reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Cześć dziewczynki, dawno się nie odzywałam...

Wczoraj zadzwoniłam do lekarza i umówiłam się na hsg na 3 marca. Potem pojechałam załatwiać sprawy związane z obroną pracy mgr no i ustalili termin obrony: 3 marca!!! ale się wqr... No i znowu hsg przełożone na przyszły cykl, ehh.. Ale może to dobrze, odpocznę trochę od myślenia tylko o dziecku.

Ostatnio miałam problemy ze śluzem, miałam go tak mało, ze nawet to mój M. zauważył. Więc kupiłam wiesiołka i i będę jadła. Jak Wy go stosujecie? Tylko do owulacji czy później też? Bo różne opinie słyszałam...

maron też mi się wydaje że lekarz ustala indywidualnie kiedy skończyć bromka.
iza.malami a ja bym zrobiła jednak teraz iui jak twój m jest a jak pojedzie na 3 mce i by się jednak nie udało to wtedy drożność i potem znów iui.
clodi kuruj się czym się da, może jakiś syrop z cebuli . Clotrimazol jest ok.
bablyss to prawda regularność cyklu to już dużo.

Dentico powiem ci że chetnie bym tak zrobiła, ale tak ryzykować utraty 1000 zł, to raczej masakra, tym bardziej że nie zyjemy w nie wiadomo jakim bogactwie, a to tylko w przybliżeniu 1000zł, bo nie licze leków:-:)szok: Myślę,że jak czekałam tyle lat to i poczekam jeszcze kilka miesięcy no cóz taki moj los:-(

izuś no właśnie stąd ta moja propozycja. Mi samej tez się wydaje ze mam zrosty i dlatego tyle juz mineło i nic nie wychodzi. Ja własnie na tej wizycie będę rozmawiała na ten temat
spice a gdzie będziesz miała wykonywane hsg pryw. czy na nfz?

paul ile płaciesz za gonal? już miałam wczesniej pytac i mi wyleciało z głowy potem zapomniałam która go brała

Iza ja bym zrobiła na twoim miejscu tak, że teraz hsg a jak chłop wroci to dopiero inseminacje.:tak:No temperatuta różna ale czasem tak bywa,że skacze, nawet stres czy osłabienie może ją zakłucic.QUOTE]
No i własnie chyba tak zrobie nie ryzykuje niczego teraz zrobie hsg a jak moje skarby wróci to wtedy zadziałamy, wiem ze wtedy kasa nie pojdzie na marne:)

bablyss nowłasnie ja nie wiem czy mam zrosty bo niby po czym??, poronień nigdy zadnych nie było, problemów z miesiączką również, wiec nie wiem... hmm a moze przez ten syndrom luff cos tam mi sie mogło zapchac:szok:, no ciekawe co ten moj gin uwidzi he he

izuś zrost może być np. po odbytych zapaleniach, po częstych infekcjach, po zabiegach w obrębie jamy brzusznej (tak, tak wyrostek głupi też się zalicza-ja tak mam) po sprawach grzybicznych (jak często były)...a zrosty usg nie uwidoczni, tego się nie czuje, dużo kobiet nie wie nawet że ma. Powiem Ci że moj poprzedni lekarz wypytał się o to dokładnie i własnie wytłumaczyl że od tego te zrosty...o z przeziębien podwozia...czasem nawet się nie wie że się ma. Ja mialam taki okres że czepiały się mnie te zapalenia jajników i stany zapalne ciągle byly...

reklama
paul ile płaciez za gonal? już miałam wczesniej pytac i mi wyleciało z głowy potem zapomniałam która go brała
jedno op 100zl, a zawsze biore dwa. czyli miesiecznie mnie to kosztuje razem z clo , dupkiem, ovitrelem 400zl z wizytami i paliwem to okolo 1000zl miesiecznie;/ raz nie mialam gdzie kupic gonalu u siebie to zamowilam i 160zl za jeden placilam;/ myslalam, ze padne na pysk;/ i jeszcze baba w aptece mi dala kaczuszke dla dziecka na szczescie:)) moze sie kiedys przyda
palu dzikei za info. mysle ze skoro mialas owu to jajniki sa ok. bo gdyby były niedrozne to chyba wtedy pecherzyka by nie było?
pecherzyk sie robi w jajniku, a dopiero pozniej dokzale jajeczko idzie jajowodami. Nie wiem od czego sie robia niedrozne. Ale boje sie, ze moge takie miec bo tyle czasu co jezdze i nic to nie wiem....

Do góry