• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Coś dla ojca?

Hej, szukam książki coś w stylu przewodnik dla przyszłego ojca, w której bedzie opisane jak zajmować sie dzieckiem i partnerką w ciąży, jak wygląda opieka, badania, co trzeba co nie trzeba itp.

Mój partner cieszy sie że zostanie ojcem, ale boi się że coa bedzie robił źle. Spodziewamy sie pierwszego dziecka.
On sam nie miał dobrego wzorca rodzica i boi sie że przez to zrobi coś nie tak. Zapewniam go że mimo wszystko jest dobrym mężczyzną więc i będzie dobrym ojcem. Jednak chce kupić mu książkę, która potwierdzi mu moje słowa.

Jeśli macie coś do polecenia, albo o jakiejś słyszałyście lub czytałyście same to podajcie proszę tytuły i ewentualnie gdzie mogę kupić lub zamówić.

Dzięki z góry😊

reklama
Mój czytał „Ciąża dla facetów”- wszystko przedstawione w bardzo humorystyczny sposób. Ogólnie fajna, wiedział co się będzie ze mną działo, jak mi pomagać lub reagować. Jest druga część też obejmująca już dzieci po porodzie 😊

Ja również najbardziej polecam odpowiedni wybór szkoły rodzenia :) z zajęciami w takich godzinach żeby tacie też pasowało, albo weekendowo, w dobrej atmosferze. My też słuchaliśmy razem sporo podcastów o tematyce poród/ciąża/opieka nad dzieckiem głównie od Zaufaj Położnej. Dzięki temu na bieżąco też rozmawialiśmy o różnych sprawach na przykład w czasie jazdy samochodem albo spacerów. I już na szkole rodzenia byliśmy w temacie więc pewne pytania się prędzej nasuwały niż jak się o czymś słyszy pierwszy raz.
A na samej końcówce wypożyczyłam dwie książki Izabeli Dębińskiej rodzic można łatwiej i pierwsze chwile z noworodkiem. Tą drugą przeczytał również tata bo o porodzie już z teorii wiedział aż za dużo xD a ta o opiece nad noworodkiem była skupiona już na dziecku i przydatna tak samo tacie jak i mamie. Nawet po porodzie zdarzało mu się ją otworzyć i odświeżyć jakieś informacje, wskaźniki skutecznego karmienia itp.

Hej, szukam książki coś w stylu przewodnik dla przyszłego ojca, w której bedzie opisane jak zajmować sie dzieckiem i partnerką w ciąży, jak wygląda opieka, badania, co trzeba co nie trzeba itp.

Mój partner cieszy sie że zostanie ojcem, ale boi się że coa bedzie robił źle. Spodziewamy sie pierwszego dziecka.
On sam nie miał dobrego wzorca rodzica i boi sie że przez to zrobi coś nie tak. Zapewniam go że mimo wszystko jest dobrym mężczyzną więc i będzie dobrym ojcem. Jednak chce kupić mu książkę, która potwierdzi mu moje słowa.

Jeśli macie coś do polecenia, albo o jakiejś słyszałyście lub czytałyście same to podajcie proszę tytuły i ewentualnie gdzie mogę kupić lub zamówić.

Dzięki z góry😊
Może Mamy dla Mamy?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry