reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
No to Pati zapraszam - zostalo jeszcze kilka kawalkow;-)
A babka to w sumie taki gruby pieczony placek ziemniaczany - tzn. rob sie bardzo podobnie tylko ciasto musi byc nieco gesciejsze i mozna dodac podsmazony bczek lub kielbaske, wymieszac, wrzucic do formy i upiec. Smaczna zarowno cieplutka i chrupiac jak tez taka z drugiego dnia podsmazana na patelni. Ja juz nawet nie wiem, ktora wole bardziej:-)

A co kilogramow i masy to wiem, ze mi musi przybywac ale moze jednak nie koniecznie w takim tempie ;-):-)
 
To juz jutro mame dopytam i wrzuce na przepisy. Chyba, ze ktos mnie uprzedzi:-)

Pati a Naomi na zdjeciach nie zajadala sie plackami ziemniaczanymi przypadkiem? Wiec chyba z kulinarnymi zdolnosciami nie jest tak zle:-)
 
Cicha owszem i placki ziemiaczane ale gotowe takie z markietu:-D
Bo jakby tak czekac az sie zabiore za tarcie ziemiakow to moznaby sie niedoczekac:-D

a za przepis bede wdzieczna...:tak:
 
reklama
A co kilogramow i masy to wiem, ze mi musi przybywac ale moze jednak nie koniecznie w takim tempie ;-):-)
Cicha, mi z Marcinkiem w pierwszym trymestrze brzuch tak wypchało, że kto nie wiedział, myślał, że to już co najmniej 5 miesiąc... Tylko że właściwie jeszcze wtedy to ja miałam dwie fasolki w brzuchu, więc to może dlatego...
 
Do góry