reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

co może jeść 8 miesięczne niemowlę

reklama
Witam.
Ja czasem gotowalam mlodemu obiadki deserki....
moze jakas zupke??
kaszka i do tego jakies jabluszko starte ?
Pytasz o jakies konkrety??

Elwirka u nas skaza bialkowa:-( i ja karmię jeszcze piersią także ja też muszę baaaaaaaardzo uważać co jem.Oczywiście cały czas uczę się na błędach-czytaj wysypka u małego-ale przede wszystkim czytam skład dosłownie wszystkiego co kupuję bo nie masz pojęcia w jakich rzeczach może być "przemycone" białko mleka krowiego.Jemy SINLAC i ja i mały,dla urozmaicenia boryskowi dodaję troszkę owoców a sobie jakies płatki owsiane,(kukurydziane tez mają mleko),otręby pszenne.Praktycznie wszystkie warzywa i owoce może jeść z tym że ja uważam na te najbardziej alergizujące i mu nie podaję i no sama nie jem czyli cytrusy przede wszystkim i ostatnio truskawki które się pojawiły.Mięso-nie jemy wołowiny,resztę można.Nie jemy ryb no i jajek też nie.Najgorzej jest ze śniadaniami bo w obiadkach jest duży wybór ale robię jeszcze kaszki-mnóstwo jest ich teraz do wyboru-na mleku bebilon pepti.Nie wiem czy mniej więcej o to Ci chodzilo-jakby co to pytaj.

czesc:)\marchewka gotowana,ziemniaczek,jakies dobre pulpeciki mielone
gotowana piers,ryz,brokuly,
delikatny rosolek z piersi
wszystko powoli zaczynaj wprowadzaj:)bez obaw:)

Do góry