• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Cos innego niz mleczko...

wiecie ja to sie zastanawiam jak te kliki kaszki maja dzialac,bo na maja hmmmm to nir DZIALA podaje juz jej z bobovita i co........jak wypije zwykle mleko np o 6.00 wytrzyma z jedzeniem az do 24.00,a jak podam jej kleik ok.20.00 21.000 to i tak budzi sie za
5h max,wiec juz niewiem czy jej to pomaga zaspokoic glud na tyle aby spala duzej,bo w sumie potem mleka w nocy wypija 100-130ml,a nie 150ml i chyba wciaz jest przyzwyczjona to wstawania o tych porach i sie budzi,daje jej najpierw smoka i czekam czy zasnie pospio 10min i dalej jeki,wiec mysle no gloda i mleczko wcina chwilke a potem zasypa na kamien,wiec moze wtedy tylko dac jej wode,bo moze tylko picjej sie chce,sama juz niewiem co robic???????????????????help

reklama
Maxin wiesz ja sie tak ostatnio zastanawialam i moja mocno spi przez ta pierwsza faze snu i juz do 8 godz daje rade bez jedzenia a potems ie budzi .Ale wiesz ona sie mi w dzien nie najada i w nocy chyba to nadrabia...wczoraj jadla o 8 180 ml gestej bardzo kaszki (wsumie poprostu kaszki a nie polpynnej) a juz po 3 godz zanims ie kladlam zjadla 150 tak samo gestej! a i tak standartowo obudzila mnie o 5 zas na mleko....zjadla ladnie cale 150 a juz rano tylko 80 ml...i tak potem przez caly dzien nie chce prawie nic jesc i tak przy tym cyrkuje...wklada ta butle wyklada itd...i bawi sie raczej...dlatego dam jej tego kubka niekapka i niech radzi sobie sama:)

Ale jestem dumna!!! slicznie zjadla lyzeczka 70 ml marchewki mlodej z ziemniakiem:):):) i jaks ie darla jak jej zabieralam...bo nie nadazalam nakladac i podawac tak jak ona by chciala:) a brudku przy tym masa!!!!potem sie pochwalimy zdjeciami:)

GRATULUJE LILITH TESTOWANIA MARCHEWKI,SMAKOWALO TO NAJWAZNIEJSZE,JA PODAM DOPIERO ZA TYDZIEN JAK SKONCZT 4MIECHY,MARCHWE JABLKO ITP.

A CO DO ZAGESZCZANIA MLEKA,JA CHYBA POPROSTU DALEJ BEDE PODAWAC PRZES SPANIEM TA KASZE BO CZASAMI WYTRZYMA 6,5H I MOZE SIE ROZCIAGNIE,MOZE ZA DUZO WYMAGAM,ONA ROSNIE I POTRZEBUJE PAPU,JE DAW RAZY WIEC NIE JEST ZLE

Maxin ona 1 marchew jadla jak miala 2 miesiace i juz smakowalo! ale teraz byla z ziemniaczkiem i lyzeczka :)
wtedy zupelnie tak nie chciala jesc:) a teraz pieknie!!
wiesz ona uwielbia przecier marchwiowy zjada nawet 200 ml!!!

moja tez wypija soku przecieranego ok 200ml do tej pory była to marchew z jabkiem teraz robie wieloowocowe z winogronem nektarynką śliwką czy malinami oczywiście na zmiane
a łyzeczką podaje jej deser tarte na plastkikowej tarce jabłko gruszke banana czy brzoskwinie
a obiadki takie z gotowanych wazyw wprowadze w przyszłym tygodniu mała skonczy akurat 4 m-ce.

ja jak skonczy 4 to wprowadze zupke jarzynowa a potem deserki.narazie ma ta swoja marchew i marchew z ziemnikiem i jest szczsliwa!jabka nie chce bo kwasne , lekarz kazal poslodzic ciut bo musis ie poprostu przyzwyczaic.Ale sie wycfanilismy i znalezlismy sok ze slodkich jabuszek chyba dzis sprobujemy:):)

wczoraj wieczorkiem moj skarbek kosztowal marchewki z ryzem oj az kwiczala!!! i tak pieknie z lyzeczki ladla normalnie pozerala is ie wkorzyl;a ze tak malo...no ale niestety na poczatek tyle musi byc:)
nic jej po tym nie jest kupka ladna nic na buzi nie wyszlo:)

no to gratuluje lilith ja dopiero jak skończy 4 miechy narazie jedziemy na cycu i nie jest źle moja " teściowa" podaal mu ostatnio na koncu łyzeczki marchewki!!!! i skonczyło si eto tym ze wyglądalismy czyli ja i Szymcio jak brduasy NIE NAWIDZE JAK KTOŚ MI SIE W PIEPSZA W ŻYWIENIE DZIECKA!!!!! miała swoje mogła karmic a od mojego wara!!!

Olenka masz racje!!! Kazda z nam jest mama i to ona decyduja a inni powinni to uszanowac! i dlatego ja nawet jakbym mogla oddac mala to bym tego nie zrobila!bo wiem ze znow regoly nie bede przestrzegane tylko wszystko po swojemu a potem mi sie odda rozchwiane dziecko....

reklama
a ja sie ciesze bo kaszki chyba zaczely robic swoje,Natlak budzi sie tylko raz w nocy ni spokojnie 8h wytrzymuje bez jedzenia i od dwoch dni wstaje tylko o 2-3.00

a co do zywienia to rowniez uwazam,ze matka wie co moze i czy dziecko jest na nastepny krok gotowe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry