reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Narazie własnie z objawami średnio..może trochę cycki..ale bez wow..i dzisiaj rano jakoś lekko muliło na żołądku..ale nie wiem, moze sobie wkręcam.
Dłuży mi się czas..wynik dopiero za 4 h...
ale chyba coś jest na rzeczy, bo duphaston skończyłam tydzień temu, @ dalej nie ma..jest słaba kreska..kurczę moze będę wrześniówką 2011??? Dam Wam napewno znać, chociaż zaraz po pracy do lekarza, potem basen z Iga. Mężuś coś sie rozchorował, rano miał 38,3 temp..idzie do lekarza..i jakoś musze się sama zorganizować..

Co do duphastonu, bo któras się pyatła, ja też brałam od 16 do 25 dnia cyklu. Tylko, ze dostawałam wcześniej @..raz chyba na 19 dzień. Przestawałam brać. Kolejny raz było na 26 dzień, a potem już się unormowało.
Co do testów owu..robiłam pierwszy raz w grudniu, jak na pierwszym pojawiły się dwie kreski, przestałam robić. Był to 19 dc, 21.12. potem już był tylko seksik..i mam nadzieje, że udalo się.
CHCE JUZ 14!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bafinka zrób moze jeszcze raz, ja jak zrobiłam pierwszt test, była jedna krecha..dół, wyrzuciłam go do śmieci, wyszliśmy z domu. Wróciłam po paru godz, do kosza w łazience, gdzie wywaliłam test..patrzę a tam druga słaba krecha..pojawiła się później.

reklama
kochana ale taka kreska się już nie liczy... test powinno się obserwować 5 min a potem może się pojawić kreska fałszywie dodatnia i jest nie ważna... ale może u ciebie zrobiła sie przed upływem 5 min... trzymam kciuki

aniawos trzymam kciuki i czekam na wieści , u mnie jak byłam w ciąży to na pierwszym i drugim teście ta druga kreseczka jest bardzo bladziutka ale to nic nie znaczy, mam je do dziś , na pamiątke. ( robione w dzień spodziewanej@ i dzień po)/ Beta wyjaśni.

mama trzymam kciuki za pozytywne wieści weekendowe.!!!

Ja biore się do działania, od wczoraj biore bromergon dodatkowo magnez i kwas foliowy, mąż też dostał Mg, P, i Kw.foliowy. L-karnityna by się przydała ale w tym miesiacu nie dam rady dokupić , może uda się tym razem. Ja dziś mam 8 dzień cyklu więc się dopiero rozkręcamy:) Kilka miesięcy miałam cykle 33 dniowe a ostatni był chyba 29 dni więc musimy działać w miare regularnie bo nie wiadomo kiedy będzie owulacja a nie robiłam nigdy jeszcze testów. Musze nabyć termometr to może będe temp mierzyć.

Co do podnoszenia nóg to też tak czasem robiłam ale już nie pamiętam czy nasz udany cykl był z nogami czy bez:) Ale nigdy nie zaszkodzi, w tym cyklu też chyba tak zrobie. Jak by się udało to znów miałabym termin na październik. Dobry termin , fajnie by było zafasolkować .:)

bafinka a czemu ty nie pojdziesz na bete, tylko tak sie meczysz biedna?????? Z tego co ja wiem to lutek podnosi a dupek nie , bo tego drugiegi biore przeciez
aniawos
trzymam po cichutku kciuki daj szybko znac.
mama czesc ja sie bzykam az iskry leca i zobaczymy pewnie brak efektu niedlugo hehheeheheehheehehehehheeheheheheheh

Bafinka, nigdy nic nie wiadomo!! :)
u mnie okresik byl, 8dc dzisiaj i zobaczymy :) pierwszy cykl na bromku i lutce! Lekarz dal mi 3 miesiace hyhy podstawa jest pozytywne nastawienie, staram sie nie nakrecac, bo MUSI byc dobrze :D

Witam serdecznie,

rzadko tu zaglądam, ale rozpoczął się nowy etap w naszych staraniach i chciałam się dowiedziec pare rzeczy. Czy któraś z Was dostała zastrzyk z pregnylu? Ja go mam drugi raz. Wiem, czego sie po nim spodziewac, bo ostatnio to była masakra. Ale czy jest możliwośc, żeby pęcherzyk nie pękł? I czy 16mm to wystarczająca wielkośc do pęknięcia? Będę wdzięczna za odpowiedź :)

Pozdrawiam
Kasia

Kasik - po pregnylu pęcherzyk jeszcze trochę urośnie i dopiero pęknie (chyba nie ma opcji, żeby nie pękł), ale wydaje mi się, że 16mm to trochę mało... A co Ci się dizało ostatnio po pregnylu???

reklama
DZIEWCZYNY BETA 505,5 :-):-):-)
teraz powtórka w środę przy okazji progesteron, zobaczymy czy mam brać duphaston.
jesoooo cieszę się, ale jeszcze nie wierze...
do tego zaczyna mnie rozkładac choróbsko..teraz to tylko paracetamol i czosnek:tak:

Do góry