reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

hmmm...a ja daje 1,5% bo akurat takie mamy:sorry2: Musze jeszcze raz zadzwonic i dopytac jakie to mleko ma byc najlepiej...

Z obiadami to u nas jest tak ze mloda je zazwyczaj tez co my...Wczoraj np.wcinala ryz z sosem slodkokwasnym i z piersia kurczaka...Ale jej smakowalo:szok:

A jak juz na obiad nic nie ma(bo i tak sie u nas zdaza-kucharka strajkuje:-D ) to robie jej np.nalesniki albo z dzemem,albo z feta,pomidorkiem i ogorkiem kiszonym....albo gotuje makaron i zalewam jogurtem i wkrajam jakies owoce...a teraz na dniach chyba zrobie zupe owocowa z kluskami...juz dawno tego nie jadlam a bardzo lubie i pewnie Noemi tez bedzie smakowalo:-) zawsze w lodowce mam jakies filety z ryby wiec podsmazam ,do tego ryz i gotowy soso do rybek i obiadek gotowy...Ale najbardziej mloda lubi zupe warzywna taka z brokulami,kalafiorem,marchewka i tp...

reklama
U nas dalej modyfikowane i już mnie czasami szlag trafia bo muszę pilnowac i pamietac zeby kupić:-D A ostatnio Mateusz to taki nocny żarłok się zrobił i zaczął w nocy się butli domagać także wychodziło mi po 3 butle- 210 ml. W końcu poprosiłam pediatrę o radę a ta ręce rozłożyła bo w tym wieku nie powinien już w nocy jeść:szok:Od 2 dni udaje mi się go oszukać i dostaje już tylko 2 butle ale mleka nie chce ruszyć krowiego oczywiście:-(

A mam pztanie do butli dajecie poprostu podgrzane mleczko krowie?
Czy zageszczacie czymś?
popróbuje moze Wojtek wreszczie zechce odłaczyc sie od cycka:-D u nas hitem do jedzenia jest makaron w serowym sosie albo rosół którego ja osobiscie nie cierpie;-)

no ja daje takie z kartonu,najpierw je przegotuje,potem studze i mloda pije...Jak narazie wystarcza jej to bez zadnych dodatkow...Chociaz myslalam o zageszczaniukasza manna...ale nie ma takiej potrzeby...
A dzis w nocy mialam mala zadyme z lozkiem noemi...cala poduszka zalana mlekiem...Nic praie nie wypila,za to tak przygniotla smoczek reka ze meko wsiaklo chyba cale w poduszke:confused2:

Sylka dzieki za przypomnienie o makaronie z serem. U nas dzis szaro-bura i zapowiada sie na ulewe a wiec do sklepu isc sie nie chce a lodowka pusta wec takie rozwiazanie makaronowo serowe jak najbardziej mi pasuje:-)
A u nas wszelkiego rodzaju miesko a szczegolnie kielbasa jest na topie no i pomidory - jeden dziennie obowiazkowo! No i zupy wszelkiego rodzaju tez Julek bardzo ceni i wcina ze smakiem. A kaszki i inne dzieciece produkty sa juz be i jadane sporadycznie i nieco na sile.

a ten sos serowy to jak robicie???
Noemi uwielbia zajadac miedzy kanapkami sam ser...A teraz wcina pokrojone klopsy...sama nabija je na widelca :-) suuuper to jej wychodzi:-D

Pati to zalezy jaki bo sobie to robie dwa rodzaje tzn. sos bialy z zoltym serem czyli maslo na ogien do radelka + troche maki + mleko + starkowany zolty ser. Potem dodaje do tego pokrojana w kostke szynke, gotuje makaron (macaroni) i gotowe.
Lubie tez robiony podobnie ale z gorgonzola (lub innym tzw. blue chease - najlepiej duze ilosci) + ugotowane posiekane brokuly i np. podsmaony boczek lub szynka parmenska i do tego tagiatelli. Pycha..
A dla Julka zrobie dzis zwyczajnie na slodko czyli z bialym serem i smietana. Jeszcze nigdy nie jadl wiec niech sprobuje (ponadto niewiele wiecej mam w lodowce;-))

reklama
Ja też robie podobnie stapiam na patelni trochę masła dodaje słodka smietanke i wsypuje parmezan mozna dodac szynke pieczarki lub co tam dusza zapragnie Wojtek to uwielbia i robi sie 5 min no moze troche dłuzej bo trzeba poczekac aż makaron się ugotuje:-D

Do góry