reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Ja dzis tez Julkowi zapodalam brokuly z ziemniakiem i maslem. Zjadl choc jak zwykle papa byla nieziemsko kleista bo dopiero jak zrobilam to do mnie doszlo ze chyba cos mi sie we lbie pokielbasilo, ze ja przeciez zupe gotuje a wode odlewam, miksuje a potem dziwie sie ze geste i znow wody dodaje. normalnie zalamka jeszcze takiej glupoty to w zyciu ni strzelilam, zeby zupe bez wody gotowac tzn. odlewac. Normalnie nie wiem co mnie naszlo a jak sie ocknelam to pol dnia sie smialam z samej siebie jaka to ja zdolna jestem;-):-) Wczesniej ugotowalam tak ziemniaka z marchewka i tez nie wiedzialam czemu takie geste a przeciez to zupa miala byc i w przepisie jeszcze napisane bylo zeby kleiku dodac - starosc nie radosc jawnie:-))

No i naturalnie teraz czekamy zeby zobaczyc jak sie brokuly przyjely.

reklama
Ja też jakoś się czaję przed brokułami, ale chyba w końcu się odważę:-)
A my wczoraj spróbowaliśmy po raz pierwszy banana - na początek mały kawałek rozduszony na papkę - Marcinek wcinał, aż mu się uszy trzęsły:-D Dzisiaj dostał też trochę po porannej kaszce, bo trochę mi się jej wylało :zawstydzona/y: i było za mało. Muszę normalnie na siłę go zajmować czymś innym, bo najchętniej jadłby tego banana w nieskończoność:-D

BUUUUUU a u nas banany strasznie smakują ale niestety chyba po nich właśnie robia sie takie czerwone poliki :baffled:

A czemu ise czaicie przed brokułem????
Przecież dajecie dzieciom juz duzo bardzuiej alergizujaca żywność i bardziej ciężkostrwaną!!! Zaufajcie mi Marysia to MEGA ALERGIK i nic jej się nie dzieje po brokule (tylko musicie dac świeży bo tej z Gerbera jest obżydliwy)

No właśnie u nas gerber nie przeszedł a nie bardzo mam gdzie kupić o tej porze roku dobrego brokuła, musiałabym poszukać. A banany pomimo wcinania ich z trzęsącymi uszami powodują u Karolka mega bóle brzuszka!!! i niestety na razie ida w odstawkę

Wczoraj Wojtek próbował Gerberowy groszek z pietruszką. Wcinał ostro. Trzeba przyznać, że nie jest wybredny.:-) Następne zielone będą brokuły, ale to za kilka dni.

Dzis jak bylam po miesko w szczecinie kupilam dla niunki kaszke bobovity bananowa i morelowa...chcialabym sprobowac dac niuni na wieczor zamiast mleczka...kaszka jest na mleku modyfikowanym...powiedzcie jak robicie takie kaszki...?Dodam ze z butelki chcialabym ja zapodac:-D

reklama
Gluszek, dzieki bardzo.
Pytalam z ciekawosci, bo ja tez w wiekszosci gotuje sama (kiedys spojrzalam na sklad pierwszego przecieru z marchewki chyba bobovity - a tam sok z bialych winogron! W morelce hippa od 4 m-ca mleko pelne...). Nie mam niestety sklepu z ekologicznymi warzywkami, ale marchewke tez kupuje na bazarku i dzieki Bogu nic Mateuszowi po niej nie jest. Wiec odwaze sie na brokulka z tego samego zrodla :tak:
Poza tym my na tle innych czerwcowych Dzieciaczkow jestesmy bardzo jeszcze ubodzy w zarciucho - zadnych alergenow i potraw wyskokowych, dlatego pytam jak przeszlo. Ale skoro dobrze - to jutro probujemy :-D

Do góry