reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Królowa - gratuluję :)))) I przesyłam pozytywną energię :))) Daj znać jak będziesz miała betkę ;-)

Błonka - coś w tym jest, że czekamy ciągle na coś..i trzeba się chyba cierpliwości nauczyć..

Kamii - ja się zawsze zastanawiam co lepsze - ciąża w upały czy w mróz (upały= puchnięcie i ciężar x2; mróz= w nic się nie mieszczę i mam ryzyko przeziębienia) - póki co nie mam co się wypowiadać, bo nic na ten temat nie wiem..:sorry:
Kruszka - dzięki wielkie, nadziei mi dodajesz :-)

A dzisiaj to w ogóle humor mam straszny i dodatkowo chyba jakaś grzybica od tych antybiotyków mi się zrobiła i zdecydowałam, że idę dziś do internisty wyłudzić clotrimazol w tabletkach, bo w kremie nie pomaga...wrrrr:no:
I dodatkowo pojawiają mi się co drugi dzień takie mikro krwawienia - albo od tej chlamydii którą leczę albo od dupka (czytałam że mogą się zdarzyć), ale humoru mi to nie poprawia.
I w ogóle dzisiaj mam taki nastrój że najchętniej spędziłabym dzień ukrywając się w szafie.. A tu do pracy trzeba było przyjść i jeszcze robić dobrą minę do złej gry...:crazy:

reklama
beta zrobiona, wynik wieczorem. zadzwonie ok 18. niestety odbiore dopiero jutro bo mam spotkania do pozna i nie zdaze podjechac po wynik. wciaz nie wiem co z tym dupkiem, brac czy nie... o 16 mam wizyte u gina, chyba do tej pory sie wstrzymam

Królowa gratki i trzymam kciuki za betkę :-)
Błonka codziennie sprawdzam czy jeszcze jesteś hehe :D
Kruszka dzięki wczoraj za sms'ki :-)
W sobotę umówiłam się do lekarza na monitoring (9dc) - mam nadzieję że clo się spisało i pęchol w końcu urośnie, mogą być nawet dwa - nie obrażę się :-p Byle w końcu coś było i byle to się w końcu ruszyło! Niedługo będą 2 lata jak się staramy :-( Szkoda że tak późno zmieniłam lekarza :-(

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny!
Po pierwsze gratulacje dla Królowej!!! Witaj Kaththea. Jestem tu nowa i jeszcze nie wszystkich znam :-) Życzę Wam wytrwałości i owocnych starań. My dopiero 4 miesiąc działamy, więc jeszcze nie panikuję, ale niecierpliwa jestem jak diabli. Tak się nakręciłam sytuacją, że też dziś rano zrobiłam test, ponieważ wczoraj miałam ostatni dzień luteiny i postanowiłam, że w razie czego nie będę przerywać brania. Oczywiście wynik negatywny. Wielce zawiedziona nie jestem, bo raczej się spodziewałam.
Błonka, ja głupia blondynka, dopiero teraz zobaczyłam na Twój obrazek na dole i uświadomiłam sobie, że Ty na ostatnich nogach już :-) Fajnie, że są takie miejsca, gdzie można sobie z kobietkami pogadać i powymieniać podobne dooświadczenia.

katthea no to ja sie melduje ze jestem :p wody mam na miejscu i skurczy brak :p

królowa
, jak zadzwonisz po wynik to napisz koniecznie, bo na watku weteranek to juz w ciagu 2 dni 2 testy pozytywne... czary jakies ostatnio...

aneczek spoko oko 4 cykle dopiero, oby jak najmniej ale nol panik :) zdrowe pary do roku sie nawet staraja :)

Wiem wiem Błonka, dlatego jeszcze nie panikuję. A Wam po jakim czasie się udało? Też brałaś coś w stylu luteina, duhpaston itp? Pomogły? Ja nie wiem czy brać przez kolejny cykl, bo nie mam wyznaczonego monitoringu, a @ co do dnia regularnych nie mam, więc wiecie o co chodzi. Czy może zdać się na los. Poza tym nie wiem czy to "wina" tego, że tu zaglądam, ale powiem Wam szczerze, że się jakoś tak psychicznie uspokoiłam i nawet zbliżająca się wielkimi krokami @ nie robi na mnie wrażenia :-)

aneczka ja akurat mialam caly zestaw lekow bo leczylam nieplodnosc... mam PCOS
leczylam sie clostilbegytem, duphastonem, encortonem, wiesiolkiem, i glucopage500...
do progesteronu raczej monitoring nie jest potrzebny.. ja jak dostalam luteine zanim sie dowiedzialam ze mam PCO bralam ja co miesiac bez gina.. poprostu od do i tyle by cykle byly regolarne... monitoring potrzebny jest bardziej do clostilbegytu

Królowa super, natychmiast daj znać! Ale wynik dopiero o 18? Późno, ale i tak dobrze, ze dziś:-) Jak ja robiłam w lux med, to tam wynik jest zawsze na drugi dzień, a jak juz nie miałam ochoty ukrywać, że sie staram to robiłam u mnie w szpitalu.
Kate najważniejsze, że cos ruszyło. Ja zmieniłam lekarza po 6 miesiącach od poronienia i nowa ginka od razu wzięła się do "pracy", czego efektem jest ciąża w 4 cyklu:-D
Aneczek zostań z nami, my tu się zawsze podtrzymujemy na duchu:-) Jest nas więcej, ale chyba dziewczyny sie urlopują :cool2:.
Błonka no własnie w innym temacie "Starania po..." tez mamy dwie zaciążone w ostatnim miesiącu + kilka ciaz u znajomych, normalnie szał! Najlepszego dla męzulka:tak:

reklama
Ano widzisz, to ja jestem niedoinformowana i myślałam, że luteinę można brać jedynie jak wiesz, że masz owulację. Wiem, że może bardzo spóźnione, ale gratuluję Wam :-) No i Sto lat dla Męza (gdzieś mi się mignęło, że ma dziś urodziny ;-))

Do góry