reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
ja wrocilam od lekarza, szyjka rozmiękczona totalnie :) ale długa.
Głowka już bardzo nisko i napiera. Pobrano mi posiewy do porodu, no i po antybiotykach zaczyna sie robic grzybek.. wiec dostalam znowu leki, pimafucin jakis...
z niusow tyle.. teraz juz luz total bo jestem bezpieczna i moge rodzic :) ale mam przyjsc jak bym nie urodzla jeszcze 23 lipca :) zobaczymy...
Zoska ma juz 3300 a ja sie urodzilam 3500 a dziecko sie rodzi z waga przyblizona matce podobno wiec mysle ze jak bym miala rodzic do tego mitu to za tydzien sie rozpakuje hehe ciekawe

Ja jutro dostaję @, ale jak się tylko skończy, to na pewno będziemy działać. Poza tym mamy jechać na weekend, w którym akurat przypadają moje dni płodne na małą wycieczkę krajoznawczą, więc okoliczności tym bardziej będą sprzyjające :-)
Nie zamartwiaj się Królowa. Musi być dobrze i to sobie wmawiaj. Podobno sporo naszych problemów ze zdrowiem itp. bierze się właśnie z głowy, więc pozytywne myślenie i cierpliwość.

Tak, ja też mam silne postanowienie działać :)) Jak już wreszcie wyleczę się ze wszystkich zapaleń/zakażeń itp. Okres pewnie pojawi się dopiero w środę więc staranka od przyszłego weekendu (ja mam b. skąpe @).

Aneczek - trzymam kciuki, musi być dobrze :))
Królowa - teraz to już będzie z górki :)) ciesz się ciążą, czytaj o rozwoju maleństwa w brzuszku :)) Będzie wszystko w porządku :)

Co się tyczy wyłączenia myślenia - trudne to do wprowadzenia w życie Błonka :-) całe życie nawet jak coś mi było to się czułam zasadniczo dobrze i zresztą nigdy nie miałam problemów ze zdrowiem. A teraz przez te polipy, zapalenia, zagrzybienia itp zaczynam się zastanawiać czy czasami nie jest tak, że sobie wmawiam jakieś objawy (swędzenie, ból, pieczenie itp), bo doszukuję się ich u siebie..? Więc wyłączenie myślenia jest trudne.

Dodatkowo niestety te staranka zaplanowane są bardzo trudne - oboje z M. dużo pracujemy i niestety w tygodniu często zwyczajnie nie mamy ochoty na namiętne przytulanki..:-( A ja staram się jak mogę żeby do czegoś doszło i mam świadomość, że to trochę wymuszone jest..:-( Zmęczenie i stres nie nastawiają na staranka, a owu nie wybiera i trudno jest oczekiwać, że akurat w weekend uda się trafić ;-) A na urlop póki co się nie zapowiada.

Cześć dziewczyny :-) Parę dni nie zaglądałam i normalnie ciężko was nadrobić :-p
Katicz, Królowa Dramatu - ogromniaste gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Parę miesięcy temu też była ciąża za ciążą, więc powodzenia dla reszty :-)
Przesyłam świeżą dawkę fluidków od mojego wyjątkowo ruchliwego dzisiaj maleństwa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Podobno dzieci się bardziej ruszają, jak się zje coś słodkiego. A mnie jakoś na pączka wzięło, więc potwierdzam tą teorię :-D No chyba, że nadrabia 1,5 ostatniego dnia, bo jakoś mało dzidzia dawała znać o sobie.
Królowo co do usg to robi się jak wyjdzie beta, żeby sprawdzić czy zarodek jest we właściwym miejscu, czy czasem nie rozwija się ciąża pozamaciczna. A takie żeby było już widać serduszko to najlepiej zrobić koło 7 tc, bo wcześniej może nie widać i daremny stres.
Błonka jejku jaki piękny już wiek dzidziusia :-) Już zanim się obejrzysz, a dzidzia będzie po drugiej stronie brzucha. Ciekawe czy zdążysz dać znać, że jedziecie na porodówkę, bo jak będziesz tak rodzić jak ja, to zapewniam cię, że nawet ci przez myśl nie przejdzie odpalać forum :-p
Na 6 sierpnia mamy kolejne usg prenatalne więc już teraz proszę o modlitwę. Mam ostatnio jakieś schizy, bo mam duży brzuch, a wydaje mi się, że jakoś się obniżył. Ale przecież będzie wszystko dobrze, nie wiem czemu mnie takie złe myśli czasami nachodzą. Szkoda, że w wakacje nie ma tych pięknych czuwań modlitewnych, po nich zawsze jakoś człowiekowi lepiej i był taki spokojniejszy.

