reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
maja ale ja wlasnie o tym mowie! niech najpierw wylecza cierpiacych fizycznie a potem jak jeszcze kasa zostanie niech refunduja in vitro a nie na odwrot...
Ale z drugiej strony jesli nie bedziemy rodzic dzieci (a w wielu przypadkach to ostatnia deska ratunku - jak sama pisalas) to nie bedzie mial kto placic skladek, aby tych chorych leczyc... Bo przeciez bezplodnos jest coraz powszechniejsza.

pok dostałam od gin ale napisała w jakie dni mam brac i hej, i nie powiedziala ze jak okres mi sie przesunie to mam tez i lutke przesunac, ale mi niechodziło że Ty tak napisałaś ,powiedziałam co ja o tym myślę ale uważam że i na chorych i na in vitro powinny się znaleźć pieniądze!!! to nie jest okropne co piszesz tylko takie ... hmmm nie wiem budujące, że pomimo tego co się zdarzyło w Waszym życiu to jesteście razem i wzajemnie się wspieracie Wiem że napewno Wam ciężko bo żeby móc się leczyć musicie zrezygnować z mieszkania w Pl z dala od rodziny znajomych i wszystkiego. my też za granicą ale z wyboru w celu zarobku i mam nadzieję że nigdy nie będziemy zmuszeni tutaj zostać na stałe. a co do dzidziusia to ja uważam że zawsze no prawie zawsze można adoptować a te dzieciaczki tez są cudowne!!! Tulę i mam nadzieję że będziecie mieli same piękne chwile w życiu!!! Dużo zdrówka Wam życzę z całego serducha i 3mam kciuki żeby i fasolka się w końcu pojawiła!!!buźka

trzymajcie trzymajcie może coś zdziałamy wszystkie:) mój dziś stwierdził że i tak będzie jedna więc on nawet nie wstaje rano (bo wcześniejsze razem siedzieliśmy wpatrzeni w teścik ) no i niech przegapi ten moment:p
a ja będę 3mała za Was!!!buziaki i miłego wieczorku Wam życzę

dzieki za informacje , może to rzeczywiście ta pogoda a nie ten duphaston ? no i hashimoto swoje robi

mnie też sz. trafia jak za wszystkie badania muszę płacić a lekarz państwowy nie potraktował mnie poważnie przez co straciłam 3 lata , bo powiedział że jestem zdrowa a nie byłam , teraz po 30 - tce i trzeba walczyć o dzidzie bo czas ucieka , właściwie to trafiliśmy do lekarza w ostatniej chwili bo mąż ma torbiele i jak by więcej urosły to czekałaby go operacja(zapewne prywatnie) a tak może da się lekami zbić , trafiłam na bardzo dobreo lekarza który nie sciąga z nas ostatniej kasy , czasem bierze śmieszne sumy za wizyty
coraz częściej myślimy z mężem o wyjeździe za granice bo życie w Polsce jest coraz gorsze

maja16 mocno trzymam kciuki za jutrzejszy test.!!!
beatka może ten kolor to niestety zapowiedź @ choć to różnie może być.
iza.malami przyznam że smutno mi się zrobiło po twoim poście o kościele. Nie powinnaś tak atakować i obrażać ludzi wierzących. Oczywiście każdy ma prawo do macierzyństwa ale niepotrzebnie próbujesz atakować katolików. Ja swoją Jule wymodliłam , prawie wybłagałam przed cudownym obrazem w Częstochowie.... WIem że jest naszym darem od Boga.

Też byłabym za refundacją inseminacji, monitoringu cyklu itp ale sądze że jesteśmy na to za biedni i tak jak pisze Pok jest wiele chorób przy których strasznie trudno wywalczyć refundacje z nfz-u. Może w przyszłości to się poprawi.

