reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Jesli chodzi o krem to ja mam Nivea krem ochronny na słońce z faktorem 30. z filtrami mineralnymi. Postanowiłam kupić wszystkie kosmetyki z jednej firmy tak jak to radziła położna na szkole rodzenia.
Roni pisała że się źle rozsmarowuje i własnie postanowiłam spróbować na swojej ręce... no fakt trochę gęsty jest i raczej cięzko bedzie tak brzdącowi to wcierać. Roni miałaś rację szkoda że miałam już zakupiony ten nivea.:baffled:
Kupię chyba ten jeszcze z Rossmana, jak coś to zużyję na sobie:-):-)
wiem że cała seria oliatum jest rewelacyjna zwłaszcza dla dzieci z wrażliwą bardzo skórą. Ponieważ jest trochę droga stwierdziłam że najpierw sprawdzę jednak tańsze wersje.
Jedno jest pewne, napewno nigdy nie kupię Johnsona....... ostatnio jakoś w oślepienu kupiłam sobie taki krem co ma delikatnie opalać. Byłam cała w plamach i paskach chociaż wcierałam przykładnie..... Wróciłam do Garniera i jestem z niego bardzo zadowolona.

reklama
Tak naprawdę to ja też bym sobie poskładowała w szczególności chusteczki i pieluchy, ale niestety nie wiem jak długo dziecko używa pieluch Newborn i w związku z tym nie wiem czy kupować kolejną paczkę pieluch Newborn czy też inną. Co do chusteczek to kupiłam ostatnio jedne co prawda Rossmannowskie i okazało się że ich zapach powala nawet dorosłego:happy:
Wiadome jest że jak wyślę faceta do sklepu po coś dla dziecka to pewnie kupi coś innego więc chciałam zaopatrzyć się w większą ilość pieluch i chusteczek. No ale niestety nie da rady :-(

A ja kupiłam emulsję z faktorem 30. Sprawdzona na miom synku-Ziajka. Fajnie się smaruje i nadaje się dla bobasów od 1 dni życia. Można smarować całe ciałko, buźkę też.

surv, właśnie zamierzam zakupić parasolkę do wózka, bo z tego co pamiętam mojego Bartka próbowałam jakoś zasłaniać od słońca dziwnymi sposobami ;-)Nawet jak miał budkę zasłoniętą i słońce grzało z drugiej strony to zawieszałam mu pieluszkę tetrową i to była masakra:baffled: bo ciągle mi ją zwiewało. Duszno nie miał bo w budzie było okienko z siatki (klima :))) ale ja się musiałam nagimnastykować.
Także teraz kupuję, nie oryginalną do x-landera bo szkoda mi wydać tyle kasy na osprzęt, ale upatrzyłam na allegro takie fajne (niby z filtrem UV-ile w tym prawdy nie wiem) i zamierzam zamówić.
Jak będziesz kupowała parasolkę zwróć uwagę jakie masz rurki w wózku do których ją przymocujesz. W jednych są wąskie okrągłe, w innych szersze, owalne.... no i w parasolkach uchwyty mocujące się różnią. Udanych zakupków :tak:

A nam przywieźli łóżeczko :-D:-D:-D Jak skręcimy to wstawię fotki. Ale już się pochwalę że śliczne :-)

Sylcia, śliczny wózeczek :tak: Ogladałam go kiedys w sklepie, z tego co pamiętam, to ma fajną, dużą gondolkę. Super zakup. Szerokiej drogi życzę :-D

ja newbornów mam tylko jedną paczkę do szpitala, a reszta to już 2;-) tak doradziła mi koleżanka, która w ogóle nie kupowała newbornów tylko od razu 2 i były dobre:-) zresztą Dzidzia szybko rośnie i nie ma co jej trzymać w za ciasnych pieluszkach:-p

Dzięki za informację :-) W takim razie następnym razem będąc w sklepie obkupię się pieluszkami :happy: Ja też myślałam nad parasolką i nawet przeglądałam allegro ale jakoś nie mogę się zdecydować:-(

Ja się zastanawiam nad taką:
<OK> PARASOLKA_____ DO WóZKA MUTSY, QUINNY (382262862) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko nie jestem pewna czy kolor będzie oki. Mam takiego turkusowo-niebieskiego x-landerka i tu na zdjęciach ten niebieski jest taki podobny, więc chyba zaryzykuję
Zawsze to taniej niż te 89zł za oryginalną, a wydaje się być naprawdę porządna.
Patrzyłam w sklepach koło siebie, ale taki badziew że szok (za 30zł) więc...

Ja też sie właśnie zastanawiałam nad tymi pieluchami, też chyba kupię tylko jedną pake newborn, a potem juz większe.
I też muszę dokupić parasolkę do wózka, ale jeszcze nie myślałam jaką.

reklama
no a ja znowu o wozkach:-)
bylam w sklepie zobaczyc mure4
taka nastawiona pozytywnie wrecz uskrzydlona
podeszla pani coby go zaprezentowac i na dzien dobry uslyszalam ze to strasznie ciezki wozek, ona nie poleca
i jak za dotknieciem czarodziejskiej różczki moj entuzjazm skamienial
straznie go skrytykowala, ze gondola jedna z ciezszych, ze jak jest spacerowka to nie zlozysz wozka dopiero po zdjeciu siedziska, a fotelik jest bez regulacji poziomow tylko pollezaco (w mutsy moze sobie dziecko lezec)
od tych narzekan az rozbolal mnie lepek
wiec pytam "ktory najlzejszy" i ona pokazala mi firmy ABC
ale to zupelnie inna stylistyka
wiec teraz siedze i sie zastanawiam co zrobic i na co sie decydowac
ale z innych zakupow na poprawe humoru ciuszki zakupilam - i tym razem dla siebie:-) wiec do konca ciazy jestem ubraba
sorki ze tak dlugo i duzo pisze

Do góry