reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Clodi bierzesz dupka lub lutkę?...ja w tym cyklu miałam przez całe 10dni plamienia...a właściwie małe krwawienie...a ginka nie powiedziała, że coś jest nie tak...wiec to chyba przez dupka było...

reklama
Hopee właśnie nic nie biorę, mam teraz przerwę. Ostatni raz w listopadzie miałam clo i dupka. Zdarzyło mi się tak już drugi raz. Pierwszy raz w październiku jak pierwszy cykl brałam clo, i miałam wtedy ogromnego krwiaka w pęcherzyku. I jak przyszła owulka pęcherzyk pękną i 4 dni powódź była. Gin wtedy powiedział że to owulacja. Teraz tak samo krwawię, jeszcze do tego brzuch boli, normalnie drugi okres, no jakaś masakra.

Wikulaa a to dzięki hsg dowiedziałaś się że masz endometrioze? Są jakieś objawy tego?

Już wcześniej się dowiedziałam.
Miałam badanie ginekologiczne i ginka wykryła guzka w pochwie (albo w szyjce macicy, teraz już nie pamiętam). Potem miałam robioną biopsję (mega stres, że to rakowe) i w wyniku biopsji był napisane, że to jest guz endometrialny (czy jakoś tak). Właśnie w ten sposób się dowiedziałam o tej przeklętej chorobie.
A na hsg wyszło, że mam zrosty, które zostały podczas badania rozerwane (ból maskara)

wikula ja od jutra biorę clo, a to negatywnie wpływa na endo, ale mam nadzieję, że suplementacja zrobi swoje...w piątek usg, więc zobaczymy jak pęcherzyki i endo...
Też ciekawi mnie, czy miałaś jakieś objawy endometriozy...bardzo bolesne miesiączki itd....

Ja w piątek skończyłam dupka...wczoraj zaczęła mi się@...a dziś w zasadzie mam końcówkę...miałyście tak po dupku...może to dlatego, ze przez całe 10 dni brania dupka miałam plamienia...

Nie miałam niegdy jakoś szczególnie bolesnych miesiączek, ani innych objawów endometriozy, dowiedziałam się o niej tak, jak opisałam powyżej,

Ja długo brałam clo i nigdy nie zaburzało mi ono endo, więc chyba nie na każdego clo tak ma taki sam wpływ
mam nadzieję, że u Ciebie endo i pęcherzyki będą ładne!!

wejdź na GG, ja się kuźwa zjarałam, zaryczałam, dupa zbita nawet z tych moich sexi gaci !!!
mam wkurw..a jak cholera.
Co ię stało??

Witam dziewczyny

Ja sama , męża brak, dopiero w sobotę wróci, u mnie 19 d.c. , mam nadzieje że miałam owulkę przed jego wyjazdem i że już @ nie dostanę :rofl2:. Pozdrowienia dla wszystkich staraczków ;-)

Dziewczyny jestem w szoku delikatnym jeszcze godzinę temu było wszystko ok a teraz krwawię:szok:, nie wiem o co chodzi
I jak teraz??
Co to może być??

Hopee właśnie nic nie biorę, mam teraz przerwę. Ostatni raz w listopadzie miałam clo i dupka. Zdarzyło mi się tak już drugi raz. Pierwszy raz w październiku jak pierwszy cykl brałam clo, i miałam wtedy ogromnego krwiaka w pęcherzyku. I jak przyszła owulka pęcherzyk pękną i 4 dni powódź była. Gin wtedy powiedział że to owulacja. Teraz tak samo krwawię, jeszcze do tego brzuch boli, normalnie drugi okres, no jakaś masakra.
kurcze dziwne to...
Ja bym poszła z tym do lekarza...

Witam

Nie chcę nikogo straszyć,ale ja jak miała krwawienia miedzy @ , ( nie brałam w tym czasie żadnych lekówleków) to potem okazało się ,że mam jakis nieprawidłowy rozrost endometrium.
Wszystko wygladało bardzo niewinnie. drobne plamienia,i to nie w kazdym cyklu. Opóźniajacy sie okres,ale że wtedy byłam sama to sie za bardzo nie przejmowałam.
A po roku okazało sie że mam polip,i ze trzeba go usunąć. Wszyscy mówili że napewno wszystko bedzie ok,a potem było wielkie zdziwienie , że aż taki był wynik HP.

No i się zaczęło...leczenie na przerost endometrium,a teraz leczymy niedobory progesteronu.
Co smieszniejsze ,przed zabiegiem w szpitalu miałam robione usg i Pani Dr stwierdziła ,że żadnych anomali nie widzi,a po zabiegu pan Dr ,który robił mi zabieg powiedział,że widzi nieprawidłowo rozbudowujace sie endometrium.

Ech,i jak tu ufac lekarzom?
A najgorsze ,że nie ma mozliwości dostania sie do tego lekarza bo on operuje tylko w szpitalu,i nie przyjmuje pacjentek:(

Pozdrawiam
M

w pt po wizycie dostalam 2 zastrzyki. Dzis kolejna wizyta i zalamka:( mam 12dc po usg wynika, ze w kazdym jajniku mam po 10 jak nie wiecej pcherzykow po 10mm...:(( nie wiem co mam robic. Moj gin chce, zebym sobie zrobila laparoskopie. Miala juz ktoras z Was z tym doswiadczenie? czy boli, czy wystarczy znieczulenie miejscowe... dzisiaj tez odebralam wyniki mojego M i ma jak to lekarz powiedzial rewelacyjne... tylko ja jestem taka uposledzona:( w pt znow na wizyte i znajac zycie pewnie mnie tabletami anty zresetuje bo pewnie nie bedzie pecherzyka dominujacego..:( i kolejny miesiac stracony chyba, ze przestane sie bac i pojde na laparo:(

też tak miałam przed podjęciem leczenia rok temu bo miałam jakiś "przyrośnięty" pęcherzyk i potem był okres w 18dc:(

Mam głupie pytanie-dzis pojawił mi się dziwny-inny niz zawsze sluz. Bardzo gęsty,o konsystencji galaretki i zabarwieniu lekko beżowym( a może kolor wynikał z jego gęstości). Nigdy tak nie miałam. Nie wiem co mysleć. Iść do lekarza? Czy w ogóle nie zawracac sobie głowy?
Dodam że czesto borykam sie z drożdzycą. 2 miesiace temu robiłam i bakteriologie i mykologie i nic poza candida wrazliwą na clotrimazol nie wyszło.
A własnie,czy macie jakies sprawdzone sposoby na zapobieganie drożdzycy?

clodi my mamy bardzo podobne dolegliewości:/
u mnie teraz po tej @ w 7dpo temp od razu podwyższona.. normalnie jutro wypadałby @, więc nie wiem, czy się go spodziewać czy nie:( myślałam, że lutka wszystko ureguluje ale w tym miesiacu wszystko jest nie tak

reklama
den a może to było zagnieżdzenie? Chociaż ja przez dupka miałam plamienia przez całe 10dni...a potem okres 2 dni...wiec tez mi się cos poprozestawiało...
Moniq niestety nie mam doswiadczenia w tej sprawie...może inne dziewczyny będą wiedziały coś na ten temat...
Palu odwagi...idż na laparo...Miałaś robioną drożność? Bo jesli nie, to najpierw zrób sobie drożność...Napewno po laparo od razu zaskoczysz..:)

Do góry