lumina my też wyjechaliśmy w sumie osobno bo dopiero tutaj się poznaliśmy ale już nie możemy doczekać się powrotu do Pl do rodziny przyjaciół
za granicą jest duuuużo łatwiej ze wszystkim bo masz pieniądze i stać cię na wszystko ,tutaj wszystko jest inaczej np rodzinnego dostajesz 600zł co wystarcza Ci na maluszka spokojnie bo ceny pampersów takie jak w pl ubranka duzo tańsze mleko też nie ma tragedii i należy się wszystkim a nie jak w Pl dostajesz 40zł i kupisz paczkę pampersów a jak Ci zarobek przekroczy o 1zł to ci zabierają , ale tęskni się za swoim krajem i bliskimi. no ale w Pl nigdy nie będzie tak dobrze bo ci w rzadzie patrza tylko żeby oni mieli a nie ludzie
buziaki jutro dam znać jak teścik i mam nadzieję że będę miała dobrą wiadomość buźka

dentico też się fatalnie poczułam po przeczytaniu dzisiejszych postów. Właściwie zraniło to moje uczucia. Mam nadzieje że dziewczyny już nie będą najeżdżać na kościół.

Beatko zabarwienie śluzu może też oznaczać że w tym czasie miałaś mieć @, ale nie będziesz miała bo jesteś zafasolkowanai zamiast krwawienia masz brudzenie. Trzymam mocno &&&&&&

maja dwie krechy Ci życzę jutro ;-)

lumina ja duphaston brałam na wieczór tak że osłabienia nie czułam, jedynie w dzień mnie głowa pobolewała

Ja dzisiaj mam 7 d.c.Pochłaniam wiesiołka i czekam na rezultat

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! dlatego nie poruszajmy moze kwestii koscioła bo kazda z nas ma inne zdanie i bez sensu sie kłocic. :-) poza tym watek tego tematu nie odtyczy.... u mnie dzisiaj 9dc cały czas czuje jajniki, nie wiem czy to normalne bo 1 raz jestem na clo

reklama
maja ale ja wlasnie o tym mowie! niech najpierw wylecza cierpiacych fizycznie a potem jak jeszcze kasa zostanie niech refunduja in vitro a nie na odwrot... Mi nie trzeba tlumaczyc, ze brak posiadania dziecka jest choroba i boli ale mam tez domownika z ciezka neurologiczna autoimmunologiczna choroba i przez to nie mozemy wrocic do Polski, bo tam sie tego nie leczy. Musielibysmy za wszystko placic i leki+badania to omgloby czasem byc nawet 10tys miesiecznie i ja moge dzieci nie miec ale chcialabym, zeby M. chodzil jak najdluzej, a juz teraz ledwo daje rade, zeby rece mial sprawne, zeby spazmy go nocami nie meczyly. To okrutne co napisze ale przy jego chorobie bezplodnosc to pestka. Walczymy z jednym i drugim i naprawde 100 razy bardziej wolalabym miec go zdrowego niz dziecko. A tak facet zyje od kilku lat z wyrokiem na wozek inwalidzki za kilka lat i nie moze nawet wrocic do swojego kraju, do rodzicow i znajomych, bo go tam w d*pie maja. Nawet za rehabilitacje trzeba samemu placic jesli ma ona miec sens.
Chodzi mi o to, ze in vitro jest jedna z ostatnich rzeczy jakie czekaja w kolejce do refundacji, wczesniej jest wiele duzo bardziej pwoaznych chorob zagrazajacych zyciu, z tego co wiem brak potomstwa zyciu nie zagraza...
uwierz mi my tez cierpimy fizycznie i psychicznie, i nie mówie , ze leczenie innych chorob jest mniej wazne , chodzi mi głównie o to , ze gdyby zabrac kazdemu politykowi 20% jego pensji i przeznaczyc na leczenie ludzi najbardziej potrzebujących to oni by nawet tego nie odczuli a by pomogli. Ale niestety polska jest krajem obłudy i korupcji i tak juz zostanie. Ja rozumiem, ze zycie i zdrowie twojego partnera jest dla ciebie najwazniejsze, ale my majac zdrowych facetów pragniemy jednego : maluszka. Gdybym była w twojej sytuacji tez wybrała bym zycie i zdrowie partnera. Przepraszam, ze mogłam cie jakos urazic, ale takie jest moje zdanie, ze wszyscy powinni miec równe szanse na to zeby byc szczesliwym w taki czy inny sposób.

dobra koniec marudzenia, ja juz z niecierpliwością czekam na @ zeby zaczac juz cykl z dopalaczami he he:-D no i IUI:)
maja &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciskam

Do góry