Pachnąca, mi się też często nie chciało... Winko mi za to popuściło hamulce ;) Miesiąc wcześniej wyszło mi w usg, że mam małe endometrium i tak je sobie starałam się powiększyć czerwonym winem. Mam nadzieję, że endo już ok i zarodek zagnieździ się.

Ankka, myślałam o Tobie dzisiaj, chyba Cię ściągnęłam :) Ty już 17 tydzień! Nie wierzę kiedy to zleciało, dopiero miałaś 8!!! A tu już półmetek prawie :))) Gratulacje

Błonka, wysłałam Ci nr :)

a takie specjały jak: magnez czy wapno czy rutinoscorbin lub wit. C można brać? Albo jakieś tabletki na gardło? Na razie dramatu nie ma wieć się wstrzymuję ale np. magnez chciałabym brać bo ma dobre działanie

reklama
Cześć dziewczyny :-) Parę dni nie zaglądałam i normalnie ciężko was nadrobić :-p
Katicz, Królowa Dramatu - ogromniaste gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Parę miesięcy temu też była ciąża za ciążą, więc powodzenia dla reszty :-)
Przesyłam świeżą dawkę fluidków od mojego wyjątkowo ruchliwego dzisiaj maleństwa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Podobno dzieci się bardziej ruszają, jak się zje coś słodkiego. A mnie jakoś na pączka wzięło, więc potwierdzam tą teorię :-D No chyba, że nadrabia 1,5 ostatniego dnia, bo jakoś mało dzidzia dawała znać o sobie.
Królowo co do usg to robi się jak wyjdzie beta, żeby sprawdzić czy zarodek jest we właściwym miejscu, czy czasem nie rozwija się ciąża pozamaciczna. A takie żeby było już widać serduszko to najlepiej zrobić koło 7 tc, bo wcześniej może nie widać i daremny stres.
Błonka jejku jaki piękny już wiek dzidziusia :-) Już zanim się obejrzysz, a dzidzia będzie po drugiej stronie brzucha. Ciekawe czy zdążysz dać znać, że jedziecie na porodówkę, bo jak będziesz tak rodzić jak ja, to zapewniam cię, że nawet ci przez myśl nie przejdzie odpalać forum :-p
Na 6 sierpnia mamy kolejne usg prenatalne więc już teraz proszę o modlitwę. Mam ostatnio jakieś schizy, bo mam duży brzuch, a wydaje mi się, że jakoś się obniżył. Ale przecież będzie wszystko dobrze, nie wiem czemu mnie takie złe myśli czasami nachodzą. Szkoda, że w wakacje nie ma tych pięknych czuwań modlitewnych, po nich zawsze jakoś człowiekowi lepiej i był taki spokojniejszy.

ja sie napilam troche coli przedwczoraj i zjadlam bulke sloda.... jeeejjjku jak mi brzuch falowal... takze tez potwierdzam...
Ania.. nic Ci sie nie obnizylo ;p jak dalej nie mozesz oddychac to znaczy ze jest ok.. ja juz moge pelny wdech zrobic :)

Do góry