reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
ja brałam i nadal biorę luteinkę :) a badałaś poziom prolaktyny? często niski poziom progesteronu jest spowodowany wysokim poziomem prolaktyny :)

no własnie prolaktynę mam ok, już nie pamiętam dokładnych wartości ale z tego co mi świta to w normie,a progesteron: norma była od 1,7-25 a ja miałam 0,3.

reklama
cześć dziewczynki, wróciłam po całym dniu pracy i normalnie strzele sobie w łeb!!!!!!!!!!!! Dzisiaj mam 17dc ,widzę że śluz nadal płodny więc ciągle działamy a dzisiaj........................pojawiła się krew, myślałam że będzie jej troszke i jest ale jak by co raz więcej. Chyba znów przyjdzie @ w połowie cyklu!!!!!!!!!!!! cykl wczesniej było to samo!!!!! Chyba odstawie bromka, już nie mam sił.

hej,

ja mam cykle 31-32 i owulke mam miedzy 15 a 18 dniem cyklu - roznie bywa. z testami owu teraz sie wycfanilam i robie rano i wieczorem. nie wiem jak Twoja sytuacja portfelowa ale polecam bardzo elektroniczne testy owu clearblue - nie trzeba zgadywac odcieni kresek, test sam je analizuje i pokazuje jednoznaczna odpowiedz na ekranie.
z reszta w ulotce od testow owu zawsze jest napisane od ktorego dnia cyklu robic testy w zaleznosci od sredniej dlugosci cyklu (jelsi roznice dlugosci sa bardzo duze, to zawsze nalezy brac pod uwage najdluzszy cykl).

glowa do gory! znajdz innego ginka i wszystko bedzie dobrze!

Cześć dziewczyny.. nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ale udzielałam się na tym wątku dość długo... gdy przestałam brać wspomagacze jakoś was tylko podczytywałam... a nie miałam weny do pisania...
Chciałam wam powiedzieć coś bardzo ważnego.... coś co jak przeoczyłam. A przecież prawie 2 lata starałam się o drugie potomstwo...i za każdym razem przychodziła porażka.. miałam ciężkie dni..przestałam wierzyć że się uda.. bo skoro tabletni nie pomagają..to logicznie że w ciążę nie zajdę.. Po Clostybegycie zaczęły robić mi się torbielę... masakra!!! Cykle mi się rozwaliły... już nawet nie wiedziałam jak liczyć dni płodne! Ciglę Luteina albo Duphaston na wywołanie miesiączki! Widok cieżarnych na ulicy powodował u mnie płacz..
W maju poroniłam ciąże bliźniaczą.. ból straszy! nie do opisania!
Powiedziałam " dość" nie chce już mieć wiecej dzieci!!! nie chce cierpieć, obwiniałam wszystkich za moje nieszczęście!!!
Przestałam brać jakie kolwiek leki... odstawiłam Duphaston. Potrafiłam na formum każdego podnieść na duchu...a sama siebie nie mogłam uleczyć...
Ale czas goi rany... gdy stanęłam przed lusterkiem, zobaczyłam zgęziałą i przybitą dziewczynę... a ja nigdy taka nie byłam!
powiedziałam sobie Nie!
Wyczytałam w internecie że Wiesiołek i inne witaminy wspomagają bardzo śluź... wypisałam sobię cała liste wit dla siebie i męża...
Od pierwszego dnia zaczęliśmy się twardo stosować do zasad witaminowych... i wstrzęmięźliwośći seksualnej. Od 11 dz robiłam testy owulacyjne... 14 dc dwie mocne krechy... i seks i seks i seks przez 7 dni codziennie... ( oczywiście ważne by był to seks...i odsunąć od siębie presję... ze mam owulację i musi się udać)
W 26 dc beta 31.7 U/L.... wczoraj 28 dc dwie krechy jak byk...

Napisałam tego posta po to... by wam powiedzieć kochane babeczki... że żadne leki clo, dupek czy Luteina nie pomogą... jeśli w głowie siedzi blokada...wiem że cieżko ją zlikwidować... bo to daoskonale wiem..
Ale sięgnijcie do swojego wnętrza... i wykopcie tę wiarę zakopaną gdzieś tam daleko... a się
uda!!!

Ja też się boję.... by majowy horror się nie powtórzył.... ale odtrącam od siebie złe myśli... musi być dobrze!!!
3mam za was kochane kciukaski mocno mocno... i pamiętajcie wiara jest najważniejsza:)

WIKULA- daj znac jak po wizycie ?? :)

cześć dziewczynki, wróciłam po całym dniu pracy i normalnie strzele sobie w łeb!!!!!!!!!!!! Dzisiaj mam 17dc ,widzę że śluz nadal płodny więc ciągle działamy a dzisiaj........................pojawiła się krew, myślałam że będzie jej troszke i jest ale jak by co raz więcej. Chyba znów przyjdzie @ w połowie cyklu!!!!!!!!!!!! cykl wczesniej było to samo!!!!! Chyba odstawie bromka, już nie mam sił.

MYŚA- oj ,masakra-tez tak raz mialam ,bralam Clo ,pojechalam na usg-jedno ,drugie...dzialalismy a tu w 18 d.c. wodospad :((rece opadają...

DZASTINA- bardzo dziekuje za Twoj post-jestem w podobnej sytuacji-ciagle tylko hormony i hormony ...wspolczuje straty:((trzymam &&&&&&&&&&&&& za tą ciąże i zdrową dzidzie..napisz nam kochana jakie wit.bralas Ty a jakie mąż moze i nas sie poszczesci.....pozdrawiam :)

LILOU- czesc ,ktory masz dzis d.c.??? u mnie 22 i do soboty coraz blizej....;/

Dzastina - gratuluję i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!! Na pewno masz rację z tą blokadą, ale to wszystko nie jest takie łatwe, czasami nie da się bez leków, wspomagaczy, planowania seksu i takich tam. Jak któś jest zdrowy to tak, ale niestety nie zawsze tak jest. Ale oczywiście bardzo Ci dziekuję za posta, gdyż daje on nam nadzieję:)))

Mama - na pewno dam znać, jadę na 13, potem do sklepu i po południu się odezwę

Cześć dziewczyny, ja jutro biorę piątą tabletkę clo i w środę idę do kontroli, skutków ubocznych na szczeście na razie nie mam ale męczy mnie nerwica i depresja. Dzieją się z moja psychiką fatalne rzeczy i nie wiem czy powinnam iść do psychologam. To raczej nie jest związane z chęcią zajścia w ciąże tak że nie będę Was tym zadręczać . Miłego dnia wszystkim życzę

reklama
O kurcze... Wspolczuje... Ale zeby bromek Ci tak wszystko rozwalil...?

Napisałam tego posta po to... by wam powiedzieć kochane babeczki... że żadne leki clo, dupek czy Luteina nie pomogą... jeśli w głowie siedzi blokada...wiem że cieżko ją zlikwidować... bo to daoskonale wiem..
Ale sięgnijcie do swojego wnętrza... i wykopcie tę wiarę zakopaną gdzieś tam daleko... a się uda.
A ja tam w blokade psychiczna nie wierze:no: I niestety nie jest tak, ze sie zachodzi na samych witaminkach. Gdyby tak faktycznie bylo, to na tym watku nie byloby dlugodystansowych starczek:no:

Ale gratuluje! I zycze szczescliwego rozwiazania:tak:

Do góry