reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
iiiiii myslałam,że sama gotowałaś zupke, ja pierwszą chyba sama ugotuje:-), a jabłuszka i marchewki zaczynamy od jutra i to chyba na pierwszy rzut pódzie marchewka ze słoiczka gerbera

Ja będę gotować sama jak Oluśka trochę podrośnie i pozna smaki. Jabłka na przykład tartego nie zje a ze słoiczka uwielbia, tak samo marchewka. Ale za jakiś czas będę jej na pewno sama gotować.

Beatko - dziękujemy za głos :) jak ktoś jeszcze ma ochotę zagłosować na
Karolka to https://www.babyboom.pl/forum/konkurs/index.php?page=3 - zdjęcie nr 98 :) a można było zamieścić do 06.10 - był formularz na stronie i się wysyłało zdjęcie

Co do ZUPEK - my dzisiaj mieliśmy pierwszą - ugotowałam sama wg przepisu z gazetki której zdjęcie gdzieś tu umieszczałam :) Karolkowi bardzo smakowała - zjadł 50 ml i chciał jeszcze ale jak dołożyłam to parę razy pociągnął i zaczął zasypiać ;) - zbliżała się właśnie pora jego popołudniowej drzemki, trochę się przebudził i zapił jeszcze porządnie z piersi :) A zrobiłam zupkę z małego ziemniaczka, małej marchewki i kawałeczka - mini kawałka pietruszki, starłam na tarce i na wrzątek (Żywiec) plus pół łyżeczki oliwy z oliwek, pogotowałam z 15 min, potem do miksera jeszcze i było gotowe. Wyszło ze 120 ml ale tak jak doktor mówił - dziecko na początek zjada zupki dużo mniej niż mleczka...jemu smakowało choć jeśli o mnie chodzi....- srednio - zdecydowanie za mdłe :)

My tez zagłosowalismy na Karolka:-) A dzisiaj wojtuś połknął ze smakiem swoje pierwsze kilka łyzeczek jabłuszka ze słoiczka, bardzo mu smakowało choć po pierwszej łyzeczce się kontrolnie skrzywił jak zwykle:tak:

reklama
No a na kogo mialabym ja glosowac jak nie na naszego brzdaca...:D Karolek trzymamy kciuki...gozej by bylo jakby wiecej z czerwcowek wystawilo fotki...To by byl dylemat...No chyba ze mozna oddac po glosie na kazdego:cool2:

Do góry