reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Kamii a jak Ty możesz odpoczywać przy córeczce? Przeciez sie nie da, bo Ty wszystko robisz sama (wnioskuje z tego co pisałas do tej pory). Skoro Twoja mama ma trochę wolnego czasu to mogłaby Co pomóc, byś Ty jak najwięcej leżała, bo bez tego się nie obejdzie. Musi Mała jeszcze trochę poczekać, współczuję Ci tych skurczów.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Królowa ja bym sie tym wysokim progesteronem nie martwiła, ale jak się masz lepiej poczuć to podejdź jutro do ginki:tak:
Aneczek spokojnie tu sie nikogo nie zdradza:-D Wszystkie udzielamy się również w innych tematach, aczkolwiek ten mi jest najbliższy:tak: Pocieszę Cie, ja sie nigdy nie wyłączyłam:no:

Wiecie co, świat jest mały:-) a warszawa to w ogóle maciupka:tak: I przez to nie bedę tu pisała co mi sie dzis przytrafiło, ale było to bardzo miłe i dziękuję temu Panu po raz drugi za okazaną pomoc z autem:-D

reklama
Ja chciałam się tam dołączyć do dziewczyn, ale jakoś tak tutaj mam lepsze nastawienie. Wiem, że ciąża zaraźliwa nie jest, ale po co mam się dołować, że można się starać nawet kilka lat :-( Współczuję oczywiście dziewczynom, które muszą przez to przechodzić ale wolę wierzyć, że mi się jednak uda szybciej.

Kruszka-Moja Nadia jest super spokojnym dzieciaczkiem teraz na przykład przyniosła sobie zabawki do nas i się bawi - oczywiście czasami podejdzie do stoliczka i skubnie śniadanka troszkę bo tak to nie usiedzi i nie zje :-D
ogólnie jak siedzę na bb ,albo fb to mała śpi ,a z rana tak jak teraz sie bawi - więc mam chwilkę dla siebie - no ale wiadomo czy to sprzątanie czy zakupy z dzieckiem idą ciężej ..wolne mam jak Mój Partner ma wolne ,ale to niestety rzadko tak robi po 12h bo w tym kraju inaczej się nie da :zawstydzona/y: ...Ale myślę ,ze i tak mam dobrze - niektóre kobiety latają od domu do pracy i mają trójkę dzieci w domu ,a co do mamy to mamy spory kawałek drogi do siebie ,a poza tym też musi przygotować wszystko w domu i tak pojawia się u nas dosyć często - wczoraj jak byłam u lekarza np cały dzień z nią siedziała bo ja jeszcze przed lekarzem pojechałam polatać po sklepach :-D
aneczek- spokojnie daj sobie jeszcze chwilkę czasu - to naprawdę musi się coś dziać z organizmem ,ze niektóre Kobiety zachodzą w ciąże po paru latach ..Ja też po 10 cyklach starań o Nadie stwierdziłam,że jestem bezpłodna i dzieci nie będę posiadała :-D
Widać efekty :))

Dzień dobry Dziewczęta :))

Królowa - myślę, że progesteronem nie masz się co martwić - w końcu ma podtrzymywać ciążę, więc jak jest go trochę więcej niż pokazują widełki, to raczej nie ma się co stresować - tak jak piszą dziewczyny - gorzej byłoby gdyby był za niski

Kamii - współczuję bólów - staraj się dużo odpoczywać; Jeśli chodzi o cesarkę - nie martw się tym. Wiem, że zawsze lepiej rodzić naturalnie, ale to jest drobiazg w porównaniu do szczęścia i tego że będziesz miała zdrową córeczkę :)) Zresztą bardzo wiele kobiet na własne życzenie chce cesarkę (nie wiem czy to dobrze). W każdym razie myślę, że tak po prostu musi być - nie ma co się tym stresować - ważne żeby było zdrowe dziecko :)) :-)

Aneczek - ja też próbowałam pisać gdzie indziej, ale mam wrażenie że na innych wątkach kobiety są bardziej zwariowane na pukcie odliczania :) na początku staranek trochę siedziałam na wątku Starania od stycznia 2012 i jakoś za bardzo się nakręcałam. W kończu przestałam w ogóle wchodzić na forum bo stwierdziłam, że popadam w paranoję :-):-)
A tutaj jest spokojnie - wspieramy się nawzajem, ale bez jakiegoś strasznego ciśnienia :-)

Dziewczyny - jeszcze takie pytanie mnie dręczy - pisałyście, że pijecie winko na wzrost endo?? a jak to działa? i tu chodzi tylko o czerwone wino czy w ogóle wino? albo może w ogóle alkohol..?:eek:

I jeszcze z innej beczki - pewnie większość z nas ma/miała huśtawki hormonalne (dlatego bierzemy leki ) i stąd moje pytanie - czy zauważyłyście u siebie zmiany upodobań np. zapachowych albo smakowych..?

Bardzo interesuję się perfumami - jestem maniaczką, zbieram próbki, flakony itp i od jakiegoś czasu zupełnie mi się pozmieniało - przestałam tolerować ukochane perfumy (nawet zdarzało mi się kupić, żeby po dwóch dniach nie móc już ich używać, bo na wymioty mi się zbiera) i przez jakieś 3 tygodnie właściwie w ogóle przestałam używać perfum, bo nie mogę ich znieść. A teraz od dwóch dni nagle mi przeszło i znowu mi się podobają. Zastanawiam się jakie hormony wpływają na odczuwanie zapachów i czy to w ogóle było związane z hormonami.

Powiem Wam, że odkąd przestałam brać tabletki antykoncepcyjne nie mogę ze sobą wytrzymać - mam okropne wahania nastrojów, bóle, zmianiają mi się upodobania zapachowe, smakowe. Ciągle mnie mdli i słabo mi...

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny!
Pachnąca, także od dzisiaj zamiast liczyć dni itp. pijemy winko i zajadamy się migdałami ;-)
Kamii, nie mam chyba wyjścia, jak tylko uzbroić się w cierpliwość, ale przy winie dam radę

Do góry