reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
nie brałam clo, teraz jestem tylko na bromergonie i luteinie od 19-26dc żeby poprostu @ przyszła ale jak widać pewnie będzie przychodzić jak chce. No czytam własnie na innych forach że to częśte zjawisko u kobiet i to podobno owulacja ale u mnie wogóle nie ma śluzu płodnego, narazie krwawienia nie ma ale zobaczymy pózniej, dzięki mama05

Moze to faktycznie owulka, a sluzik sie ukrywa w szyjce macicy. U mnie tez nie zawsze wyplywa na zewnatrz.
Obserwuje tempke, a mam nadzieje, ze sie wyjasni.

reklama
mama również zaciskam&&&&&, czytałam, że podobno clo podaje się przez pół roku dla bezpieczeństwa, ale potem też działa przez kumulację i i tak wywołuje owu... fajnie by było:confused:
myśa u mnie taki spadek zazwyczaj(jak szczęśliwie zaliczałam w miarę typowy cykl) oznaczał @ :/ napisz co się okazało

a ja z ciekawości zrobiłam test owu wczoraj i dziś- wczoraj jaśniejsza testowa, dzisiaj ciemniejsza i już nic nie wiem- 5 dni temu 1 dzień była praaaawie taka sama jak testowa i potem nic, a teraz tak jak w zeszłym miesiącu... tylko szkoda, ża śluzu brak a luteinę wzięłam i nawet nie moge sprawdzić czy naturalnie wzrosła temp jakby owu była jutro....co ma być to będzie, trenujemy cały miesiac i staram się za dużo nie myśleć:)

Clodi nie martw się na zapas, a teraz skoro dopadło cie grypsko to bierz w miarę bezpieczne leki dla ewentualnej ciąży żeby nie zaszkodzić maleństwu.
Maćku mam nadzieję że jednak to owu a sluz jest głęboko ukryty, wszystko się okaże, jajniki lekko pobolewają i krzyż tak jak na @ więc może się jeszcze rozkręcić.
den narazie krwawienie od wczoraj nie ma ale boje się że to cisza przed burzą. Ciekawe dlaczego testy u ciebie pokazują owu cały czas a może to hormony wariują, już sama nie wiem ale trenować trzeba żeby nie stracić okazji

W srode bylam na badaniach krwi. I tak TSH 1,6, prl 4,8.
Zrobilam sobie rowniez toksoplazmoze iwynik IgG mam wysoki, bo >650. Wie ktos czy to oki, czy tez bede musiala powtorzyc badanie?

Witam! Jestem nowa :) Mam nadzieję, że mogę dołączyć do rozmów?;) Jestem po pierwszym cyklu stymulowanym. Biorę CLO, estrofem i duphaston. Niestety po ocenie owulacji okazało się, że moje jajniki nie reagują ( jeden pęcherzyk wielkości 11 mm)i lekarz kazał podwoić dawkę CLO. Mam PCO zdiagnozowane od lipca i cykle bezowulacyjne. Bardzo chciałabym mieć dziecko, jestem mężatką od dwóch lat. Zawsze byłam optymistką, ale już po pierwszym nieudanym cyklu stymulowanym jestem zdołowana...:( Czy Was to też tak wszystko dobija??? Czy może to ja tak panikuje???

SPICE-witaj na wątku,ja od dzis biore Clo juz chyba 4 razy...estrofem bralam w tamtym cylku na lepsze endometrium ,ale niewiele pomoglo...

co do dolków to tez je mam -ja jestem na hormonach juz od lutego i nadal efektow brak-powodzenia :))

W srode bylam na badaniach krwi. I tak TSH 1,6, prl 4,8.
Zrobilam sobie rowniez toksoplazmoze iwynik IgG mam wysoki, bo >650. Wie ktos czy to oki, czy tez bede musiala powtorzyc badanie?
maćku wudaje mi się że wysokie IgG wskazuje na to że miałaś kontakt z pasożytem w przeszłości

reklama
clodi a możliwa jest ewentualność ciąży? bo podobno objawy pseudogrypowe są czasem na początku i ta Twoja temp tez by była odpowiednia:confused:
myśa mi testy nie wychodzą cały czas pozytywne- jeden wyszedł pare dni temu prawie ok, potem negatywne(myślałam, że już nici z owu a teraz dopiero jest ok bo ciemniejszy(wczoraj był jasniejszy od kontrolnej). do tego masakra- oba jajniki bolą a tego nie było:confused:
wróciłam od lekarza i luteina owszem- ale do 22dc, bo ponoć możliwość owu mam późno- poprzedni lekarze zapisywali 16-25 dc i obecny stwierdził, że to było super antykoncepcyjne działanie:szok:

Do góry