reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Cześć dziewczyny:)

Pewno nie wiele z was mnie pamięta, ale też udzielałam się na tym wątku...
jeśli pozwolicie chcialam wam służyć radą..
Też brałam clo i duphaston przez 3 miesiace ale niestety bez skutku a raczej z skutkami ubocznymi...
Po clo zaczęły mi się robić torbiele na jajnikach... mimo że już Clo nie brałam to działał on w moim organiźmie bardzo długo i co najważniejszę, zanikł mi śluz płodny... a wiadomo bez niego plemniki nie dotrą na właściwe miejsce.
Więc zakupiłam w aptece Wiesiołek, i magnez z wit B6. Łykałam go od 1 dc i popijałam magnez 3x1 ale mężowi kupiłam wit c, i też ze mną pił magnez oraz kwas foliowy... oprócz tego od 11 dc robiłam testy owulacyjne o jednej porze dnia o godz 14... i pewnej magicznej niedzieli na teście wyszły 2 grube krechy więc nie czekaliśmy tych 48h które pisze na opakowaniu a wzięliśmy się ostro do roboty... tulenie przez 5 dni i efekt jest taki że udało się za pierwszym razem:) i chciałam dodać jeszcze aby nie współżyć przed owulacją z 5 dni... żeby plemniki były silne i było ich dużo... mi się udało! I wam też się uda:):):) trzymam za was mocno kciuki... ne pewno doczekacie się 2 kresek na teście:)

Jejciuuuu Dzastina kochana GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Strasznie się ciesze że Ci się udało!!!!!!!!!!
ja ja jak narazie walcze dalej.....
Buziaki i trzymaj się cieplutko:tak::tak::tak::tak:

reklama
dżastina gratuluję :)
ja wiem że u mnie bez clo i dupka się nie uda,więc same witaminki nic mi nie pomogą,
chyba że już będę po hsg i udrożnią się jajowody (o ile mam niedrozne) bo tego jeszcze nie wiem,ale znając moje szczescie to raczej tak...
bromek już mi się skończył,od 2 dni biore dupka,i czekamy na @
a w styczniu idę na hsg

Cześć dziewczyny:)

Pewno nie wiele z was mnie pamięta, ale też udzielałam się na tym wątku...
jeśli pozwolicie chcialam wam służyć radą..
Też brałam clo i duphaston przez 3 miesiace ale niestety bez skutku a raczej z skutkami ubocznymi...
Po clo zaczęły mi się robić torbiele na jajnikach... mimo że już Clo nie brałam to działał on w moim organiźmie bardzo długo i co najważniejszę, zanikł mi śluz płodny... a wiadomo bez niego plemniki nie dotrą na właściwe miejsce.
Więc zakupiłam w aptece Wiesiołek, i magnez z wit B6. Łykałam go od 1 dc i popijałam magnez 3x1 ale mężowi kupiłam wit c, i też ze mną pił magnez oraz kwas foliowy... oprócz tego od 11 dc robiłam testy owulacyjne o jednej porze dnia o godz 14... i pewnej magicznej niedzieli na teście wyszły 2 grube krechy więc nie czekaliśmy tych 48h które pisze na opakowaniu a wzięliśmy się ostro do roboty... tulenie przez 5 dni i efekt jest taki że udało się za pierwszym razem:) i chciałam dodać jeszcze aby nie współżyć przed owulacją z 5 dni... żeby plemniki były silne i było ich dużo... mi się udało! I wam też się uda:):):) trzymam za was mocno kciuki... ne pewno doczekacie się 2 kresek na teście:)
Gratuluję Kochana:-):-):-)
Pewnie że Cię pamiętamy;-);-);-) Ja jestem już 5cykl z Clo i zauważyłam że od poprzedniego cyklu nie mam wogóle śluzu płodnego, więc może i ja zakupie wiesiołek. Może pomoże mi tak jak Tobie;-);-)

Hejka kobietki. Jak tylko zaczęłam brać clo to zaczęły mi się pojawiać pryszcze w większej ilości i ogólnie pogorszył mi się stan cery. I tak myślę że to właśnie przez to clo. Teraz już jest lepiej bo od 5 dni nie biorę. Czy to może być skutek uboczny?

DZASTINA gratulacje!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny ja o 2 ciążę walczyłam ponad 2 lata...
Czasami życie musi nas mocno doświadczyć, by poczuć co to prawdziwe szczęście..
Życzę wam tego szczęścia jak najszybciej...aby los był bardziej łaskawy,,, ściskam was mocno i będę do was zaglądać czasami:)

reklama
Do góry