reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Co raz bliżej... czyli wszystko o porodzie.

reklama
a ja nawet listy nie mam :p

musze sie dowiedziec w szpitalu co trzeba mieć;/

miłka
ale Ty ten laktator już testowałaś na własnej skórze kiedyś? bo wszyscy polecają aventy a może faktycznie można coś dobrego kupić taniej...

Ewa - ja do szpitala wzięłam Avent i jak dla mnie porażka, a na oddziale kupiłam własnie Medele i jak dla mnie super, ciągnie na prawdę mocno :tak:

ja do szpitala nie brałam laktatora , mała ładnie w szpitalu jadła z piersi, nie wiem nawet jakiej firmy miałam laktator, teraz kupiłam tommee tippee zobaczymy jak się sprawdzi, a do szpitala brałam tylko jeden ręcznik dla dzidzi .

co do listy szpitalnej to dla dziecka mam zabrać tylko pampersy i chusteczki:) a dla mnie to wiadomo, to co do szpitala:)
ale jestem w szoku że wy tyle rzeczy zabieracie, i nawet ręczniki
to w co się spakujecie?
ja dla dziecka tylko pampersy i chusteczki, do tego moje rzeczy i mam całą walizkę

co do laktatora, to na razie nie kupuje, jak będzie potrzebny w szpitalu to można u nich wypożyczyć. Babka z sr też radziła się wstrzymać z jego zakupem

A może zamiast ręczników, które jak wiadomo zajmują dużo miejsca można wziąć pieluszki tetrowe? W końcu dzidzia taka mała, że taka pieluszka powinna starczyć. Ja mam na liście jedynie chusteczki mokre i ciuszki na wyjście, które tatuś ma przywieźć w dzień wypisu. Poprzednio pieluszki nawet na wynos dostałam.

no torba do szpitala coraz wieksza ... ja mam liste , a na niej 4 reczniki dla melgo !! no chyba z deka przesadzili z iloscia , ma byc na kazdy dzien nowy
niby maz moze dowiezc , ale kurcze po co tyle ?
wy tez musialyscie codziennie swierzy miec w szpitalu ??

U mnie wogole nie trzeba miec recznikow dla dziecka ale ja chyba wezme jeden albo pieluszke flanelowa poprostu.

Ja biore laktator na pewno bo nigdy nie wiadomo czy sie nie przyda a nie zajmuje jakos duzo miejsca.

Musze wlasnie sobie zrobic liste rzeczy do torby zeby nie zapomniec niczego.

No ja też uważam, że lepiej zabrać laktator bo super pobudza laktację niż w amoku latać po sklepach, aptekach i kupować coś na chybił trafił :tak:

reklama
co do listy szpitalnej to dla dziecka mam zabrać tylko pampersy i chusteczki:) a dla mnie to wiadomo, to co do szpitala:)
ale jestem w szoku że wy tyle rzeczy zabieracie, i nawet ręczniki
to w co się spakujecie?
ja dla dziecka tylko pampersy i chusteczki, do tego moje rzeczy i mam całą walizkę

yyy w walizke ?? :)
to chyba nabralas strasznie duzo dla siebie skoro juz miejsca nie masz , a dla dzidzi nic nie bierzesz prawie ....
ja zabralam juz dla siebie i malego kupe rzeczy i w mala walizke sie zmiescilam jakos :)

A może zamiast ręczników, które jak wiadomo zajmują dużo miejsca można wziąć pieluszki tetrowe? W końcu dzidzia taka mała, że taka pieluszka powinna starczyć. Ja mam na liście jedynie chusteczki mokre i ciuszki na wyjście, które tatuś ma przywieźć w dzień wypisu. Poprzednio pieluszki nawet na wynos dostałam.

wlasnie mam taki zamiar :) jak cos maz dowiezie
u nas trzeba miec te reczniki , bo tutaj to mam na swojej sali kapie dziecko , a nie polozna gdzies je zabiera
stad wymog zeby reczniki miec swoje ...

Do góry