reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cos innego niz mleczko...

ja za wzgledow zdrowotnych marchew dalam jak mala miala 2 miechy.pozniej juz lekarz sam kazl dac kaszki a potem jabuszkowe rzeczy.soczki deserki itd.no i pozwolil powolutku ieszac z marchewka inne skladniki. co do owocow to prawda! one uczulaja czesciej niz np ziemniak...
kurcze moja obudzila mnie juz przed 4 na papu i jeszcze do teraz nic nie chce:(

reklama
lilith moja też ostatnio najwięcej je w nocy i na kolacje do spania. Zupełnie nie wiem dlaczego, bo ja jej nie daję za dużo oprócz mleka. Deserków za bardzo nie chce. Kilka łyżeczek zje i koniec :(

heksaja cały czas karmie piersią, więc mówiła że jeden posiłek podczas mojej nieobecności powinien byc mleczny, czyli muszę ściągac mleczko.
Więc mamy robic tak:
przed wyjściem do pracy, cycek
poniewaz cały czas karmimy na rządanie kiedy mała zglodnieje ma dostac posiłek typu kaszka , kisiel , ew owoce
potem ściągniety pokarm z butli
kiedy znowu zgłodnieje zupka jarzynowa (za miesiąc można spróbować z mieskiem)
no i potem powinnam wrócić z pracy, więc znowu cycek i cycek az do rana...lekarka powiedziała że dziecko może więcej znowu jeść w nocy, i nadrabiać zaległośći mlekowe :-)

Trin no wlasnie dziwne to...bylam dzis u lekarza nie byla zadowolony z wagi tzn z tego ze tak malo przybrala w porownaniu do wczesniej.mleka prawie wcale nie chce....w nocy jadla o 3.40 i potem dopiero o 10.30 az 60 ml :mad: i przed chwilka zjadla 100 ml zupki jarzynowej....nawet nie chciala ale poprostu dostala bo jak ma jesc lyzeczka to szalu dostaje z radosci!!!
Lekarz wymyslil aby sprobowac dac jej tez mleko z lyzeczki ale pow mu ze to niestety nie dziala:( Ogolnie to przerabane bo pow ze jest za mala by przestac pic mleko a zas cos musi i kazal dac wiecej zaupki jarzynowej i najwyzej robic kaszki...no nic zobaczymy :(

Amelka zjadła dzisiaj 200 ml Humany i to w 25 minut !!! REKORD !!! tak się ucieszyłam ze pomyslałam ze całą noc fajnie prześpi. A tu budzi się co godzinę na cyca, normalnie cholera mnie bierze, co to zaś jakiś kryzys czy znowu więcej rośnie czy jaki pieron ?

Lilith jak twoja Judyta lubi takie nowości to może spróbuje dać jej mleka z niekapka, jeżeli masz butelki z aventu to wystarczy żebyś kupila ustnik chyba 6 zl kosztuje. Jak mleczko nie będzie chciało przelatywać, to możesz go rozbroić od tyłu. Coprawda mleko czy kaszka leci normalnie ale może więcej jej w ten sposób wciśniesz, Amelka uwielbia w ten sposób sobie dojadać :)

Ewe mamy kubek niekapek od dawna i jakos tak sobie jej sie podoba ona to by go ciagle gryzla (tez z aventu)...pisze tam zeby mleka nie dawac ale co tam...i tak by nie chciala...dzis na caly dzien wypila 150 ml:( teraz jadla 60 ml o 19 deserku i jeszcze nic nie wola...wogole strasznie dzis rozdrazniona jest po szczepieniu:(

LIlith
ojej - to nie dobrze, ze nie chce pić mleka.W tym wieku mleko jest konieczne. A moze taką drastyczną metodę - nie daj jej nic do jedzenia - tylko mleko - może w końcu zgłodnieje i wypije.
A może po prostu smak mleka jej nie odpowiada- próbowałaś dawać inne ( a jakie dajesz??)
Ewe - nie martw się - ostatnio wyczytałam w gazecie iż karmienie nocne podnosi IQ dzieci - będizemy mieć po prostu geniuszy ;D

reklama
a MY PRZESZLISMY NA MELKO 2 STOPNIA,PEDIATRA POWIEDZIAL,ZE DOBRZE SOBIE WYGLADA,A ZE ULEWA WIEC ZAPROPONOWAL MLEKO NASTEPNE,I FAKT NIE ULEWA JA JAK SIE JEJ ZDAZY TO WYPLYWA TYLKO SEERK,TAKIE KAWALI MALE BIALE,SMAKUJE JEJ I SIE CIESZE,WCIAZ W NOCY WWTAJE CO 5H NA PAPU,NO ALE NIE JEST ZLE,LEKARZ ROWNIEZ PORADZIL ZASTAPIC JUZ SOCZKIEM SRODKOWE JEDZENIE,ALE ONA I TAK PO GODZINIE SIE BUDZILA BO BYLA GLODNA,MOZE POWINNA JA PRZETRZYMAC PARE DNI,A JA PO PIERWSZEJ NOCY DALAM SOBIE SPOKUJ Z SOKIEM,BO WYDAWALO MI SIE ZE JDNAK POTZRBUJE TEGO JEDZONKA,NO BEDZIEMY PROBOWAC.A od jutra zaczynamy trzec marhcewwke i potem jabuszko zobaczymy jak bedzie samokowalo

Do góry