reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Cześc Ola no to pijemy kawusie.
Tak Natko mój syn właśnie zdał mature - skończył Techniukum elektomechaniczne a teraz chce studiowa resocjalizacje.Zobaczymy co z tego wyniknie-plany ma szerokie - no i jest zdolny - niech się uczy dopuki ma chęci i jako takie możliwości

reklama
jak ma plany,to niech sie uczy jak najdłużej. moja siostra też jest właśnie po maturze,ale narazie planów na dalej nie ma jako takich, bo jest ze swoim chłopakiem za granicą w pracy,mieszkaja 30 km od nas ,ale to już są niemcy...
sprząta w hotelu i podaje w nim kolacje, fajna ta jej fucha bo porządnie zarabia,nikt jej nie pogania a i jeszcze napiwki dostaje takie jak druga wypłata:-)
ja też myślę ze M mi w końcu coś znajdzie tu, bo cały dzień w domu siedzieć- nie..

Wiesz mój Łukasz też kilka razy wyjeżdzał do Niemiec do Ochsenhausen-bliżej Alp do pracy ale na krótkie okresy 2-3 tyg.Tam mieszka mojego L.córka i ona od czasu do czasu załatwia mu prace.ostatnio był barmanem w greckiej restauracji.W tym roku pod koniec sierpnia jedzie na półtora miesiąca do Francji 300km za Paryż na jabłka - fajna fucha sama tam jeżdziłam kilka lat temu.Mój synuś ma żyłke do pracy więc niech jedzie zawsze coś sobie tam zarobi- a praca fajna -tam akurat wiem jak jest - 5 dni w tygodniu pracuje przy zbiorach po 8 godz.dziennie.Zakwaterowanie ma na miejscu.Jedynie wyżywienie na własny koszt.Ale z tym to nie problem troche konserw z Polski i sprawa załatwiona

ja kiedyś też odrazu po maturze pojechał za granice do pracy, do Holandii i wtedy akurat tu poznałam M i to śmieszne bo tu się poznaliśmy i tu się rozstajemy:nerd:

ja wlasnie rozmawial z mala ateraz ide dac malje jesc.
a co do pracy z agranica to ja tez bym pojechala na cos pewnego, tylko nie mam z kim oliwi zostawic...

Czasami natko tak bywa.Los płata nam różne figle.Jeżeli chodzi o prace za granicą to jestem w otyle dobrej sytuacji,że mam sporo możliwości ,mam sporo znajomych w Niemczech i we Francji którzy tam mieszkają i są w miare ustawieni więc prace załatwią,Teraz nawet gdybym chciała to nie mam jak pojechac chyba że w celach turystycznych.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry