reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Kruszka, dupka mialam brac 16-25 dc. dzisiaj 28 dc. owu mogla byc ok 13 dc.
nie wiem co robic. chyba poczekam do jutra tym bardziej ze progesteron mialam w 21 dc w gornej granicy normy wiec moze nie jest zle...
czy siknac wieczorem jest sens czy powinien byc poranny mocz?

Hej Kruszka! Ja w 11dc miałam na usg 18mm pęcherzyk i gin powiedział, że lada dzień będzie owu i od 15 do 25dc kazał brać luteinę na plamienia. Nie kazał przyjść, żeby sprawdzić czy pękł, a czytałam, że za wcześnie wzięta luteina może blokować owu, więc sama nie wiem. Ale tak jak Pachnąca pisze - słuchać lekarza i być dobrej myśli. Ja też kiedyś brałam to samo żelazo, ale jedynym skutkiem ubocznym były straszne zaparcia :zawstydzona/y:
Królowa - jak dasz radę, to poczekaj do rana, będzie wiarygodniejszy, tak myślę. Ja nie mam w domu testów, żeby mnie nie kusiło. Dopiero jak nie dostanę @, to pobiegnę z nadzieją do apteki. Trzymajcie się!!!

dzis byłam u gina i wedlug usg jest mała kruszynka jest to 36 dc a ja skonczylam brac duphaston 27 dc i zrobilam test wyszedl pozytywny i kontynuowalam dalej. Lekarz powiedzial mi ze jak by byl negatywny to nie ma co kontynuowac zawsze mozna sprawdzic np w ostatni dzien dupka bete i wtedy brac dalej bo bez potwierdzenia jakiegos nie powinno sie brac duphastonu bo mozna niezle namieszac nim w cyklach i je rozregulowac ze potem sie juz nie trafi kiedy sie ma owulke. Ale pociesze staracjace zaszlam w ciaze po pierwszej dawce clo 5-9 dc i 17-26 dc z dup.

Kruszka, dupka mialam brac 16-25 dc. dzisiaj 28 dc. owu mogla byc ok 13 dc.
nie wiem co robic. chyba poczekam do jutra tym bardziej ze progesteron mialam w 21 dc w gornej granicy normy wiec moze nie jest zle...
czy siknac wieczorem jest sens czy powinien byc poranny mocz?
Królowa zobacz wyżej to jest post Katicz po wizycie u gina m.in. na temat brania dupka.
Co do testu to wcale Ci sie nie dziwie, ze chcesz juz powtarzać, ale jesli dasz rade to poczkaj do rana i zrób z porannego moczu. Choc jakbym miała tyle testów domu to bym jeszcze zrobiła jeden :confused: Nie to, ze cos doradzam:-D A może masz gdzies laboratorium by szybko zrobić betę. Teraz bede siedziała jak na szpilkach razem z Tobą
Acha gdybys sie zdecydowała jeszcze dzis powtórzyc to moze zastosuj sie do uwag jak przy testach owu, czyli nie pij przez dwie godziny i wtedy nazbieraj siusiu:tak:

U mnie juz byl tapicer, załamałam się .... 1700 zł za wszytsko... A ta kanapa 4 lata temu kosztowała 1600 zł, wiec lipa, nie będę przekonywac meża, bo zwyczajnie szkoda mi pieniedzy. Cóż kupimy jakąś narzutę i tyle ....

Błonka where are you....

kruszka :p TU!! zaginelam dzis troche, rano badania, pranie nastawilam, do sklepu zajrzalam, teraz cos z obiadem kombinuje.. potem chyce odkurzacz bo siersc widze na podlodze... a wieczorem jak nie zacznie padac moze nad wode pojade nogi pochlapac.. ah szkoda ze sie nie moge zalazamoczyc .. goraaaco moze burza przyjdzie

a nie lepiej kupic nowa kanape? :D

nie moge sie na pracy skupic...
dzieki kruszka, zrobie jak piszesz ;) bez picia wieczorem powtorze test... chce wieczorem bo jakby co lykam dupka i jutro tez.

teraz sie wkrecam bo na weekendzie w gdansku nie bylam abstynentka...

nie moge sie na pracy skupic...
dzieki kruszka, zrobie jak piszesz ;) bez picia wieczorem powtorze test... chce wieczorem bo jakby co lykam dupka i jutro tez.

teraz sie wkrecam bo na weekendzie w gdansku nie bylam abstynentka...
dupek moze opoznic troszke okres, ale jak bedziesz robic test nazbieraj siusiow duzo bez picia zeby nie byl rozcienczony

reklama
Do góry