reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cos innego niz mleczko...

Mrozona:)
Mnie nauczyla Trini robic:)
Noc fatalnie znow sie budzila co chwilke:(:( bylam padnieta...i polozylams ie z nia na popoludnipowa drzemke .spalysmy az 2 godziny.co prawda musze pow ze duzo lepiej je!!! i nawet ma apetyt! zjadla dzis normalne sniadanie 180 ml kaszki , potem deser i obiadek po 100 ml :)

reklama
Bardzo sie ciesze Lilith ze juz lepiej :-)
Jeszcze jedno pytanie o rybe. mrozona rozmrazasz i potem w panierke czy tak zamrozona?
Bo ja do tej pory zamrozone ryby robilasm ale mi sie rozpadaly wiec teraz zawsze najpierew rozmrazam, wylewam wode i dopiero potem cos z nia robie.

hihi ale smiac mis ie zachcialo:) Jak bylam u Trini to wlasnie dokladnie to samo jej mowilam:)
A wiec robie tak:
polewam woda zeby z zewnatrz sie rozmrozila i czekam pozniej az srodek sie rozmrozi choc nie zawsze do konca.ciacham ja na pol i pozniej do panierki i na patelnie.ale ponoc fajna tez wychodzi z warzywami w parowarze (jeszcze nie robilam) albo w rekawie w piecu:)
Aha panierki zabardzo jej nie daje tylko srodek!

No nie wszystkie!!!:sick: ja sobie nie wyobrażam dać Poli coś smażonego, przyprawionego tak jak dla nas. ...
Moja je w kółko to samo: brokuły, ziemniaki, marchewkę, jabłko, pietruszkę, czasem szpinak, indyka i wieprzowinę- czasem cielęcinę, ryż, bułkę lub chleb (suchy), chrupki- i to wszystko. Od żółtka, które podałam wczoraj ma wysypkę. No, ale i tak przecież muszę je jej czasem podać! :-:)-:)-(

Kasiunka a Pola ma skaze? bo jak ma skaze to nie podawaj.ja mimo iz daje juz takie rzeczy a miala/ma AZS to zoltka sie boje:(:(
Zobaczymy co powie alergolog na to wszystko co sie teraz pozmienialo.

Lilith wyczytalam na alergiach ze robisz Judi placki ziemniaczane:confused:
Tzn. takie normalne smażone na oleju czy masz może jakiś extra przepis dla niej :confused: I nic jej nie jest :confused:

Ja tez robie młodemu rybe np pange albo mintaja rozmrazam i zawijam w folie i do piekarnika jest pycha:-)
Dzis ugotowałam marchew, por, pietruszke, brokuły, ziemniak miesko oczywiscie i osobno na patelni masełko mrozony szpinak i czosnek. Młody bardzo to lubi. Ten przepisz podawała kiedys a+t+?.
Kurcze ale widze ze wy dajecie dwa dania??? My narazie na jednym jedziemy. No i gotujecie takie rózne rzeczy a ja w zasadzie ciagle to samo. Zrobiłabym takie placki ziemniaczane albo pulpeciki ale nie mam zadnej maszynki ani malaksera.

reklama
Lilth trochę nie masz racji z tym żółtkiem. Zółtko jest dużo mniej alergizujace od ryby. Ryba to jeden z najsilniejszych alergenów i alergikom nie nalezy jej awac nawet do 3 roku zycia. Mnie np. kelarka pozowoliła juz dac żółtko - ale przepiórcze. A ty Kasiuńka dajesz przepiórcze czy kurze?

Do góry