reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Błonka, mój gin nic mi kurde nie mówi. Ostanio robił mi usg w 11dc i pęcherzyk miał 18mm i od 15 do 25 zalecił luteinę i jak się skończy, to kazał iść do pielęgniarki po receptę na następny cykl. On nie widzi u mnie problemu. Nawet te plamienia przed @ nie zrobiły na min wrażenia. A wydawał mi się taki kompetenty. A może to ja tylko stwarzam prblem, którego faktycznie nie ma i te plamienia, to też nic takiego.
A może któraś z Was miała plamienia i bez problemu udało się zajść z ciążę?
Kurcze, widzę, że nas coraz więcej.
Apaulinka - witaj :-) Jestem zielona w tych sprawach, więc mogę jednynie trzymać za Ciebie kciuki i życzyć powodzenia. Poza tym, jak któraś z Was napisała, starań nigdy za wiele, więc jak podejrzewasz owulację, to śmiało działajcie.

reklama
aneczka, jak pecherzyk byl juz taki duzy, jest szansa ze owu byla przed wzieciem luteiny.. a np u mnie pecherzyki pekaly w 16 albo nawet w 18 dc jak mialy po 23 mm mniej wiecej.
jak bedziesz u gina zapytaj sie o duphaston jak chcesz miec pewnosc ze progesteron nie zahamuje owulacji, ale lekarz chyba wie co robi :) moze wie, że u ciebie te pecherzyki pekaja wczesniej, a jakis monitoring cyklu kiedys mialas u niego?

Błonka, nigdy nie miałam monitoringu. Po prostu za każdym razem jak byłam na wizycie, robił usg i może na tej podstawie jakoś stwierdzał co i jak. W poprzednim cyklu jak już pisałam 11dc i 18mm, a w jeszcze poprzednim cyklu w 18dc ponoć nic nie było na jajnikach. Może sobie dwa cykle porównał i na tej podstawie wysnuł wnioski. A co mówicie o plamieniach przed @? Bo mi się wydaje, że każde plamienie jest niepokojące. I chyba sama luteina problemu nie rozwiąże.

Hej dziewczynki jestem po wizycie u swojego gina i co znowu przepisał mi CLO i duffaston na wywołanie @ mam sie zgłosić do niego od 10 do 13 dnia cyklu na monitoring i zobaczymy czy po tej laparoskopi co się ruszyło.powiedział mi że jak to nie podziała to jeszcze bedzie kombinował ale dużo l mu juz leków nie zostało skoro nie podziałam na taką dawkę to są zastrzyki miesieczna kuracja to 2000zł podaje sie je kobietom które maja invitro ale mnie pocieszył CO

olunia 2000? to co on chce Ci dac.. jak mysle o tych samych lekach co Ty to ja bralam gonadotropine kosmowkowa w postaci puregonu i za kuracje zaplacilam 600 zl, lek kupilam w klinice tam gdzie sie leczylam... innych lekow nie znam.. procz gonadotropiny kosmowkowej nie ma innych silniejszych lekow... ja i tak bralam spor dawke wiec sadze ze da sie taniej :)

Błonka, nigdy nie miałam monitoringu. Po prostu za każdym razem jak byłam na wizycie, robił usg i może na tej podstawie jakoś stwierdzał co i jak. W poprzednim cyklu jak już pisałam 11dc i 18mm, a w jeszcze poprzednim cyklu w 18dc ponoć nic nie było na jajnikach. Może sobie dwa cykle porównał i na tej podstawie wysnuł wnioski. A co mówicie o plamieniach przed @? Bo mi się wydaje, że każde plamienie jest niepokojące. I chyba sama luteina problemu nie rozwiąże.

z tego co wiem, to czasem jeden jajnik może być "wydajniejszy", stąd raz może być a w kolejnym miesiącu może nie być pęcherzyka dominującego.

moze byc jeszcze tak ze masz za mala dawke progesteronu, albo musisz sie przyzwyczaic do tabletek...

reklama
Do góry