reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Sylwia w Warszawie w sklepie firmowym, ale tak jak pisałam wcześniej, że dawno temu i nie wiem czy jeszcze są;-)

reklama
Ale tu dziś cichutko. Ładna pogoda więc pewnie wszyscy na spacerkach. A u nas niestety strasznie dyma że głowę chce urwać. Olusia dostała dziś swoją pierwszą zupkę na obiadek. Zjadła połowę i poszła spać. A jak jej smakowała. Suuuper :happy:. No ale kaszek jeść nie chce :-(. Dałam jej dziś parę łyżeczek to mi wszystko zwróciła pięknie. Na szczęście brzunio miękki :-) :-)
Pysia a jaką dałaś zupę i ile? Jeśli sama gotowałaś to napisz dokładnie jaką. My mieliśmy zacząć zupki tydzień temu ale jakoś tak zwlekamy...chyba w poniedziałek bedzie pierwsza

Już odpowiadam. Zupka Jarzynowa Gerbera - tak się nazywa. Skład:marchew, woda, pitruszka,mleko pełne w proszku, skrobia kukurydziana, masło z mleka, ziemniaki.Słoiczek 130g miałam na 2 dni a to dlatego, że Ola już wcześniej jadła jabłko z marchewką i było ok. Po zupce też nic jej nie było a pałaszowała ją że uszy się trzęsły. No ale mama będzie molestować bo kupiłam wczoraj zupę-krem ze szpinaku i za jakiś tydzień dwa spróbuję jej dać.

i można dawac tak codziennie
ja co prawda dopiero od jutra chce zaczać jabłko z marchewka ale też nie wiem czy powinnam dawać codziennie nawet jeśli będzie chciała?

mozna codziennie ale trzeba zaczac od malych ilosci_jedna dwie lyzeczki i stopniowo coraz wiecej nam tak lekarz kazal sorki za brak polskich liter ale cos mi sie sknocilo w kompie i czekam na meza :)

Dokładnie, my też zaczynałyśmy od jednej łyżeczki. Drugiego dnia były dwie - jedna do południa druga po południu, następnego już trzy i tak dalej. Teraz jak pisałam daję pół słoiczka, a jak daję jabłko z marchewką to robię przerwę w zupce żeby za dużo marchewki nie miała, bo dla takich maluszków przed 5 miesiącem to zupki są głównie na bazie marchewki.

reklama
Klauduśka dostała już w sobotę (na swoje 4 miesiace:)- od dziadków-:-D- z gerbera mus - jabłko, marchew, winogron- zajadała się, zę hoho:)- taki słoiczek starczył na 3 dni:):):):cool2:

Do góry