reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Madzia no ceny są powalające. Nawet na głupich ciuchach, siostra przyleciała z Nottingham w odiwedziny i tam kupiła małemu ciuszki i buty to różnica kolosalna:dry:teraz che zeby mu tam kupiłą jakieś fajne auto/jeździk bo przylatuje na wiosne więc bedzie jak znalazł:-)

reklama
w Europie sa Britaxy ale o niebo lepsze niz tutaj. tutaj jest tylko jeden rodzaj i on jest inny niz te europejskie wiec dlatego sie nie nadaje, co prawda od biedy by byl ale jak ja mam tu placic prawie 400$ za cos co w Polsce i tak jest niezdatne to wole sobie kupic jakis w Polsce porzadny...tylko jaki jak nie wiem jaki samochod bede miec:-(

Pearl07-Britaxy nie sa az tak drogie .... one kosztuja ok $300 : BabyProofingPlus : Search for britax
Toys"R"Us
no i ostatnio byl w Toys"R"Us na przecenie za $269 bodajze....ale czy w Polsce mozna ich uzywac to nie mam pojecia.... mam ten sam problem,bo jedziemy w wakacje do Europy i potrzebujemy fotelik dla Adrianny.... odradzam ci tylko firme Evenflo.... inna alternatywa moze Eddie Bauer? a ty wracasz do Polski na stale czy tylko na wakacje? i czy masz Landed Immigrant lub obywatelstwo,bo jesli nie to zapytaj na policji czy w takim przypadku mozesz uzywac fotelika europejskiego :-)
Madzia737- nie ma zbytnio znaczenia,ze Britaxy mozesz kupic w Europie,bo kanadyjskie niekoniecznie musza spelniac wymogi europejskie jak i odwrotnie.... w Kanadzie nie mozesz uzywac fotelikow kupionych poza Kanada i bez kanadyjskiego certyfikatu - ja mam Peg Perego SIP,ale ten sam kupiony nawet w Stanach nie moglabym uzywac w Kanadzie,bo nie ma tutejszego certyfikatu.... wiele o tym trabili jak dollar amerykanski spadl i ludzie zaczeli jezdzic na zakupy do Stanow,zeby nie kupowac fotelikow,bo u nas nie bedzie mozna ich uzywac.... po prostu sa inne normy :-)

Ewa-Krystyna no my wracamy na stale, obywatelstwo w drodze, a o co chodzi z ta policja? czemu musze ich pytac czy moge uzywac europejskich?

Pearl07-bo jesli nie jestes Kanadyjka lub nie masz stalego pobytu,to chyba nie moga od was wymagac kanadyjskiego fotelika .... ale nie jestem pewna jak to jest..... musisz spytac i wlasnie na policji albo jeszcze lepiej w Ministerstwie Transportu....

My zdecydowalismy sie na Maxi Cosi Priori XP:tak:Tylko nie wiem czy do naszego auta bedzie pasowal;-)
od kilku dni jezdzimy juz w spacerowc ale jak na zlosc zepsuł mi sie zamek w spiworku i chyba musze Miska znowu do gondoli przeniesc bo za zimno bez spiwora.

Ostatnia edycja:
Koleżanka w kwietniu wybiera się do Irlandii, to może mnie "obkupi" na jakiś wyprzedażach:tak::tak::tak:

Do kupna fotelika się przymierzamy, ale jeszcze poczekam, aż mała będzie stabilnie siedzieć. Prawdą jest to, że nie jeździmy w nie wiadomo jak dalekie trasy. Z takich dłuższych to Kraków - Skarżysko Kamienna, więc około 160 km. Zawsze to jednak trochę czasu w pozycji siedzącej:-) Poczekam na opinie koleżanek:-D:tak::-);-)

My też pewnie jeszcze z miesiąc dwa z fotelikiem poczekamy, bo Florka jeszcze w starym się mieści, ale na razie czytam Wasze opinie, no i chcę na żywo te foteliki pooglądać.
A powiedzcie, w jaki sposób sprawdza się, czy fotelik pasuje do auta? Trzeba każdorazowo lecieć i przymierzać, czy to w jakichś specyfikacjach pisze?
no i co, jak się auto zmieni?? My mamy takiego rzęcha, że obawiam się, że nowy fotelik może go przeżyć....:-p

reklama
Do góry