolu( produkuja rzeczy dla dzieci nie wiem jak sie pisze) ale nie jest juz tak świetny mimo ze ten juz niby jest do karmienia z tymi klapkami z przodu:happy:

jezeli chodzi o mnie to ja jednak musze przymierzyc bo moj biust nie nadaje sie na kupno stanika bez przymiarki:-D

reklama
ja mam teraz stanik "dla kobiet ciężarnych" z triumpha i mogłabym go nosic cały czas:-D jedyny minus to ze sa tylko biale:dry:Jak bedzie z tej samej kolekcji dla mam karmiacych to na 100% go kupie bo ten jest rewelacyjny. Nie ma tych klapek z przodu ale jest tak elastyczny ze smialo da sie wyciagnac cyca:-D kolejny kupiłam z canopolu( produkuja rzeczy dla dzieci nie wiem jak sie pisze) ale nie jest juz tak świetny mimo ze ten juz niby jest do karmienia z tymi klapkami z przodu:happy:

jezeli chodzi o mnie to ja jednak musze przymierzyc bo moj biust nie nadaje sie na kupno stanika bez przymiarki:-D

sie zgadzam
ja mam z kolei triumpha do karmienia
tez jest rewelacyjny
zaraz zobacze jaki ma kicrym ;-)

ze staników tez polecam triumpha - sa rewelacyjne, miekkie i wygodne a to chyba naważniejsze
dzieki wszystkim dziewczynkom za podsylane linki na allegro - jestem leniwcem i nie lubie szperac a tak pewnie cos dla siebie znajde;-)

wszystko fajnie z tymi stanikami ale mało który producent przewidział większą rozmiarówkę :baffled:. Zazwyczaj kończy im się na D góra E a ja już od dłuższego czasu nie mieszczę się w E (tyle to miałam przed ciążą). Zamawiam gdzie mogę, trenuję i odsyłam :baffled:. O tym, żeby zakupić w sklepie mogę zapomnieć, bo nie zamawiają, więc zostają mi tylko sklepy internetowe i producenci. Teraz czekam na biustonosze z Melissa. Jak się sprawdzą w dużych rozmiarach to dam wam znać ;-).

Survivor przyszła mi dzis przesyłka,ogólnie szybka dostawa bo kurierem.Wszytko bardzo fajnie zapakowane.Rzeczy też bardzo fajne.Ja zamawiałam 2 kocyki,majtki poporodowe,podkłady 2 paczki.Pieluszki tetrowe,pieluszki flanelowe kolorowe 5 szt,szczoteczka dla dzidziusia do włosków,termometr kąpielowy,ręcznik kąpielowy z rybką,butelki,smoczki,przybornik do paznokci,rożek z usztywnieniem,krążki laktacyjne.No to chyba tyle,także jeśli chodzi o te rzeczy to jak najbardziej polecam.

Jak chodze i patrze na ceny w sklepach, to rzeczywiscie z czystym sumieniem lepiej usiasc na spookojnie, wygodnie przed kompem i zamawiac na allegro-w wiekszosci przypadkow bardziej sie oplaca, a nawet jak czasem przeplacimy 2 czy 3 zl, to zaoszczedzimy na dojazdach, dzwiganiu itp :-)

ja ze stanikami mam wielgachny problem, nie wiem jaki rozmiar kupic, boje sie ze moje piersi znacznie sie zwieksza po porodzie ...myslicie ze asekuracyjnie wziac o jedna mieseczke wieksze ? a co z kolei jak piersi sie nie zmienia-wtedy stanik bedzie wisiec, grrrr....a stanik to wcale nie taka tania sprawa, tym bardziej ze ma byc sztuk 2 :baffled:

Dziewczyny ile kupujecie reczniczkow dla Maluchow, i jakie -zwyczajne kapielowe, czy takie z kapturkiem ? ja mam 2 takie okrycie kapielowe z kapturkiem....nie wiem czy to wystarczy...
No i co ze zwyklym termometrem ? Mozecie jakis polecic...

kicrym, ale fajna koszulka:tak:
Andziaa, ja jednak kupiłabym o rozmiar wiekszy biustonosz. 2??? Nie nadązyłabym z pranie, bo miałam tak dużo pokarmu, że wkładki przesiakały strasznie szybko i brudziły biustonosz:sorry2:Miałam 2 albo 3 takie z "klapkami" a reszta takie sportowe, naciągające się;-)

2 na poczatek do szpitala :-) na wiecej i tak sie na poczatek nie zdecyduje, bo chce sie przekonac jaka rozmiarowke rzeczywiscie bede nosic :-) jak juz sie upewnie, zaopatrze sie w wiecej cyckonoszy ;-)

reklama
Survivor przyszła mi dzis przesyłka,ogólnie szybka dostawa bo kurierem.Wszytko bardzo fajnie zapakowane.Rzeczy też bardzo fajne.Ja zamawiałam 2 kocyki,majtki poporodowe,podkłady 2 paczki.Pieluszki tetrowe,pieluszki flanelowe kolorowe 5 szt,szczoteczka dla dzidziusia do włosków,termometr kąpielowy,ręcznik kąpielowy z rybką,butelki,smoczki,przybornik do paznokci,rożek z usztywnieniem,krążki laktacyjne.No to chyba tyle,także jeśli chodzi o te rzeczy to jak najbardziej polecam.

No to super, to w weekend zamawiam:tak: ajutro dopiszę Wam uwagi odnośnie wyposażenia z dzisiejszych zajęć ze szkoły rodzenia (generalnie tak jak podejrzewałam, te 10 kg ubranek, które mam to lekka PRZESADA...:-p) - jest kilka kontrowersyjnych to ocenicie, czy nie są kompletnie bez sensu:-)

Do góry