reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
aneczek ojej, aż 4?!:szok:ja biore rano i wieczorem po jednej,ale właśnie..może za mało.też nie miałam żadnych badań, a prolaktyne z obciążeniem robiłam na własną kieszen. w nastepnym cyklu chyba zwiększe dawkę tylko musze skądś recepte wytrzasnąć:tak:
Błonka nie wiem ile mi pomogły liście malin ale ja je piłam ok 2-3 tygodni:D i urodziłam synka 10 dni przed terminem:) więc AŻ tak też nie przyspieszają, chyba że wypijesz duuużoooo

reklama
hej dziewczyny,

jestem po monitoringu dzisiaj 14 dc i sa 2 pęcherzyki po 17mm na prawym jajniku. Lekarz przepisał mi zastrzyk gonapeptyl jutro mam go zrobić o 20 i działać w piątek i sobotę..nie nastawiam się jakoś, że coś z tego będzie..nie wiem dlaczego. Dziewczyny czy któraś z Was brałam taki zastrzyk? bo o Pregnylu słyszałam ale o Gonapeptyl to nie...

Karinka - mam brać na razie po jednej tabletce, bo to pierwszy cykl z clo :)

Aneczka - Clo jest na wywołanie owulacji - stymuluje się tym jajniki do wzrostu pęcherzyków, które normalnie albo by nie urosły albo urosły słabo;
Prolaktynę można badać bez względu na dzień cyklu - lepiej tylko być na czczo, wyspać się i nie przytulać się mniej więcej 24 h przed badaniem, bo wszystko to podnosi prolaktynę we krwi. Ogólnie stymulacja brodawek podnosi prolaktynę (dlatego karmiące kobiety mają wyższą).

Królowa - dzięki :) mi wygodniej jest chyba wieczorem brać (tak się przyzwyczaiłam do antytabsów, które 11 lat brałam) ale jak trzeba to mogę i z rana. Tylko do wiesiołka jakoś nie mogę się przyzwyczaić, że go trzeba brać 3 x2 tabletki - jakoś w środku dnia zapominam..

Błonka, z takim brzuchem nie może być wygodnie ;) ale cel uświęca środki ;) jakoś się dopasujecie ;)
winka bym nie piła bo a) jeśli zadziała to głupio nim chuchać na porodówce i b) po alkoholu nie podaje się znieczulenia (i ile taka potrzeba wyniknie).
Może zatem tę herbatkę z malin?

Pachnąca, wydaje mi się, że możesz brać jak Ci wygodniej. Lepiej o tej samej porze. U mnie z wiesiołkiem był ten problem że strasznie cuchnął i odrzucało mnie jak tylko otwierałam pudełko ;) a brałam jak sobie o nim przypomniałam.

aneczek tak jak napisała pachnąca prolaktyne robi sie obojetnie w którym dc. ja robiłam w 3 dc. ale musisz pamiętać że musisz być wyspana,na luzie/nie zdenerwowana bo to tez podnosi prl, na czczo, nie możesz współżyc szybciej przez 24 h,ani uprawiać żadnych soprtów:-)
pachnąca w takim razie trzymam kciuki żeby na Ciebie clo podziałało&&&

A jak to jest z tymi testami owulacyjnymi; są miarodajne? Można im zaufać? Wykazują samą owulację czy tylko wzrost jakiegoś hormonu?

reklama
Do góry