reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Skoro dziewczyny poszły sobie to powiemn Ci co wyczytałam: a mianowicie znalazłam na necie (dawno juz ale ktoś mi też o tym mowił...tylko nie pamiętam kto) że jest coś takiego jak test chmurkowy-sikasz do słoiczka i hop do zamrażalnika na ok.25 min, potem wyjmujesz i sprawdzasz w którym miejscu jest osad(takie chmurki) jak na środku i w dole to brak ciąży, jak na górze to ciąża. Ja robiłam i za kazdym razem potwierdzało mi się-brak ciąży. No ale chciałabym namowic jakąś młodą ciężarówkę do sprawdzenia jak u niej to wygląda w przypadku ciąży, czy żeczywiscie na gorze te chmurki, taki osad biały mętny. Wiem, zaras tu pewnie delikatniusie dziewczyny skrytykują że obżydlistwo:-D, ale mnie to nie rusza :-D gorsze żeczy ludzie wyprawiają jak nikt nie widzi:tak:. W woreczek i po sprawie.
Pierwsze slysze o takim tescie:szok: Ciekawa jestem czy sie sprawdza. Ile kasy na testy by sie zaoszczedzilo;-)
Nie wydaje mi sie, zeby ktos sie zbulwersowal - nie takie tematy byly tu juz poruszane;-)

maćku zawsze są wyjątki od regóły, nie jest powiedziane że takl zawsze jest, najczęściej ale nie zawsze

pok ale zobacz jaki jest tytuł wątku clo, dufaston wspomagacze. A jest też wątek ogolny i na nim mozna snuc opowiesci o wszystkim również o polityce, kościele, aborcji i homoseksualistach.

Dajcie już spokoj bo zasmiecany jest w ten sposb wątek.
Nastepnym razem zacytuj, bo nie bardzo wiem, do czego odnosi sie Twoj post :sorry:

A temat in vitro az tak bardzo od tematu nie odbiega.

maćku odniosłam się dotwojej wypowiedzi która kierowałaś do mnie.

A co do tego testu nie napisałam ze się zbulwersują tylko że dla kogoś może być to obżydliwe.

A jesli chodzi o dyskusji to akurat tak się składa że gdyby tu była gadka merytoryczna i o tym czy się udało czy nie to tak, ale sama dobrze wiesz że nie byla tylko o tym..a o kosciele o ślubach i innych... powtarzam to jest wątek o clo, dugfaston i wspomagacze staranek i nie ma co się zasłaniac że invitro przeszło przez te posty. Nie ma co wzbudzac aawantur, dyskutowac o czyichs planach slubów itp. itd to dyskusja o wyższośći świąt bożego narodzenia a wielkanocnymi-czyli bezsensowna. Kazdy ma inne zdanie i tylko takim łapaniem za słowa wzbudza się nerwowosc wśrod innych użytkownikow. Nie ma co na siłę szukać problemów...:-)

Tak jak mówię jest masa innych wątkow gdzie na tematy o życiu mozna pogadac i nie ma co zasmiecac i szukac problemow.:tak:

Pozatym piszę na tym wątku bo mnie temat wątku interesuje, chcę o tym czytać. Nie interesuje mnie czy ktoś chce wziąść ślub koscielny, cywilny-bo to jego sprawa, nie bardzo mam ochotę przedzierac się przez wątki treligijne, koscielne o mocherach-jak to ktoraś napisała, bo bym wolała pocztać o waszych staraniach jak idą, o lekach, o tym co pomogło, co zaszkodziło, o konkretach odnoszących się do wątku:tak:;-)

Ostatnia edycja:
maćku odniosłam się dotwojej wypowiedzi która kierowałaś do mnie.

A co do tego testu nie napisałam ze się zbulwersują tylko że dla kogoś może być to obżydliwe
Ale nie bardzo zrozumialam co masz na mysli.

"Jestem zbulwersowana, ze proponujesz cos tak obzydliwego" ;-)

Moze popros jakas iezarowke na watku 2011. Jestem ciekawa jakie beda wyniki :tak:
A to dziala tylko we wczesnej ciazy?

Ostatnia edycja:
no witam!
Jestem na chwilke- teścik chmurkowy przeprowadzę jutro i zdam relacje- sama jestem ciekawa. Tylko jakiś szczelny słoik muszę znaleźć co by mi się w lodówce żółty lód nie zrobił :-)

ten internet mnie dobija ciągle mnie wywala
madzilka no nie zartuj nawet!:-D będziesz nas trzymała w niepewności?:-D słoika nie masz kurka...a u mnie tyle! wez taki po musztardzie albo koncentracie pomidorowym i siurnij tam lepiej bo na większej ilośći lepiej widac te męty gdzie są:tak::-)

maćku ale kogo tu zaczepic...mam jedną koleżankę ale weekend jest i pewnie jej nie ma, może ty znasz jakąś cięzarówke z innego wątku?

Tak jak mówię jest masa innych wątkow gdzie na tematy o życiu mozna pogadac i nie ma co zasmiecac i szukac problemow.:tak:
Na innym watku nie mozemy sie styknac ;-)

No a powiedz mi jeszcze nt tego testu - ma to zwiazek z hcg, czy cos innego w moczu kobiety ciezarnej powoduje, ze sie inaczej zachowuje?

napisałam wrześniowkom

maćku wiesz co ja nie mam pojęcia...ale powiem ci że ja już to gdzieś słyszałam...ktos mi to juz mowil, że tak baby kiedyś robiły, ale jednym uchem mi weszło innym wyszło.A niedawno natknełam się na necie i pisała dziewczyna że jej się sprawdziło i ciąża potem normalny test zrobiła no i ciąża. Dlatego wam piszę. Ale ja to traktuje tak z przymrozeniem oka, nie zaszkodzi, nie pomoże:tak::-)ale napewno jeśli to prawda to chodzi o skład chemiczny moczu i zmiany pod wpływem temperatury ujemnej

hehe tez nie słyszałam o tym tescie ale fajnie gdyby to była prawda ....kasa by została w kieszeni :-) co do wyników to dotycza badania fragmentacji DNA plemnika wiec to chyba nie jest zalezne od zrobionego dnia...troszke sie zdołowałam bo na necie jedni pisza ze taki wynik kwalifikuje do in vitro inni ze nie sa az takie złe...wiec nie wiem co myslec....musze czekac do poniedziałku...i tak myslimy o invitro wiec mam nadzieje, ze bedzie oki

reklama
Do góry