reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

a my wcinamy biszkopty takie dla dzieci bezglutenu:-) ale za to numerem jeden sa mandarynki Wojtek wcina aż mu sie uszy trzęsą oczywiscie takie obrane z wszystkich skórek i błonek:tak: , efektów ubocznych nie ma tfu tfu. Wojtek też z apetytem zjadł taka spieczona skórke z prawdziweo wiejskiego chleba i tez mu nic nie było wiec z tym glutenem to raczej bym nie przesadzała jak nie ma w rodzinie zadnych alergii to raczej nic sie nie powinno dziac:tak:

reklama
moja znajoma której córeczka niedługo skończy roczek powiedziała ze od 6 mies daje normalne mleko z kartonu zamiast jakiejkolwiek mieszanki i powiedziała ze w jej stronach to normalka i nic sie dzieciom nie dzieje, mnie troche to zdziwiło powiem szczerze bo przecież to ma tyle konserwantów

no na gluten czy tym podobne rzeczy to nie ma u nas ale za to a owoce niektóre ja mam ale nic strasznego tylko gardło mnie strasznie potem swędzi jak zjem

Witam po długiej przerwie. DAwno mnie tu nie było nadrabiam zaległości.Ostatnio rozmawiałam z naszą pediatrą na temat właśnie glutenu i podobno mają jednak zalecać dla młodszych dzieci. Natomiast zazdroszczę wam że dajecie dzieciaczkom kaszkę z butelki. Moja Oli już chyba od dobrych 2 miesięcy mleka tak nie pija. Chyba uznała że już jest dość dorosła i mama musi łyżeczką dawać. Bo ze smoczka to tylko piciu może być, czyli soczek, herbatka. Mleczko NIE.

Jak nie ma ryzyka alergii to ok, ale u mnie jest bardzo wysokie bo oboje z mężem jesteśmy alergikami a u niego cała rodzina ma bardzo silne problemy - jego sporo młodszy brat miał azs i teraz jest na coś tam odczulany, do tego ojciec ma astme i brat ma astme...no i Karolka kiedyś też wysypało nie wiadomo po czym - więc my po prostu z grupy zbyt wysokiego ryzyka - a szkoda bo też bym chętnie dałą mu coś "ze swojego talerza" - tak zawsze zachłannie patrzy na jedzenie ;) No ale z drugiej strony wcale nie ograniczamy zbytnio wprowadzania nowości - je wszystko co jest dostępne do kupienia dla jego wieku, tylko mleka i śmietany jak w czyms jest to nie może :(

basiu 26 a próbowałaś z niekapka,może byłoby lepiej?

Próbowałam Beatko próbowałam. Ale bez efektu niestety. No ale jasną stroną tego jest to że Oli ładnie sama wcina czasem tą kaszkę, tzn. trzyma ze mną łyżeczkę i pakuje do buzi. Nie dziewię się jej że nie chce pić mleka bo dostaje Nutramigen a to tak śmierdzi i w saku jest tak ochydne że mnie odpycha.

Zrobiłam ostatnio duuuuże zakupy jedzeniowe dla Wojtka i próbujemy dalej. Wszystko mu smakuje (śmiejemy się, że można by mu dać trocin - też by pewnie zjadł;-)).
Próbuję mu też dawać soczek jabłkowy z kubka niekapka. Idzie średnio, tzn. kubek jest pyszny, ale picie ze środka - nie wiem. Niby jak coś już wpadnie do pyszczka o połyka. Ale w sumie nie mogę od Wojciaszka wymagać, żeby od razu pił.:tak:

reklama
Do góry