reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
wiesz co, moze faktycznie jestem ubozsza w klaki.. kiedys mialam szope nie do ujarzmienia a teraz tak normalnie.... ale gestnieja znowu.. nie bralam juz tego w koncu 9 miesiecy...

reklama
Dziewczyny- a miałyście po clo jakieś skutki uboczne typu - osłabienie, zawroty głowy, mdłości..?
Wyczytałam w ulotce, że lepiej nie prowadzić samochodu biorąc go, a ja mam pracę, a w któej dużo jeżdżę i aż trochę boję się tego brać..

Moją przypadłością są nieregularne miesiączki i czasami brak owu, ale jak miałam niedawno naturalną owu, to dwa pęcherzyki były (z każdego z jajników po jednym) i to wielkości 20mm każdy w 7 dniu cyklu. Wtedy wystraszyłam się bliźniaków i nie wykorzystaliśmy szansy. Ale to było na początku starań.

Pachnąca ja tez sie bałam skutków ubocznych, zwłaszcza prowadzenia auta, nawet pierwszego dnia brania pojechałam do pracy autobusem. Ponieważ nic się nie działo to później już normalnie jeździłam, nawet zapominając, ze cos może sie dziać:tak:

No Królowa po 18 przyjeżdża mąż i zabiera mnie na pizzę, zdążysz? &&&&&&&&&
Poza tym przesyłam fluidki takie zielone nadziejowe, w innym temacie możliwe, ze pomogły. No staraczki do dzieła
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kruszka - dzięki za info o skutkach ubocznych clo :-)

Słuchajcie - właśnie wróciłam od internisty i jestem pod wrazeniem kompetencji. Dawno nie byłam u lekarza pierwszego kontaktu, który byłby tak kompetentny i tak kompleksowo się mną zajął. Kobieta wypytała o wszystko co mi jest i co mogło być w przeszłości i mimo że przyszłam do niej po skierowanie na morfologię (że słabo mi i mam zawroty głowy) i receptę na clotrimazol zajęła się naprawdę kompleksowo. DOwiedziałam się od niej na przykład, że w moim wieku (28l.) TSH powyżej 3 kwalifikuje się do leczenia (ja mam 2,5). Dała skierowania na mnóstwo badań i wyjaśniła wszystko czym się niepokoiłam. No taki lekarz często się nie zdarza! :laugh2:

Ja też przesyłam fluidki :))~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gdzie jest Królowa!?!?!? Czekamy na dobre wieści.
Błonka, chyba coś w tym jest co mówisz, że organizm musi się przyzwyczaić. Wczoraj odstawiłam luteinę, a dziś od razu plamienia się rozbujały, więc liczę, że lekarz trafił. Natomiast Królowa mówisz o jednym mniej aktywnym jajniku i ja chyba mam właśnie prawy taki.
Pachnąca - to pocieszające, że są jeszcze lekarze z tzw. powołania, którzy nie odbębniają pracy i nie wypisują po prostu recept tak sobie.
Ale ja się i tak pytam gdzie Królowa?

mam brac 2 x 1/2 tabl duphastonu. nie musze wiecej bo mam dosc wysoki. na wszelki wypadek powtorze jesCze progesteron.

kiedy sie ponawia bete? gin powiedziala ze nie musze ale chcialabym miec pewnoc czy wszystko ok

reklama
Do góry