reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
bardzo wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi, na szczęscie nikt nie mial wczesniej niż 12dc owu :) będę testy owulacyjne robic ;):) i trzymac kciuki !! heheheh dzieki jeszcze raz

reklama
bardzo wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi, na szczęscie nikt nie mial wczesniej niż 12dc owu :) będę testy owulacyjne robic ;):) i trzymac kciuki !! heheheh dzieki jeszcze raz

Kochana ja w cyklu w którym brałam clo owu miałam 12dc, natomiast cykl po clo, w którym już nie brałam clo owu była w 10dc...więc to jest chyba mega indywidulana sprawa...
Ale jak Ty bierzesz clo to dlaczego nie masz monitoringu?? Ja jak brałam byłam co drugi dzień u swojej ginki.....

Macie rację x-landery są drogie, ja pewnie bym go nie miała, gdyby nie znajoma pracująca w sklepie z art. dziecięcymi - dostałam po prostu rabat. Przy następnym maluszku wymienię sobie tylko tapicerkę w spacerówce, gondola mało używana, więc wygląda jak nowa, ale to jeszcze...

Chce wam powiedzieć o fotelikach samochodowych. W tym wypadku nie żałujcie pieniędzy i sprawdzajcie w testach ADAC jak wypadają, bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze :tak::tak:

U mnie dziś 13dc owulacja tuż tuż, przytulanki są :-D Ale uszło, ze mnie to ciśnienie, że muszę koniecznie teraz zajść, chcę, nie powiem, że nie, ale to już na szczęście nie jest żmudny seks owulacyjny, może przyniesie pozytywne skutki.

Miłego dnia kobietki

Cena jest dla nas do przełknięcia, zwłaszcza że to jest 3w1. Także już wiem co kupimy jeśli to będzie córka, bo do chłopca chyba średnio pasuje?

Mavika ladna, zgrabna furka:-)

Agitatka co do fotelików jestem tego samego zdania. Dlatego kupowaliśmy wózek bez fotelika. Znalezienie go zleciłam męzowi. Super sobie poradził, sugerował sie własnie testami i wybrał dwa maxicosi i recaro. Bylismy ogladac i gośc w sklepie powiedział, że maxicosi sa droższe,a recaro niczym od nich nie odstają i on osobiście poleca recaro. My tez raczej bylismy skłonni na ten model, więc go zamówilismy, do tego baza isofix i jesteśmy gotowi:-)
Kiedyś na spacerze zaczepiłam faceta, który miał takiego xl jak my i pytam jak mu sie sprawuje. On mówi, że nie wie co to za model, bo dostali go od szwagierki i ich dziecko to jest trzecie, które w nim jeżdzi,a wózek nie do zdarcia i bardzo fajnie sie prowadzi.

Ikasia Dlatego ze mieszkam w Norwegii tu nie ma monitorowania cyklu:) w ogóle by dostac sie na usg czy do gina to masakra - gin przyjmuje w przychodzi 20km obok raz w miesiącu...ciążę prowadzi rodzinny i położna.

Byłam w ginekologa w sobote, 180km ode mnie muszę jeździc tam przyjmuje polak lekarz z Krakowa, co dwa tygodnie przyjeżdża i ma prywatną praktykę w jednej klinice - także on sprawdził i wszystko było ok, to był niestety pierwszy dzień brania clo wiec teraz musze na testach i na instynkcie polegac....heh - jakbym mogła monitorowac cykl to bym dawno zrobiła sobie 3,4 cykle z monitoringiem i się przekonała czy mam jajeczkowanie czy nie mam....a tak d**a....

Dziewczyny ja tak może z innej beczki...
To jest mój pierwszy cykl z DUphastonem. Mam brać go po owulacji przez 10 dni. Owulacja wg testów i dolegliwości była w 14 dc. Dzisiaj 18 dc i w sumie od samej owulacji bolą mnie jajniki i podbrzusze, niby okresowo, niby owulacyjnie. Raz jeden raz drugi. Nigdy przed okresem nie bolał mnie brzuch, dopiero w dzień kiedy mialam dostać. Czy mogą to być jakieś objawy uboczne DUphastonu?

reklama
martuska ja wlasnie koncze 1 cykl z Dupkiem i powiem ci ze przez caly ten czas bardzo zle sie czulam. ciagniecie w dole brzucha, obrzmiale piersi, wzdecia pojawily sie juz w 2-3 dniu brania tego leku. i tez mialam caly czas takie uczucie jakbym okres miala dostac :-( nie wiem czy to przez ten lek, ale mysle ze tak, bo wczesniej nic takiego nie mialam :-( dzisiaj biore go ostatni dzien, i zobaczymy co bedzie dalej, pozdrawiam :-D
ja tez mam pytanie, tak sie zastanawiam, jutro mam dopiero 12 dzien fl, i co bedzie jak test mi wyjdzie negatywny, odstawie dupka, a potem sie okaze, ze jednak jestem w ciazy? czy to nie zaszkodzi fasolce? czy w tym dniu test juz powinien wyjsc mi pozytywny? troche zaczelam sie denerwowac
mad.gif

Do góry