reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Dziewczyny- jak widać, na każdego przyjdzie pora :-) Teraz trzymam kciuki za Królową!! No i za następne forumowiczki ;))

Na mnie w przychodni już dziwnie patrzą - że jakąś hipochondryczką jestem, bo ciągle do jakiegoś lekarza w kolejce albo na badania albo po badania :-D:-D ale nie zamierzam się przejmować ;)
A w pracy to się jednak nie afiszuję, że się staram, bo to różnie bywa..:/

reklama
Witam Was dziewczynki!
Mam do Was pytanie (standardowo:)) biorę CLO 2x1 od 5dc dzisija jest 8 dc czy jest możliwe że mam jajeczkowanie już? bo widzę po swoim sluzie że to już poza tym kłuje mnie jajnik a boje się ze przegapiliśmy bo wczoraj męża nie było:( i czy to możliwe żeby tak szybko było jajeczkowanie? czy może się zbliża? monitoring mam w 12dc dopiero w poniedziałek i może już być po a miałam dostać zstrzyk na pęknięcie :(:(

maz do sklepu wyruszyl :p jak wroci przekaże :) dziekuję :)

aneczka, luteina hamuje owulacje jesli jest zbyt wczesnie wzieta... dlatego czasem warto sprawdzic w ktorych dniach u Ciebie ona wystepuje.. natomiast duphaston to dydrogesteron.. taka podróba progesteronu (szuczny progesteron) ktory jest lepszy bo on nie hamuje owulacji ale znow jest drozszym lekiem...
ale spotkalam sie z opiniami ze jak wezmiesz luteine np na 1 lub 2 dni przed owulacja to ona nie zaszkodzi juz tak bardzo bo jajeczko jest dojrzale...
a moze popros lekarza o monitoring kiedy u Ciebie jest owulacja, badz jak nie chcesz co miesiac chodzic do gina, to popros o duphaston, on na pewno nie zahamuje owulacji a podtrzyma ewentualna ciaze tak jak luteina... tylko tych lekow nie ostawia sie przed testem, bo jak wyjdzie pozytywny to nalzey te leki przyjmowac dalej... ale to chyba lekarz Ci mowil?

kruszka moze ktos tu zajrzy dzis :p pogoda taka niezbyt i chlodno wiec pewnie plazowanie odpada :p

ja mialam przepisany duphaston 16-25 dc chyba tez po to by okres przyszedl w normalnym terminie (potrafilam miec cykle 3-5 miesieczne, chyba nawet trudno nazwac to cyklem), potem odstawialam i @ przychodzila 27-28 dc (raz 30 dc), dzisiaj jest 29 dc i mam nadzieje ze @ nie przyjdzie ;)

Kruszka, chcialam wyludzic wynik wczesniej ale ponoc dopiero 18-19. szkoda bo wczesniej mam wizyte u gina...

ogolnie nie czuje nic. wczoraj tylko pobolewal mnie lewy jajnik i sie wkrecam ze moze to pozamaciczna :( przeciez u mnie nie moze byc wszystko w porzadku...

apaulinka juz? szybko... hmmm sama nie wiem... staranka nie zaszkodza ale poszlabym na monitring zobaczyc czy masz jajeczko albo juz plyn poowulacyjny...

aneczka
pytalas o miesiace staran wczesniej jeszcze, gdzies mi umknelo.. ja sie staralam 3 lata

Królowa_Dramatu ale mimo wszystko myślę, że to już :) rzadko testy się mylą. Trzymam kciuki!!!
Błonka właśnie nie wiem czy to możliwe żeby tak szybko.... monitoring dopiero w poniedziałek zobaczymy mam nadzieję, że będzie jakiś pęcherzyk albo już jest

reklama
Apaulinka - wg mnie trzeba się starać :) z owu nigdy nie wiadomo - może przyjść wcześniej, później - różnie bywa. Lepiej się starać dla wszelkiego, a na monitoringu wyjdzie co i jak.
Jak nie wiem kiedy mam owulację, to po prostu staram się co drugi dzień - tak lekarz mówi, że wystarczy :-)

Błonka - dobrze wiedzieć, że dupka nie blokuje owu ;-) dla mnie to dość ważna info :) bo właśnie to biorę :)

Do góry