reklama
aneczek1
Fanka BB :)
Hej Dziewczyny!
Ja dopiero teraz. Właśnie wstawiłam słoiki z sałatką ogórkową do garnka i skończyłam sprzątanie na dzisiaj :-) Błonka, dziś masz równy tydzień wg Twojego suwaka. To jakby jakiś mały jubileusz, więc wszystkiego dobrego ;-) Ciągle czekam na @, a plamienia znikają, więc nie wiem co to ma być. Czy to luteina mi tak namieszała
. Brzuch daje znaki jak na @, więc nadal czekam.
Ja dopiero teraz. Właśnie wstawiłam słoiki z sałatką ogórkową do garnka i skończyłam sprzątanie na dzisiaj :-) Błonka, dziś masz równy tydzień wg Twojego suwaka. To jakby jakiś mały jubileusz, więc wszystkiego dobrego ;-) Ciągle czekam na @, a plamienia znikają, więc nie wiem co to ma być. Czy to luteina mi tak namieszała

aneczek1
Błonka, a skąd te różnice w tygodniach ciąży, bo 2 tygodnie różnicy to sporo. Ostatnią luteinę wzięłam w 25dc, czyli w środę zgodnie z zaleceniami lekarza, a dziś jest tydzień odkąd zaczęły się plamienia w tym cyklu i zawsze po tym czasie miałam @. Sporo czytałam o luteinie i wiele dziewczyn pisało, że dostawały @ nawet do 10 dni po odstawieniu, a tego bym nie chciała, bo to by oznaczało, że plamienia mam przez 17 czy 18 dni w tym cyklu.
Królowo czasami jedyną oznaką ciąży jest brak okresu ;-) A mdłości tak jak Błonka pisze, najczęściej się pojawiają koło 7tc. Z tym że chyba z 99% biorących duphaston albo luteinę nie ma mdłości. Ja w pierwszej ciąży brałam dupka i mdłości niet, a teraz nic nie brałam i mdłości trochę mnie męczyły. Jeszcze jak nie wiedziałam że dzidzia jest, po teście negatywnym, mąż się śmiał, czy on aby nie kłamał, bo zajadałam paschę z pasztetem z królika
Generalnie nie mam smaków, może trochę na morele i na arbuza, ale to uwielbiam od zawsze, więc żadne to zachcianki :-)
Aneczko to nie czekaj tylko testuj, może coś na rzeczy jednak jest? Powodzenia

Aneczko to nie czekaj tylko testuj, może coś na rzeczy jednak jest? Powodzenia
aneczek1
Cześć Ankka! Test robiłam rano w czwartek zaraz po odstawieniu luteiny w razie czego. Gdyby wyszedł pozytywny, to bym po prostu nie odstawiała przez te moje nieszczęsne przypadłości. Teraz powiem szczerze łudzę się, ale nie chcę się rozczarować, bo mam wszystkie objawy @ i nie przypuszczam, żeby nie przyszła. Wkurzam się tylko, że jak tylko zaczęliśmy się starać, to się coś pochrzaniło u mnie. A Ty jak się miewasz? Brałaś przed którąkolwiek ciążą jakieś leki typu luteina? Ja w tym cyklu właśnie pierwszy raz.
reklama
Aneczko u mnie też było wszystko w porządku, cykle miałam jak w zegarku 28 dni. Do czasu. Po porodzie dałam swojemu organizmowi pół roku odpocząć i zaczęliśmy się starać o dzidzię. I wtedy się zaczęło wszystko psuć. Cykle 43, 53, 73 dni... Poszłam do lekarza, badanie hormonów ok, ale dał mi luteinę i uregulowała mi cykle, 9 na 10 razy dostawałam okres w dniu, kiedy miałam odstawić. W grudniu jednak @ nie było, przyszła dopiero 14 dni po odstawieniu. Lekarz zamienił mi wtedy na dupka i też dopiero 14 dni po odstawieniu @ przyszła i tak dwa cykle. A w trzecim się udało
Zrobiłam test chyba z 3 dni po odstawieniu i był negatywny, dopiero 10 dni później były II kreski i beta 1701. Czułam się zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży, bo wtedy bolały mnie i piersi i brzuch jakoś dziwnie, a teraz zero bólu brzucha, tylko piersi. Lekarz powiedział, że skoro żadnych plamień nie ma, to bez sensu żebym znowu zaczynała ten duphaston i jak widać ciąża się utrzymała. Zresztą ja tu też upatruję wielką zasługę modlitwy i kościoła 
Tak więc wiesz - dopóki nie ma @ to jest nadzieja, że test pokazał nieprawdę :-)

Tak więc wiesz - dopóki nie ma @ to jest nadzieja, że test pokazał nieprawdę :-)
Ostatnia edycja:
Podziel się: