reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
markizeta GRATULACJE!!!!!! mam nadzieje ze teraz fasoleczki sie posypia jedna za drugą!!!!
miętowa &&&&&&&&&&&&aby jedna @ nie przylazła!!!!
ikasi życze owocnego cyklu;-)
mouse nono moze to zagniezdzenie u ciebie dzis jest????zobaczymy jutro jaka tempka bedzie
alebur to kolejny cykl jest twój!!!życze ci tego!!!!
błonka a ty który masz dc????

reklama
Najlepiej zrobić betę po 48 godzinach, bo dopiero po takim czasie jest kolejny konkretny przyrost :tak:Następnego dnia to tylko strata kasy :)
Więc masz rację Kruszka - i niczego nie zapomniałaś :-D beta co dwa dni :tak:

Markizeta! - GRATULACJE !!!! :tak::tak::tak:

Dziękuję, czyli coś jeszcze pamietam. A te wieści mam od mojego mężulka, bo mi sprawdzał te informacje wiosną. Z tym, że u mnie po 7 t.c. beta baaaardzo zwolniła i buuuu

To prawda następnego dnia nie ma co robić, z tym, że Markizeta robiła krew w piatek, a w poniedziałek miała dopiero wynik:-)

Mam wyniki:

206,51,

przy czym normy to niby od 1-10 tygodnia ma wynosić : 201,64- >225000,00

Co o tym sądzić?

Gratuluję dzidzi...!!!!

jest @ niestety , dziś właśnie w samo południe przylazła. Zaczynam od nowa, tym razem bez wspomagaczy

Przytulam Cię mocno. Następny cykl Twój...

Witam wszystkie staraczki

Właśnie trwa u mnie 8 cykl starań o pierwsze dziecko , na razie bezowocne ;(
Może to dopiero 8, ale jak dla mnie to już długo, i trochę się martwię ze względu na swój wiek (34)
Do tej pory zbadałam jedynie prolaktynę - w normie więc ok.
Aktualnie mój ginekolog dał mi CLO na dwa cykle.Jestem ciekawa jak na mnie zadziała???

Aktualnie czekam czy 28.11.2011 będzie @ czy nie?????
Chociaż dziś zaczynam czuć brzuch :(((

Pozdrawiam

Witaj. Ja też staram się o pierwszą dzidzię. W tym roku już raz poroniłam...:( ale jestem dobrej myśli.
Nastawiam się na ten cykl, też z clo...:)

Miłego dnia wszystkim...

Witajcie,
tak jak wspominałam byłam umówiona dziś na wizytę ze swoim lekarzem.
Pobiegłam do niego z rana, pokazałam mu wynik bety HCG, potwierdził że wskazuje na ciążę i że może się uda:-) Powiedziałam mu że trochę mnie pobolewa podbrzusze więć przepisał mi Duphaston i powiedział że jak te 20 tabl. zużyję i nie dostanę okresu to mam zrobić test ciążowy i przyjść do niego, będziemy działać dalej:-)
Dziś mnie nie badał, i ta beta też taka niska bo po prostu wczesna ciąża...
To tyle...

Mam nadzieję że się utrzyma, trzymajcie kciuki!
Dziękuję Wam za miłe słowa.

Trochę na mnie "wyjechałyście" za tego lekarza, że taki niepoważny przepisując mi D.od 4-14 d.c a jednak wiedział co robi...

No nic, trzymajcie się , miłego wieczorka!

Hmmm Markizeta, ja wtedy nie wyjechałam na Ciebie, tylko napisałam że nie słyszałam o takiej kuracji. Potem owszem było ostro, ale pokazałaś, że jednak doktorek wiedział co robi.
Jednak teraz mnie zmartwiło co napisałaś: "Powiedziałam mu że trochę mnie pobolewa podbrzusze więć przepisał mi Duphaston i powiedział że jak te 20 tabl. zużyję i nie dostanę okresu to mam zrobić test ciążowy i przyjść do niego, będziemy działać dalej"
Przecież tak nie można!
Po pierwsze tekst bez sensu - po co masz robić test, skoro wiadomo, że jesteś w ciąży?
Po drugie - jak się w ciąży przyjmuje progesteron czy w postaci dupka czy lutki, to się go bierze co najmniej do 18 tygodnia ciąży! Nagłe odstawienie na początku może spowodować poronienie!

Hmm, tak wiem...Też o tym myślałam, nie potrafię powtórzyć dokładnie jego słów, ale chodziło mu o to, że daje mi Duphaston na podtrzymanie ciąży, a więc na wypadek gdybym miała dostać krwawienie. I wtedy jeśli jednak będzie krwawienie, to sytuacja jasna...Natomiast jeśli nie wystąpi to będzie działać dalej, tj. przepisze kolejne dawki D., zbada, zrobi USG itp.

W każdym razie powiedział że mam się nie martwić.
Bo ja zapytałam go, że ta beta jakaś taka niska. On powiedział że nie ma powodu do niepokoju, to początek ciąży...

Więc skoro tak...

Aha, i jeszcze coś- bo ja wspomniałam mu o teście ciążowym, że jak zrobiłam to wyszła druga kreska ale bladziuchna i stąd widocznie ten temat o teście...
Bo jeśli okazałoby się że będzie krwawienie no to wiadomo- poronienie( tfu tfu) i wtedy taki ponowny test nie pokaże już ciąży....

No tak mi się wydaje...

Hej...co tak dziś tu pusto?
Ja od rana mam urwanie głowy w pracy...
Jutro monitoring...mam nadzieję, ze będą chociaż dwa pęcherzyki...

Czesc
Ja juz po wizycie u gin, moj pecherzyk wczoraj mial 20mm i dostalam 2 zastrzyki pregnylu 10000 j , ale bolalo.. potem tylek mnie swedzial :-p i teraz nie wiem owu bedzie do 36 h czy po 36 h ? w ulotce nie pisze nic a ja w nerwach zapomnialam lekarza zapytac.. Moze ktoras z Was wie co i jak ? Prosze o trzymanie kciukow

reklama
Czesc
Ja juz po wizycie u gin, moj pecherzyk wczoraj mial 20mm i dostalam 2 zastrzyki pregnylu 10000 j , ale bolalo.. potem tylek mnie swedzial :-p i teraz nie wiem owu bedzie do 36 h czy po 36 h ? w ulotce nie pisze nic a ja w nerwach zapomnialam lekarza zapytac.. Moze ktoras z Was wie co i jak ? Prosze o trzymanie kciukow

Zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&& Niestety w pierwszej części nie pomogę. Wzięłam dzis 5 tab Clo i monitoring mam za dwa dni i jak coś za sześć dni następny.

Do góry