reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
U mnie pęcherzyki pękają , tylko czasami wolniej rosną.
ALe macie racje dzis pogadam o tym z doktorkiem:tak:
A ten bromegon kupuje się na receptę?
Kurcze stresuje się jak by to była moja pierwsza wizyta:-D

reklama
dzieki Mama:)
i takie pytanko, zapomnialo mi sie brac bromergonu przez 4dni. teraz niby powinnam miec owulke. Myslicie, ze to zaszkodzi jak wezme dzisiaj. Robilam tez badania i przed badaniami nie bralam bromka juz dwa dni i prolaktyna wyszla mi 12 czyli w normie bo max to chyba 29.
Tak mnie kłują jajniki, a nic sie nie dzieje..
Wez, bo jeszcze Ci skoczy prl! A zaszkodzic nie zaszkodzi:tak:
Dziewczyny a powiedzcie mi ten bromegon i te drugie tabsy to gin wam przepisał? Czy endokrynolog?
B mnie wyszła wysoka prolaktyna po obciążeniu. ale lekarz u którego byłam powiedział że już sie nie robi po obciążeniu:eek: I kazał mi zrobić jeszcze raz ale zwykłą... Co o tym sądzicie? I jaką Wy macie PRL?
Mi przepisla najpierw gin, pozniej endo a ostatnio rodzinny;-)
Ja mialam najpierw ok 40, pozniej 1, 15, 55, i teraz chyba w granicach 5:tak:

palu- ja ostatnio zadałam pytanie ginowi do kiedy mam brac lek na prolaktynę aż spadnie?? A ON POWIEDZIAŁ ŻE DO CZASU ZAJŚCIA W CIĄŻE JAK BĘDĘ WIEDZIAŁA ŻE JESTEM W CIĄŻY TO ODSTAWIE :D Jego słowa a wie co gada:) Nie powinnaś przerywać brania i na owulke nie zaszkodzi zaszkodzić może wysoka prolaktyna a nie lek na jej zbicie:)

suzi- przepisał mi gin te leki:D Co do badania prolaktyny kiedyś mi kazał zrobić tteż po MTC (obciążeniem) teraz jak poszłam na kontrole i wyszła mi duża a naet jeszcze większa poszłam do niego i powiedział tak , że teraz po tych innych tabsach mam iść między 5-9 dc na kontrolę i powiedział żebym zrobiła też po obciążeniu. Jęzlli mi spadnie ide na monitoring owulki czy mi odblokował spadek prolaktyny :)

Co do tego badania pod obciążeniem co lekarz to opinia też kiedyś czytałam że dziewczyną mówili że nie tzreba bo to nic nie daje, ale ja to robię dla siebie więc wolę wiedzieć tym bardziej że jak po obciążeniu wynik nie powinien być 10 razy większy
Mi endokrynolog powiedzual, ze leczenie bromkiem powinno trwac 5 lat:szok: I na wlasnej skorze sie przekonalam, ze nie wolno odstawiac leku, gdy prl jest na odpowiednim poziomie:no:
Ja np z obciazeniem nigdy nie robilam, bo aniu gin ani dwoch endokrynologow nie kazalo mi tego robic.

TO chyba zależy od laboratorium:eek: BO ja mam 450,6 a norma jest 102,00- 496,00 Czyli w normie.
Ale po tym obciążeniu mam dużo za wysoką.:-(
Chyba wezmę dziś ze sobą te wyniki i pokażę ginkowi
Moim skromnym zdaniem masz za wysoka. Bo wiadomo, ze normy sa dla ogolu. A my staraczki powinnysmy miec wynik tak w polowie (w "moich" jednostkach ok 15 ng)

suzi- mi pęcholki rosną a nie pękają przez prolaktynę najprawdopodobniej więc dziecko bez komórki jajowej się nie urodzi :) trzeba działać żeby pęcholki pękały :) Koniecznie weż wyniki do gina i zobacz co Ci powie:)
U mnie sytuacja wygladala identycznie - sliczne pecholki, ktore nie pekaly. Bromek bralam od poczatku grudnia a porzadnej owulki doczekalam sie dopiero w polowie marca...

Malpajaja tak też właśnie uczynię:tak:
Chyba zacznę pisać na kartce te wszystkie pytania, bo znów wejdziemy i będziemy mieć czarną dziurę w głowie... Totalna pustka mnie ogarnia jak tam idę:wściekła/y:Wychodzę z gabinetu i mam miljon pytań!!!
Chodzicie do gina razem z M?

Moim skromnym zdaniem masz za wysoka. Bo wiadomo, ze normy sa dla ogolu. A my staraczki powinnysmy miec wynik tak w polowie (w "moich" jednostkach ok 15 ng)

Chodzicie do gina razem z M?
Hej Maćku:)
Kurde ale obcykane jesteście:tak:
Ja mam jakieś dziwne jednostki na tym wyniku ( ulU) i nie wiem jak to przeliczyć:zawstydzona/y:
Jak tylko M ma wolne lub jest w domku to zawsze idzie ze mną:tak: W końcu on też ma jakiś problem i podjeliśmy decyzje że do tego specjalisty będziemy razem chodzić:-D

Hej Maćku:)
Kurde ale obcykane jesteście:tak:
Ja mam jakieś dziwne jednostki na tym wyniku ( ulU) i nie wiem jak to przeliczyć:zawstydzona/y:
Jak tylko M ma wolne lub jest w domku to zawsze idzie ze mną:tak: W końcu on też ma jakiś problem i podjeliśmy decyzje że do tego specjalisty będziemy razem chodzić:-D
Nie wiem czy jest sie z czego cieszyc, ze jestesmy takie obcykane...;-)

Przelicznik 1ng = 20mUl.

Ja sie tez wlasnie zastanawiam, czy ciagnac ze soba M do nowego lekarza... Ale chyba jeszcze tym razem sobie odpuszcze.

mi kiedys gin powiedział, ze jak ma sie problemy z prl to tabsy bedzie sie brało bardzo długo...najpierw do momentu zjascia w ciaze a po ciazy dalej...wiec to długi temat...ja biore dostenix teraz mam prl w normie ale biore cały czas az zajde...od kiedy go biore mam piekna owulke, sliczny sluz ktorego nie było jak nie brałam..nawet bromek tak na mnie nie dzialał

Ale dałyście mi do myślenia z tą PRL:tak: No i właśnie w tym przypadku lepiej wiedzieć wiecej niż mniej;-) Takie jest moje zdanie:zawstydzona/y:

bromek- jest na recepte

Maćku to mamy identycznie:) kurcze mam nadzieję że nie będę czekała 5 lat żeby wydostała się komórka jajowa:) liczę na cud :) I faktycznie brałam bromek 3 misiące a prolaktyna nie drgneła!!

asiekmam nadzieję że tak na mnie podziała właśnie parodel

reklama
Do góry