reklama

Co to jest sapka

Lekarz powiedział mi że moj maly ma sapke. co to naczy?? kazal tez podawac mu mleko Bebiko HA ale maly tego nie chce, nie spi po tym w nocy (do tej pory spal okolo 6 lub 7 godz) a do tego jego kupki zrobily sie straszne, czarno zielone i brzydko pachnace. co to znaczy??

reklama
sapka jak pamietam to takie ... zatykanie sie noska bez wydzieliny . Maluch wtedy tak " sapie " Może być to objaw alergi . Dlatego lekarz zalecił podawanie mleka Ha czyli hiperalergiczne . Jesli coś jest niepokojace wg. ciebie to powinnas zgłosic sie do lekarza i porozmawiac z nim o tym co cie trapi :)

Jesli chcesz dowiedziec sie coś wiecej na temat sapki to wpisz w google " sapka " i ....wszytko bedzie wtedy jasne .

powodzenia :)

Moja Kinga miała sapkę po porodzie, były to pozostałości po niecałkowitym wyciągnięciu wszystkich resztek z płuc. W szpitalu płukano jej nos efedryną (chyba tak to się nazywało) i solą fizjologiczną. Utrzymywało się to u małej przez około miesiąc, czysciłam jej nosek solą fizjologiczną i na łóżeczko kładłam wilgotną pieluchę, a samo łóżeczko postawiłam na książkach, żeby było pod lekkim kątem. Co do mleka to nie mam pojęcia, gdyż karmiłam piersią i nie dostałam żadnych zaleceń.

Sapka to taki "katarek" w nosku, ale jakby bez wydzieliny. natka miała to chyba ze dwa dni i to jak była mała. Potem samo przeszło. Ja nigdy tego z alergią nie wiązałam, choć rzeczywiście może coś w tym jest, bo Nata pije mleko Bebilon pepti 1.

Witam moje cory i maly tez meli jest to biaw alergi lby czasem tez spowodowane suchym powietrzem w domu.Moim dzieciom pomogla woda morska nie pryskalam dorazu do noska jak byli mali tylko na patyczek do uszka i lekko zwilzalam noski w srdku pomoglo.Dziewczyny wyrosly z tego maly czasem tez nadal ma woda morska daje efekty .Poradzil mi to moj pediatra jeszcze w Polsce i nadal sie tego trzymamy.Pozdrawiamy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry