reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Oj dla nas jogurcik to jeszcze daleka przyszlosc, ale my w ogole delikatnie sie prowadzimy... My teraz na etapie probowania mieska, a potem owockow...
Ale wiesz, Fusik, wydaje mi sie, ze te oznaczenia od ktorego miesiaca, dotycza dzieci karmionych z butelki, jesli z cyca to mniej wiecej miesiac-dwa pozniej sie wprowadza... Choooociaz, moze nie mam racji :-)

Mamoot, oki, w takim razie koniec tematu zupki jarzynowej :-D :-D :-D

reklama
Heatherek, Fusik, co do oznaczeń miesięcy na słoiczkach. Ja właśnie tak robię jak mówi Heatherek: daję Wojtkowi słoiczki od 4 miesiąca. Co z tego, że ma prawie 6 miesięcy, ale brzusio nieprzystosowany do czegokolwiek innego poza mlesiem.:tak:

ja już podaje małemu słoiczki od prawie 2 miesięcy, po niczym jak dotąd nie miał uczulenia ani problemów kupkowych a wręcz przeciwnie ... wreszcie robi kupki bo wcześniej tylko po czopku :)
juz przerobiliśmy jedno składnikowe, jarzynowe a teraz już z mięskiem, bo mały ma mało żelaza i lekarz nawet tak zasugerował... te jogurtowe to tak na wyrost ale i tak nie wiem czy można dać przed 1 rokiem życia? i stąd moje pytanie

Fusik, to niezly hardkorowiec z Danielka... Ja sie w takim razie nie wypowiadam, niech Ci sugeruja mamy, ktore tez wczesniej cos wprowadzily :tak:

Fusik, to zalezy od polityki lekarza - mój Karolek cycowy ale lekarz starej daty - kiedy to się wprowadzało wszystko tak przy piersi jak i przy butelce (zresztą w niektórych aktualnych książkach tez podają obie opcje) i w sytuacji kiedy nie ma żadnych kłopotów ani podejrzeń to ja myślę że spokojnie można te z jogurtem wprowadzać (tzn po 6 m-cu- jak podają) - w końcu jacyś mądralińscy te dania i oznaczenia ustalili :)

Wlaśnie deserek z jogurtem kupił ostatnio mój mąż i też się zastanawiam, czy to już czas... :-)

Miki zjada całe słiczki 125g i czasami całe 150g, ale więcej nie.
Kit - dynia z indykiem Hippa - bardzo mu nie spasowała, a może miał taki dzień? Soczki inne niż jabłkowy.
Hit - zupki z cielencinką i jagnięcinką, deserek jabłkowi i śliwki

jLadnie Miki je:-):-)
Wczoraj i dzisiaj Mati zjadl calego ziemniaczka, dzisiaj czekal jeszcze na doukladke - tak m smakowalo..muszek kupic wieksza lyzeczke, bo ta gmowa ciut za mala jest
jakie macie lyzeczki ????jakies specjalne dla maluchow? jakich firm?

Aniu, ja dopiero zaczynam z karmieniem innym niż mlesio mamine, ale my mamy łyżeczkę BabyBjorn - taka z miękkim końcem.

reklama
Do góry