reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Dzis pierwszy raz Noemikosztowala ryz z warzywami i mieskiem -kurczaczkiem dokladnie:-D...
I nawet mnie to smakowalo:-D

pb110281pc9.jpg

A to moja zaba po jedzeniu-usmiechnieta i rozgadana...
PB110284.JPG

reklama
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi. U nas przerwy w robieniu kupki to maksymalnie 2 doby, ale jak już zrobi to trzeba nos zatykać:baffled: I chyba już wiem, co jest największym winowajcą - marchewka z zupek. Dzisiaj Niuniek nie dostał zupki, a za to po raz pierwszy dałam mu troszkę nektaru śliwkowego Hippa i jest dużo lepiej - zrobił kupkę i co najważniejsze w ogóle nie ulewał.
Tylko teraz pozostaje pytanie: co z zupkami? Przecież powinien je w końcu zacząć jeść...

Tylko teraz pozostaje pytanie: co z zupkami? Przecież powinien je w końcu zacząć jeść...
Zupki jak najbardziej tylko musisz podawać dziecku wiecej picia herbatki soczki lub zwykławode tak jak zreszta wczesniej pisze baśka. No i sa dania bez marchwi bo gotowana marchew ma działanie raczej powodujace zageszczenie kupki w przeciwieństwie do surowej wiec staraj sie podawać również dania bez marchwi.:-)

Dziewczyny, jakie słoiczkowe dania podawałyście swoim maluszkom na początku rozszerzania diety? Ja zaczęłam od zuki jarzynowej, potem młoda marchewka z ziemniakami, ale jak już pisałam wcześniej Marcinek źle reaguje na marchewkę. Szukam więc dań bez marchwi, ale na razie znalazłam tylko dynię z ziemniakami i krem ze szpinaku z ziemniakami. Znacie coś jeszcze?
A czy któraś mama karmiąca piersią podaje dziecku kaszkę? Jeśli tak to jaką i na jakim mleku?

no niestety mamo Marcinka kiepsko u nas bardzo z tymi bezmarchewkowymi - nie ma wyboru i ja nic wiecej prócz tego co napisałaś nie spotkałam a sama chetnie bym podawala małemu cos bez marchwi lub z minimalną jej ilością
Ja podaję na kolację kaszkę ryżową bobovity - była jabłkowa, teraz malinowa, na razie na swoim mleku ale zamierzam niebawem spróbować na modyfikowanym - ale wtedy bedzie to mleczno-ryzowa bobovity

A jak wygląda teraz rozkład jedzeniowy dnia waszych maluchów? Tzn czy podajecie tylko zupki, czy zupki, deserki, soczki, kaszki? I o jakich porach?:baffled:

A wiec ja jak narazie znam bez marchwi jeszcze ziemiak+kalafior...Ale jak bede robila kolejne zakupy to sie rozejrze i sprawdze co tam jeszcze polecaja...

Sumka od kilku dni tez chce tu zadac to pytanie...Bo u nas jak narazie to jeszcze wprowadzanie...Ale staram sie dawac kaszki lub papki na sniadanie ,na obiad dostaje zupke lub cos podobnego a na wieczor mam tez w sloiczkach takie ciastkowe cos..wkleje jutro fotke..
Nie daje jeszcze takich posilkow solidnych...dostaje troche np. zupki a jak bardzo glodna to butla...

Ale powoli juz chce zaczac systematycznie podawac wszystko i zeby mialo to lad i sklad tylko nie bardzo jeszcze wiem o jakich porach....:baffled:

My jak na razie oprócz mleczka jemy zupkę mniej więcej w godzinach 12-13. Wczoraj Miki zjadł 1/3-1/2 słoiczka i zaprawił 100ml mleczka :-) Ale jak będzie zjadał cały słoiczek, t w tych godzinach tylko to dostanie (pierwsza zupka była marchewkowa, dziś jarzynowa i na tym na razie poprzestajemy). Jak skończy 6 miesięcy, to po południu będzie dostawał jakiś deserek i będziemy dawać inne zupki/dania. Jak na razie kaszki nie daję - jeszcze nie wiem kiedy wprowadzimy.

reklama
Zajrzałam na stronę Hippa, tak z ciekawości i znalazłam rozpiskę promocji produktów Hippa. Może Wam się przyda.

HiPP

Jeśli nie otworzy Wam się strona z promocjami, tylko strona główna, to na dole są "Produkty" i tam po prawej "Promocje".

Do góry