reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Wielkie dzięki dziewczyny za dobre rady. Już jestem szczęśliwa po wczorajszych zakupach ;-). Nabyliśmy Roan Marię (granat i ecru w stokroteczki), fotelik chicco, kołyskę glucka z pościelą (do naszej sypialni) i całe mnóstwo drobiazgów. Wprost nie mogę się napatrzeć na te cudeńka - wszystkie po kolei :-D. teraz jeszcze pozostały zakupy higieniczne, tzn. wanienki, ręczniczki, kosmetyki i inne akcesoria. Właściwie to już z górki - cieszę się, że największe zakupy mam już za sobą :tak:

reklama
My jesteśmy w fazie wykończania domu i mój Mąż myśli w kategoriach "parapety, rury, podłoga i płytki":-) jeśli chodzi o Dzidzie i o zakupy dla niej to daje mi wolną rękę:-D choć sobie zastrzegł, że w drobne rzeczy się nie wtrąca, ale w te większe i drogie to musi mieć coś do powiedzenia:tak: w tym tyg planuje dokupić sporo rzeczy, więc na pewno się pochwalę:-)

Witajcie!!
Ja znowu mam dylemat wózkowy jednakże chciałabym poznać Wasze zdanie a szczególnie Mamuś które miały już styczność z wózkami.
Przede wszystkim zależy mi na tym żeby ten wózek był 2-funkcyjny czyli gondola i spacerówka. I oto taki znalazłam , podoba mi się wizualnie ( planuję zielony ) i cenowo jeszcze bardziej. Co Wy myślicie na temat tego wózka??
Wózek posiada :
-NOWOCZESNY LINKOWY HAMULEC.
-
- REGULOWANĄ WYSOKOŚĆ RĄCZKI
,
- Piękną klasyczną gondolę,
- Pięciopunktowe szelki bezpieczeństwa,
- Pompowane koła w cenie

- Dodatkowy pokrowiec na nóżki (na zimne dni)
- Duży pojemny kosz na zakupy (pod wózkiem),
- Mocną barierkę do wersji spacerowej,
- Pojemną torba na rączce
- Miękkie zawieszenie

- Okienko w budce,

- Wentylację z tyłu budki,

- Czterostopniową regulację oparcia,

- Tapicerkę można odpinać i prać ręcznie- Waga 13kg głęboki, 12 kg spacerowy :-)

Kate
, powodzenia w zakupach , ja już wszytko mam oprócz tego nieszczęsnego wózka :happy:

Liwus mnie się ta Twoja bryka podoba i to bardzo:-) a jeszcze zielona:-) jednak przyznam szczerze, że zbytnio na wózkach sie nie znam i nie orientuję się za bardzo w tym wszystkim, więc nie chce się szczegółowo wypowiadać i doradzać - dla mnie wózek to wózek i tyle:-D ja kupno wózka zostawiam na koniec, na początek lipca to wtedy będę się martwić;-)

wg mnie jako spacerówka nie bedzie sie sprawdzał 13kgwózka +10kg dziecka pchaj 20kg? to sie tak wydaje bedzie za duzy..... sprawdzone mam w "tako" ten sam problem,

a mnie się bardziej podoba ten biało czarny :tak:. jedno jest pewne - pomacaj go na żywo bo zdjęcia i suche parametry bywają złudne. np. mnie bardzo podobał sie pp young dopóki go nie "pomacałam"... i czar prysł ;-).

Liwus-wozek wyglada super... ja osobiscie preferuje wlasnie dwufunkcyjne i z mojego doswiadczenia nie tyle wazne jest ile wazy wozek co jak jest wywazony.... czesto nawet bardzo ciezki wozek jesli jest dobrze skostruowany bedzie sie pchal o niebo lepiej niz jakis inny lekki ale o beznadziejnej konstrukcji :-) rowniez jesli nie musisz go tachac po schodach i masz duzy samochod lub przewidujesz dodatkowy wozek na "wypady" samochodem to na pewno bedziesz z niego zadowolona... a zima po sniegu te kola beda nieocenione i ochrona budy rowniez :-) i tak jak napisala Anecia najpierw go obmacaj i powoz po sklepie,klika razy zloz i otworz i nie kupuj od razu tylko najpierw sie "przespij" z decyzja :-)

Koła zgadza sie są super, duza gondola ok ale waga jest wazna i nie tylko wywazenie, bo naprawde to sie tak mówi ja tez pisałam waga nie wana dzwigac nie bede... a potem porazka........ a po przełozeniu rączki jeden wielki koszmar.....
Moim zdaniem musisz patrzc pod swoim kontem i jakie masz potrzeby.
Mój duzy "tako" jest za duzy w miejscowosciach wczasowych, w sklepach, a nawet u mnie w miescie jak auto bardziej wjedzie na krawęznik to ciezko przejechac.
Ale zima i w lesie jest to czołg nie do pokonania.

reklama
Liwus - wizualnie wózek super!! co do parametrów to ja zbytnio się nie znam, sama będę miała w spadku od siostry więc nawet nie zastanawiam się nad zakupem.
Dziś dostałam te koszulki nocne co pisałyśmy o nich parę stron temu - naprawdę śliczne!!!

Do góry