reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cos innego niz mleczko...

a mój jada prawie tylko mięcho - obojętnie jakie - po prostu uwilbia, jajecznicę też b.lubi
dwa razy dostał parówki ( takie specjalne dla dzieci) - i nic mu nie było - więc jak nic nie mam to tez to zje. Zjada chlebek, bułki.
Nie jada mleka, serów, jogurów, masła i zupek dla dzieci - a kiedys je uwielbiał - no cóż posmakował w ludzkim jedzeniu:tak:

reklama
Ja nie daje jeszcze danonków bo one sa jeszcze podobno za ciezkie dla naszych dzieci- sa z sera ale dalam kilka razy Julci jogurty (na serwatce sa robione a wiec lzejsze dla zoladkow) dla dzieci.

dziewczyny macie jakies przepisy na śniadania bo moj np nie zje calego jajka wiec kapa ;( akceptuje tylko zoltko w zupie...
mam bardzo malo pomyslow na sniadanko i ciagle je to samo

ja mam fajny przepis na budyn dyniowy
180ml + mleko formula
maka ziemniaczana
kawalek dyni
z pierwszy dwoch zrobic budyn a dynie utrzec na malych oczkach i gotowac chwilke z lyzeczka cukru potem wymieszac z budyniem i na chwilke odstawic

moj sie tym zajada:tak: :tak: :tak:

a jeszcze kulki rybne
180g tunczyka z puszki bez soli
2 duze ziemiaki
pol cebuli
marchew utrzec
cukinia utrzec
jajko
maka
ziemniaki i cebule pokroic w kostke i ugotowac ale nie rozgotowac i ugniesc widelcem, wymieszac z pozostalymi skladnikami oprocz maki i uformowac kule, lekko optoczyc w mace i albo obsmarzyc na beztluszczowej patelni lub dusic na parze jak kto woli
smacznego
aaaa mozna podawac na zimno lub ciplo z groszkiem lub pomidorem dipu zadnego do tego nie znam

oj tak chłop to z niego prawdziwy - oststnio bawi się cycuszkami - (sutkami) - po jedzeniu tzn. - ogląda, dyndoli obie i obraca w paluszkach

moja Krysia tez najchetniej jadla by samo miecho, czasem wiec robie jej obiadki samowarzywne i wtedy zjada z "braku laku" tez zielsko, pozatym wciaga wszystko w ilosciach nieopisywalnych, najchetniej rekoma i jak jeszcze mozna sie tym ubrudzic :laugh2:

reklama
Ja też nic nie podpowiem, bo moja te nadal mleko- tylko raz dziennie je zupkę z mięskiem i warzywami, a tak jadła by tylko mleko, mleko z kaszką ...

Do góry