reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Witam wszystkie Staraczki.
Być może temat już był, ale rozpisałyście się tak że ciężko znaleźć. Mam taki problem.
Mam własną, regularną owulację, cykl 26 dni. Ale problemy są z nasionkami męża - tylko 2% form prawidłowych. W klinice lekarz stwierdził, że nim podejmiemy jakieś bardziej radykalne leczenie to zobaczymy jak ja reaguję na leki i zrobiliśmy stymulację jednego cyklu na CLO. Od 3 do 7 dc brałam CLO po jednej tabletce dziennie. 8dc zrobili mi hgs. W 10dc byłam na podglądanku i wyszły 4 pęcherzyki 16-22mm. 12-13 dc miałam owulkę i od tego momentu zaczęłam się jakoś dziwnie czuć - takie bóle jak @ i wywalony brzuch. 17dc gin zrobił usg żeby zobaczyć czy pęcherzyki pękły i czy nie zrobiły się torbiele. Torbieli nie ma, pęcherzyki popękały, a na usg znalazł ciałko żółte. Dał lutkę dowcipną 1x2tabl żebym brała do 25dc. No ale brzusio dalej bolało i do tego po jakiś dwóch dniach brania lutki zaczęłam sikać jak koń, a bół podbrzusza stał się taki ni to na @ ni to na przeziębiony pęcherz. Wzoraj po południu tj 23 dc miałam jakby skurcz i od tego momentu dolegliwości przeszły ale zaczęły mnie piersi boleć - co dziwne bo nigdy przed @ mnie nie bolały. Czy to jest reakcja na leki...? Już zgłupiałam. Poradźcie coś proszę.

reklama
hello - ja tylko tak na chwilke...@jeszcze nie mam, tempka na razie sie trzyma, ale dwa najblizsze dni sa dla mnie sadne:))))

nimfus - wiesz, to moga byc zarowno obajwy ciazowe, jak i przed @...niestety musisz czekac, ale zycze , żebywszystko zakonczylo sie fasolka!!!

Witam się na kawce dziewczynki :)

mama05 być może ta przerwa od leków dobrze Ci zrobi i zaciążysz tym razem, tylko bez stresu i ciągłego myślenia o tym, może wyślij dzieciaczki do babci a Wy sobie zróbcie romantyczny wieczór we dwoje:-)

nimfuś nie ma co się zamartwiać, mnie też nigdy piersi przed @ nie bolały, tylko w trakcie, a od jakiegoś roku bolą mnie już tydzień przed @. Nigdy nie miałam krwawień około-owulacujnych a w tym cyklu pierwszy raz w życiu dostałam i trwa to już 4 dni, nigdy nie odczuwałam owulacji a od jakiegoś czasu jak mam owu i pęka pęcherzyk kuje mnie w boku jakby na @. Tak że nie ma reguły. Organizm kobiety jest bardzo skomplikowany i często mnie samą zaskakuje. Więc nie martw się tylko czekaj na dwie krechy. Aha a twój mąż nie ma jakichś witaminek na poprawę nasienia?

wikulaa trzymam mocno &&&&&&&&&&&& za dwie wyrażne kreseczki

Ostatnia edycja:
CLODI- dzieki ;-)ale moi rodzice mieszkają na Pomorzu-200km od nas wiec odpada wiezienie na 2 dni,ale ....poniewaz chodza wczesnie spac-po 19.00- to wtedy mamy caly dlugi wieczor na dzialania:tak::-D:-D

damy rade :tak:;-)

WIKULA- kochana zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&& za temp.zeby nie spadla i zebys mogla testowac i zobaczyc II krechy !!!!!!!!!!!!!!!!!!

NIMFUS- powiem Ci ,ze ja po lekach nie mialam takich reakcji wiec moze...ale wiesz,nie ma bata -trzeba czekac i za kilka dni testuj jak @ nie przyjdzie -powodzenia !!

clodi moze bedziesz dzis czytac bo z tego co wyczytalam tu i tam, to mamy ten sam problem, przynajmniej w tym cyklu moja ginekolog stwierdzila ze pecherzyki mi wolno rosna, w polowie cyklu mial niecale 14mm, dwa dni pozniej mial tyle samo albo nawet ciut mniej. Chcialabym wiedziec co z tym sie robi, co sie na to bierze itd??? Jeszcze nie wiem jakie pytania zadawac fachowe, bo ja na samym poczatku drogi jestem.

A to pytanie moze byc tez do innych dziewczyn w sumie, bo i tak wiecej wiecie ode mnie. J z niecierpliwoscia czekam na nastepny cykl zeby cos wiecej wiedziec, bo teraz nic nie moge robic

reklama
AMALFI- czesc,ja tez mialam taka sytuacje,ze pecherzyki rosly a potem sie kurczyly i wchlanialy wiec nic sie na to nie daje...jak sie zrobi torbiel czyli sie nie wchlona to ja dostawalam 2 rodzaje czopków-powcipnie i doodbytniczo i tyle ,ale to przy torbielach ,ale najczesciej same sie wchlaniaja...

Do góry