Kropecka nie wszystko na raz tzn. nie wszystko musi jednego dnia jesc. Szczegolnie na poczatku. Czytałam ze od paru łyzeczek dziennie trzeba zaczynac i wpierw podawac tylko 1 produkt inny danego dnia rano, a dopiero za jakis tydzien 2 itd...A potem wymiennie moze rozne zeczy jesc. Tez jeszcze nie wiem co i jak ale tak sobie mysle ze dorosły człowiek tez nie je wszystkich mozliwych dan jednego dnia tylko codzien rozne a u dzieci do 3 lat to mleczko i tak stanowi chyba podstawe bo musi wypic go ok 0,5 litra dziennie :
potem te obiadki napewno sa wazne a reszta wg upodoban dziecka tak mi sie wydaje.
reklama
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
Kropecka ja mam ten sam problem ne mam pojecia jak podawac nowosci nie rezygnując z mleka wertuje prase ale nic. 
eager
MAJOWA MAMA 06` Zadomowiona(y)
Dziewczyny, ponieważ wracam juz w przyszłym tygodniu do pracy, wczoraj podczas wizyty u pediatry poprosiłam o kilka rad dot wprowadzania nowych produktów.
Więc tak, można dzidkowi robic kisiel, do zoczku jabłkowego dodajemy łyżke mąki ziemniaczanej...jakie proste ;-)możemy podawac juz kleik ryżowy z owocami lub naturalny z dodakiem owoców ze słoiczka, na wodzie lub mleku z cyca. Takie posiłki mam podawac dwa razy dziennie na razie. Aha i zupke jarzynową.
Więc tak, można dzidkowi robic kisiel, do zoczku jabłkowego dodajemy łyżke mąki ziemniaczanej...jakie proste ;-)możemy podawac juz kleik ryżowy z owocami lub naturalny z dodakiem owoców ze słoiczka, na wodzie lub mleku z cyca. Takie posiłki mam podawac dwa razy dziennie na razie. Aha i zupke jarzynową.
Ja mam wprowadzać najpierw owoce, podawać mam 1 raz dziennie koło południa dzisiaj dostała gruszki Wilimasa czy kogos tam i z smakiem zjadla 6 łyżeczek. Jabuszko jej nie smakuje więc narazie dam jej spokój,(kiedyś dałam jej kaszkę z jabłkami i zaraz zwymiotowała
)
a na kolację kaszkę, moja najbardziej lubi Human bezsmakową dzisiaj zjadła aż 156 ml to jej rekord
a na kolację kaszkę, moja najbardziej lubi Human bezsmakową dzisiaj zjadła aż 156 ml to jej rekord
A wiec moja znow ma tak:
rano dostaje mleko wypija zawsze 80 ml
. pozniej znow mleko okolo 120 ml ...
popoludniu takze mleczko a pod wieczor dostaje albo obiadek albo mus.tak co drugi dzien.zjada albo pol duzego sloiczka albo caly maly!jak narazie je te musy - z owocow mamy juz wprowadzone jabuszko,makiny, banany,brzoskwinie(w kaszce i truskawki - w musie) pierw zaczynalysmy od 2,3 lyzek przed 2, 3 dni aby sprawdzic czy niema reakcji alergicznej.i tylko po jednym skladniku potem dolozylismy drugi.jsli chodzi o warzywa to papa ziemniaka , marchew , (jutro dynia) i marchew z ryzem. Na kolacje dostaje 180 ml kaszki.
i np dzis zjadla mus z dodatkiem kleiku (bo zbyt wodnisty jak dla niej) o godzinie 15 - zjadla 100 ml o 19.10 poszla spac a na kolacje obudzila sie o 21.20.tak wiec najada sie tym ladnie i znacznie bardziej niz kaszkami.(nastepny posilek ma kolo 4-5 w nocy - mleko 150 ml...niestety tylkow nocy ladnie je pije)
rano dostaje mleko wypija zawsze 80 ml
i np dzis zjadla mus z dodatkiem kleiku (bo zbyt wodnisty jak dla niej) o godzinie 15 - zjadla 100 ml o 19.10 poszla spac a na kolacje obudzila sie o 21.20.tak wiec najada sie tym ladnie i znacznie bardziej niz kaszkami.(nastepny posilek ma kolo 4-5 w nocy - mleko 150 ml...niestety tylkow nocy ladnie je pije)
kurcze zgłupieć mozna - nam lekrka kazał wprowadzać najpierw warzywka - tj marchewka, zupka jarzynowa itp i dopiero po jakimś czasie deserki a soczki na końcu. Mówiła, żeby uważać z owocami bo one alergizują ( coś w tym jest - bo maja Ania ma alergię na jabłka i morele a na warzywa nie ma). A wy piszecie, ze najpierw dajecie owoce. ???
reklama
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
A my zaczynałyśmy od soczków potem owoce a teraz obiadki. tylko ze kazdego z tych opsiłków mała zjaka od 100ml
a nie po 3 łyzeczki.
eager a co powiedziała o mleku?? ile razy na dobe trzeba utzymac??
a nie po 3 łyzeczki.
eager a co powiedziała o mleku?? ile razy na dobe trzeba utzymac??