reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Co raz bliżej... czyli wszystko o porodzie.

Cuchnące odchody pojawiają się wówczas, gdy wnętrze obkurczającej się macicy zostało zakażone bakteriami gnilnymi. Czasami nawet najdziwniejsze dla nas praktyki lekarskie mogą mieć jakiś sens:-) Przy nieprawidłowej ilości, kolorze odchodów połogowych czasem trzeba również sprawdzić zapach ;-)

reklama
Ehh ja dzis bylam w odwiedzinach u siostry kolezanki ktora miesiac temu urodzila i po portsu sie załamałam. Opowiedziala mi o calym przebiegu porodu i o tym co sie pozniej dzieje na salach. 10-osobowe obchody i wachanie podpasek :szok: Czy ja sie musze na to godzic :-(???

dziewczyny dobrze napisaly :) godzis sie niby nie musisz , ale chyba lepiej tak :) w koncu to nie ty masz to ogladac , wachac czy co tam jeszcze wiec luz :)
a kolezanka to mogla w jezyk sie ugryzc :/ nie kumam po co kobiete przed porodem straszyc , roztaczac jakies czarne wizje itd bez sensu :/

Świetną masz koleżankę. Nie opowiada się przyszłej matce takich historyjek porodowych. Często to jak odbieramy pewne rzeczy zależą od nas samych i od naszego nastawienia. Jak ktoś jest na nie to nawet najlepszy szpital i najlepszy personel go nie zadowoli. W szpitalach zawsze były tłumne obchody ale to po to, żeby każdy lekarz i położna byli zorientowani w sytuacji. Z tym trzeba się pogodzić i już. W końcu nie jedziesz do spa tylko do szpitala. Głowa do góry, przez pewne rzeczy trzeba przejść. Po co na starcie masz się źle do tego wszystkiego nastawiać. Ostatecznie obchody w ciągu doby są dwa i trwają parę minut więc z czego robić dramat. Jeśli chodzi o to wąchanie podpasek to może ma to jakieś uzasadnienie nie wiem, nie wnikam i nie chcę wiedzieć. Najważniejsze, że to nie ty je wąchasz a jak oni sobie lubią niuchać to co im szkodzi ;) BĘDZIE DOBRZE- tego się trzymaj.

dobrze napisane :)

Ja wczoraj byłam pozwiedzać szpital w którym bede rodzić i jestem w szoku, Po remoncie wygląda tam jak w hotelu. Pokoje 1 i 2 os, mega wielka porodówka, wielkie łożka ,czyściutko i pachnąco :) dwa pokóje dla odwiedzających full wypas (mam nadzieje ze w waszych szpitalach też tak będzie )

super , ze szpital na ful wypasie :)

a majtki tuż przed porodem nie wąchają???

:-D:-D

z tego co wiem we fr wąchają majtki i pachy ;-)

pachy tez :-D

a ja właśnie oglądam rozmowy w toku
i jest tam kobieta która zdecydowała się na poród lotosowy
nawet nie wiedziałam że coś takiego jest
przyniiosła do studia zaschniętą pępowinę i łożysko:szok:

a ja właśnie oglądam rozmowy w toku
i jest tam kobieta która zdecydowała się na poród lotosowy
nawet nie wiedziałam że coś takiego jest
przyniiosła do studia zaschniętą pępowinę i łożysko:szok:

też to właśnie oglądałam. Program o eko-rodzicach.
Najskuteczniejszy i najbezpieczniejszy sposób zbicia gorączki 40 stopni C- plaster cytryny wsadzić do skarpetek na noc :-) Kurcze nie moge rozkminić tego działania:-)

a ja dzis zauwazylam znow cos nowego, synus zaczal sie wiercic po sniadaniu, tyle,ze normalnie czuje sie jakby mi ktos paluchem grzebal w ci.pce i do doslownie :szok: wy tez tak macie?

reklama
kopie i boksuje caly czas, ale ze to az tak dziwnie czuc? hmmm pewnie mu sie nudzi wi wymysla coraz to nowsze zabawy:-)

Do góry