reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
maćku hahaha:-D no wez sprobuj! no mowie Ci ja robiłam i te męty skupiają się w największej ilości właśnie naśrodku i na dole czyli brak ciąży, jakies pojedyncze na gorze tylko ale top się nie liczy! Zobaczymy co u Ciebie!:tak:

maćku hahaha:-D no wez sprobuj! no mowie Ci ja robiłam i te męty skupiają się w największej ilości właśnie naśrodku i na dole czyli brak ciąży, jakies pojedyncze na gorze tylko ale top się nie liczy! Zobaczymy co u Ciebie!:tak:
Zrobilam :tak: Co za nerwy :-D
Tylko u mnie moze byc zafalszowany, bo 10 dni temu dostalam w tylek potrojna dawke pregnylu ;-)

ja tam uwazam, ze dyskusja byla merytoryczna. najsmieszniejsze, ze ja przynajmneij nie odnioslam wrazenia klotni zazartej tylko dyskusji na poziomie a zbulwersowala sie najbardziej ta, ktora nie brala udzialu. luz. a jak laski gadaja o obiadkach, pogodzie i innnych niezwiazanych z clo i dupkiem sprawach, to tez powinno sie zwrocic uwage? Ja tam uwazam, ze sikanie do sloika nie ma nic wpsolnego z clo, duphastonem i innymi wspomagaczami a jednak nie robie z tego zadnego problemu.

macku - przyznaje hipokryzje w tej kwestii. Ale troche na usprawiedliwienie: nie powiedzialam, ze w Boga nie wierze. w cos wierze, nie podoba mi sie tylko otoczka - poza jednym elementem i to jest sedno. Jest cos magicznego w malych, starych kosciolach, juz nawet zapach jest piekny. No i mamy ksiedza, ktory wie jaki jest nasz stosunek do religii jako takiej. Ale przyznaje, ze bedac "samym zlem" powinnam brac cywilny no ale hmm... jest jak jest :)
a konczac in vitro - problemem nie jest to, co powie kosciol. problemem sa wierzacy wyoborcy - to, co oni pomysla. Kosciol nie bedzie musial nic mowic a i tak czesc elektoratu pojdzie sie bujac.

macku opowiedz mi cos wiecej o tym zastrzyku. ja wybieram sie w srode na monitpring a pozniej mam nadzieje dostane zastrzyk jesli pecherzyk dojrzeje. powiedz mi ile razy dostawałas te zastrzyki? dlaczego podwojna dawke? ktory cykl sie starssz? czy M robił badania? dlaczego w tylek? najlepiej? ja obawiam sie zastrzykow i nie wiem w jakie mejsce bo lekarz powiedzial ze mozna wszedzie.

Moj test jeszcze nie gotowy - chyba mialam za cieple siuski;-)

tylko nie zapomnij o sloiku, ja o mały włos nie zapomniałam. Który masz dzien cyklu?
Dzis 21dc, 8d po IUI :tak:

ja tam uwazam, ze dyskusja byla merytoryczna. najsmieszniejsze, ze ja przynajmneij nie odnioslam wrazenia klotni zazartej tylko dyskusji na poziomie
Dokladnie.
Na dalsza czesc posta odpowiem na priva ;-)

macku opowiedz mi cos wiecej o tym zastrzyku. ja wybieram sie w srode na monitpring a pozniej mam nadzieje dostane zastrzyk jesli pecherzyk dojrzeje. powiedz mi ile razy dostawałas te zastrzyki? dlaczego podwojna dawke? ktory cykl sie starssz? czy M robił badania? dlaczego w tylek? najlepiej? ja obawiam sie zastrzykow i nie wiem w jakie mejsce bo lekarz powiedzial ze mozna wszedzie.
Jest to zastrzyk zawierajacy hcg, ktory dzialanie ma podobne do LH, ktory to jest odpowiedzalny za pekanie pecherzykiw. Tym razem dostalam na raz 3 ampulki. A kiedys bralam 3 ale w przeciegu 3 dnich. A czasem lekarz przepisuje 1 ampulke.
Zastrzyk mozna robic w tylek - domiesniowo, lub w brzuch - podskornie. Moi lekarze akurat kazali zawsze w tylek. I ja panicznie boje sie zastrzykow, dlatego ciesze sie ze w tylek a nie w brzuch ;-)

My juz sie staramy dlugo - ponad 2 lata. M juz robil badania nasienia.:tak:

edyt trzymalam sloik w zamrazarce prawie 40 min i zaden osad sie nie wytracil. Teraz musze wyjsc, wiec powtorze jutro, abo pozniej jesli wroce o przyzwoitej porze.

Ostatnia edycja:
pok widzę ze nadal ciągniesz swoje...:-)Zwrociłam uwagę dlatego, że musiałam się przebijac przez posty nie dotyczące wątku, nie interesuje mnie szczeze czy masz wziąś taki czy śmaki ślub, tak jak mówię chcę czytać o tym co dotyczy wątku a nie o ideologicznej paplaninie.:tak::-)jest coś takiego jak regulamin i dotyczy to każdego wątkui tak np. nie odbiegamy od tematu i edytuje się posty:-):tak:

a ja uważam że test chmurkowy z pewnośćią dotyczy wszystkich staraczek na wspomagaczach, a twoje wywody o twojej prywatnej sprawie z pewnośćią nie i tylko zaśmiecają wątek:-) i już nie wspomnę że odnosze wrażenie że jestes bardzo żądna jakiejś dyskusji i dość czepliwa

Ostatnia edycja:
dzieki bardzo ;) ja tez mam problem z pekaniem pecherzyków. a jesli mozesz i jesli wiesz to czy mogłabys mi powiedziec dlazego zastrzyk nie zadziałaął? dlaczego nie zakonczył sie zapłodnieniem?

reklama
pok widzę ze nadal ciągniesz swoje...:-)Zwrociłam uwagę dlatego, że musiałam się przebijac przez posty nie dotyczące wątku, nie interesuje mnie szczeze czy masz wziąś taki czy śmaki ślub, tak jak mówię chcę czytać o tym co dotyczy wątku a nie o ideologicznej paplaninie.:tak::-)jest coś takiego jak regulamin i dotyczy to każdego wątkui tak np. nie odbiegamy od tematu i edytuje się posty:-):tak:
Ale fakt faktem, ze nie tylko probuj znalezc jakas sensowna info na "kiedy i jakie pierwsze objawy";-)

Do góry