reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

A mój gargamel dorwał dzisiaj na stole w kuchni pół cytryny i tak ją ciumkał jakby była jakimś smakołykiem. I powiemwam coś..... nawet się nie skrzywił:-)

reklama
Kurna Kubiszon ale z Ciebie twardziel:-):szok::szok::-):-):-)

A ja dzis na kolacje ugotowalam dla mlodej budyn i wymieszalam z jagodami...Ale wpierniczala....:szok::-):-):-):-)

Jestem pod wrażeniem wyczynu Kubiszona.:szok:

A mi Wojtek dziś zrobił przyjemność, bo ze smakiem wpałaszował ugotowaną przeze mnie zupę brokułową na włoszczyźnie i kurczaku.:-)

no no cytrynę???? coraz bardziej mnie zaskakują te nasze dzieciaczki;-):-)

a ja dziś dałam Izuni kawałek kabanosa i tak go ciamkała że aż byłam w szoku, jak jej jakiś kawałeczek odpadł to wypluwała i ciamkała dalej:-D
a warzywka na parze zjadła mama, Izie nie posmakowały:baffled:

Laski jaki macie sprzet do gotowania na parze???Bo chyba zaczne sama gotowac dla mlodej....No i tak przy okazji sama bym takie warzywka moze schudnie sie szybciej:-D

Pati jak chcesz dietetycznie to na pewno warzywka na parze pasują :) trzeba tylko dobrze wyczuć jakieś przyprawy bo bez to raczej dla nas - przyzwyczajonych do przypraw troche mdłe może być. Moja mama dawała zawsze fajne przyprawki - muszę ją podpytać co to było. Ja mam w domu jeden taki specjalny duży zestaw garów z wkładką do robienia na parze a oprócz tego taką mniejszą wkładkę z regulowaną wielkością co pasuje do każdego garnka...tylko że ja używam ich tylko do robienia pampuchów :) ale muszę to zmienić - tak postanawiam!!! A moja mama ma tki fajny pietrowy sprzęcior na którym robiła cały obiad za jednym zamachem

Baska bede wdzieczna za te przyprawy...Ja mam tez takie sitko w garach...Ale myslalam zeby kupic wlasnie taki prawdziwy sprzecior
co bym i miesko tez tam zrobila i wazywka,rybke...:-D

Kochana Cioteczko Pati, ja Ci pokaze w czym mama gotuje moje zupki :-D A ona potem napisze, co i jak, chcesz???.... :-D :-D :-D
Mateusz

98fbce870239d1f2.jpg

No to teraz ja sie dorwe do klawiaturki... Malego poslalam na podloge do zabawek hehe...
Dostalismy od dziadka takie urzadzenie - nazywa sie babycook (Beaba) Les produits pour b�b� BEABA : biberonnerie, repas, toilette, soin, voyage, d�couverte, protection solaire et s�curit�
i zarowno sie w nim gotuje na parze, jak i potem miedli w mikserku. Bomba sprawa. Pol godziny i obiad dla smyka gotowy. Na pewno do kupienia w Beneluksie, Francji i Niemczech. No i najbrawdopodobniej na allegro i ebayu (chociaz przyznam, ze nie szukalam). POLECAM!

708e25dadef8d6ba.jpg

e9d5507c120608ab.jpg

reklama
Mamoot, jesli nie znajdziesz nigdzie na allegro, daj znac - mysle, ze z tym bedzie prosciej, niz ze smoczkiem do jabluszka - dziadka zapedzimy do sklepu i przysle :-D

Do góry